Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes teeb Eestis kõlareid tellimusena?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kes teeb Eestis kõlareid tellimusena?

Esiteks, ma pole palju ringi liikunud ja ma näen, et võõras hea tulemus ei meeldi eriti teistele. Oma eesmärgi olen ma täitnud- mulle meeldib saavutatud tulemus ja see värk sobib minu maitsele. Rõhutan-minu maitsele. Ja proffide poolt sain kõrge hinnangu- dirigent Lehari Kaustel külastas mind kaks korda ja tema hinnang- esimene koht, kus kodus ta kuulis tervikuna orkestrit ja igat pilli eraldi, Riiast neli inimest, kes on seotud heliga, Glen Pilvre käis vaatamas ja kuulamas- kuna tema tegeleb salvestamisega ja parandamisega, talle jai kõrva väike tõus 300 Hz kandis. Roosa müra ja spektrianalüsaator näitas +- 5 Db kõikuvust. Mina pean seda heaks tulemuseks lairiba jaoks ja kui sai rohkem erinevaid trekke kuulatud, siis tuli välja, et palju sõltub salvestusest ja sound tervikuna ei häiri kõrva . Ka mina olen juba salvestused kvaliteedi jargi ära sorteerinud- salvestuse vead on väga hästi kuulda. Talle meeldis rohkem madal ots lahtise disainiga kõlaritel, ja kesk-ülemine ots kinnise disiniga kõlaritel. On ka selliseid, kes aktsepteerib ainult ette ja kuulaja poole suunatuid valjukaid. Ja ma lõpetasin mingist hetkest kõrvalt suva sisse tulija poolt kõlarite hindamise- palju sõltub sellest, kuidas inimene on harjunud oma kodus kuulama. Ma palusin abi aretada uus teema, aga vist ei ole seda vaja- iga üks jaad oma asjade juurde,ja see pole paha. Paha on see, et üritatakse vahest sisse sõita ja haiget teha. Igal inimesel on oma tõde.

Comment

Tagant jargi omapoolne soovitus- kui soovite endale muretseda kõlarid,siis valige kõllid tundlikusega üle 90 Db, parem 96 Db, siis helides on kuulda rohkem nüanse, ja heli on rohkem lahti( ei ole nii väga kokku surutud), ja vaikselt annab ka kuulata. Kõllide takistus mida kõrgem, seda parem-8 oomi on parem kui 4 oomi, ja 16 oomi on parem, kui 8 oomi( suurema takistusega kõlar vähem koormab võimendid ja tulemusena moonutusi vähem väljundis). Võimenduse poolepealt sellised soovitused: mida raskem võmendi, seda parem, kuna võib arvata et toide on parem, jõukam. Ette kindlasti filter( vaata ülevalpool pilti). Minul on kasutusel täielik vooluvõrgust lahti sidestus. Seletan kuidas seda teha. Võtate kaks ühesugust trafod iga trafo võimsus vähemalt 0,5 kW, ja ühendage sekundaarid omavahel kokku. Siin peab jalgima õigesti ühendamist- lühiajalise ühendamisega vooluvõrku ühte primaari , jalgige mõõduriistaga,et tõise trafo primaaris oleks tekkinud sama230 volti. Siis on õige, või parem teeb selle ühenduse mõni elektrik. Edasi kodekad pingega, mitte vähem 450 volti faasi( pruun) pealt ühendada maandusse (roheline-kollane ) ja null (sinine) ka maandusse. Mahtuvus 2- 4 mkf. Võimust edasi- parem kui sattub SE- heli on väga musikaalne, väga meeldiv. Need on jamedad soovitused minu poolt, et saaksite oma kodus parema helitaseme kätte. Mõnusat kuulamist!!!!!!!!!!!!

Comment

Võibolla esmapilgul natukene teemast mööda, aga probleem on üleüldine ja kõik teist on sellega siin foorumis korduvalt kokku puutunud. Niisiis:
        Asjata ei öelda – solvumine on solvuja enda probleem.

Kui keegi, kes enda arust tuleb foorumisse „heade kavatsustega“ - oma kogemusi, teadmisi ja oskusi (aga tegelikult objektiivselt vaadates, siiski ainult omaenda arvamust ja isiklike kogemusi) teistele tõepähe jagada, saab siis teiste käest pikki päid ja jalgu ning solvub, siis tuleks tal kõigepealt iseendalt küsida – mis oli tegelikult see, mis teda ajendas üldse kirjutama.
        Kõige sagedamini on selleks põhjuseks (ja see eksisteerib meis sageli üsna varjatud kujul, ilma et me ise seda endale teadvustakski) soov omaenda ego tõsta, tunda ennast targemana ja paremana tunda, leida teiste käest tunnustust ja imetlust. Ühesõnaga tunda, et ma olen keegi.
        Aga enamasti on ka paljudel teistel(va need, kes alles otsivad ja on täiesti avatud igasugusele infole) „oma tõde“ ja veelgi enam, kui ka nemad on foorumis „sarnaste kavatsustega“, siis kes see ikka tahab et tema arvelt keegi teine ennast paremini tunneks:-)
        Pigem valitakse sellistel hetkedel teine strateegia – tõstetakse oma ego selle arvelt, et saetakse lühemaks neid, kes üritavad teiste hulgast välja või silma paista. Ja egoistlik on tegelikult mõlema poole käitumine – nii see kes tunnustust ootab, kui see kes „oma arvamust vastu jagades“ esimest otseselt maha teeb.
        Ja sageli on need kaks tendenssi teineteisega nii läbi põimunud, et sama inimene võib vabalt eksida kord ühe kord teise asja vastu. Ja kes neid, tegelikult lihtsaid inimlike tõdesid mõistab, satub foormis hoopis harvemini "ebameeldivatesse olukordadesse".

Muidugi võib tekkida vastu argument, et milleks siis üldse foorumis kirjutada, kui sellest „mingit rõõmu ei saa“. Aga vahe ongi selles, mis on tegelikult kirjutamise päris motiiv – kas omaenda ego upitamine (ollest "tark" ja teisi õpetada, või olles "veel targem" ja tarku tümitada ja maha teha) , müügitöö, või siis tõepoolest isetu ja ilma igasuguste ootusteta oma kogemuse jagamine(teades, et milline see kogemus või teadmine ka igenaes ei oleks, on see vaid tühine osakene palju suuremast teadmisest).
        Ja kes saab jagatust aru see saab ja kes ei saa see ei peagi ilmselt saama, või pole selleks veel valmis. Ja sel juhul ja sellise suhtumisega postitades, pole võimalik kirjutajal mingil juhul teiste peale solvuda ja pole ka mingit põhjust neilt iseenda suhtes viisakat käitumist nõudaJ Sest kes iganes käitub ebaviisakalt kellegi teise suhtes, ei alanda sellega mitte teist, vaid tegelikult hoopis iseennast. Kui aga teine sellegi poolest solvus, siis järelikult oli "solvavas" väites siiski terakene tõtt, mida solvuja avalikult või ka iseendale, sugugi tunnistada ei taha:-)

PS! kogu see jutt kehtib täpselt samamoodi ka minu kohta ja olen ka ise sageli samade asjade vastu eksinud:-)

Comment

Teen modedele ettepaneku scanspeaki viimane postitus kustutada, sest see ei puuduta yldse teemat.
          Minu arvamus on, et Aleksandril on teadmisi elektroonika ja audiotehnika vallas piisavalt ja ta pole yldse kade inimene ning on nous neid teadmisi ka teistega jagama.
          viimati muutis kasutaja Sonic; 30 m 2011, 15:42.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

sekundeerin moi arvamust!

to aleksander: kui oled oma hinnanguga rahul, siis parem jää oma hinnangu juurde ja ära lase kellegi seda kõigutada. Igaühe kuulamine ja nägemus helist sõltub ikkagi nende enda helivastuvõtmismehhanismi eripäradest ja mis sobib ühele, ei lähe teisele (vast 100 korda läbi nämmutatud teema juba). Mulle näiteks meeldib soojem ja natukene summutatud kõrgetega heli, milles puudub kliiniline täpsus, kuid on palju dünaamikat. ja peamine, et ei hakka kõrvadele aka ei ole suuri piike.

aga eks ta ole, kõige rohkem ego upitajad unustavad selle fakti kõige sagedamini...
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kõik on õige. Praegu on ümberehitamisel CD. Esimene samm- läksin tigifiltrist mööda. Heli läks paremaks.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                Mulle näiteks meeldib soojem ja natukene summutatud kõrgetega heli, milles puudub kliiniline täpsus, kuid on palju dünaamikat. ja peamine, et ei hakka kõrvadele aka ei ole suuri piike.
                Langeb tapselt kokku minu arusaamaga heast helist.
                viimati muutis kasutaja Sonic; 30 m 2011, 15:43.
                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

alustasin ise kõlarite tegemist
                  esimesed pildid kah tehtud
                  kui valmimas alustan ka teemat
                  igatahes tänud abi eest
                  tahaks selle teema siin sulgeda aga ei saa ( enne sai teema algataja ka lõpetada)

Comment

Working...
                  X