Teade

Collapse
No announcement yet.

Otsin soovitusi 5.1 kõlarite ehitamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Otsin soovitusi 5.1 kõlarite ehitamiseks

Kuna teleri kõlarid on nagu nad on siis sooviks saada paremat heli.
    Õudusjutud odava kodukino helist ja hinnatud komplektide röögatu hind viis mõtteni ise nikerdamiseks.

Puutöö skille pisut on, platesaag ja ülafrees ka, tippviimistlus mind nagunii ei huvita.

Tuba on väike 3x3.8m, probleem on selles, et uks avaneb seina poole kus asub telekas.
    Televiisor on 3m seina keskel, "tänu" uksele ja puhvetile oleks võimalik kohe teleri kõrvale
    paigutada max 15cm laiused põrandakõlarid, 20cm juhul kui viitsin telerialuse mõõtu saagida või uue teha.
    Olukord siis toas selline:

Või siis riiulikõlarid seinale teleka kohale nurkadesse, teleka alla või toanurkadesse.

Lappasin eelnevaid poste aga sellist lihtsamat 5.1 komplekti ei leidnud, visatoni lehelt ka mitte,
    kuid ehk ei osanud lihtsalt otsida.

Ressi hetkel pole, mingi ürgne sony vedeleb linnas kolikambris, peaks str-de415 olema,
    kui mälu ei peta.

Ehk keegi oskab mingi suuna kätte anda?

Vs: Otsin soovitusi 5.1 kõlarite ehitamiseks.

mõni lihtsam 5.1 süsteem paremate-võimsamate valjuhäälditega ümber teha? arvuti 5.1 komplektide hinnad nii kirved pole...
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

ise hetkel modin "soome kodu" tarbeks ostetud -silvercrest- 5.1 arvuti kõlareid ümber. proovin ära mini "Jericho" TL kastid. samuti sub horni laadsesse kasti. hea katsetada mis välja kukub, kuna endal pole transmission line ja horn tüüpi kastidega üldse kokkupuuteid olnud.
      aga sille sobiks ma arvan cyburg needle kastid koos subbariga. juhul kui sul põranda kastide jaoks ruumi on. nad olid vist 10x10 mõõduga. täpselt ei mäleta. kui neil madalat otsa piirata (sub aitab sellega) siis peaksid päris head häält tegema. ise tegin sõbrale 5x BG20 30l kastides. alumist otsa toetasid mingid 4 x 15" subid. filmid olid hoopis lõbusamad
      päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Olen vaadanud millist materjali kasutatakse kõlarimaterjaliks, põhiliselt siis vineeri ja mdf-i.
        Kas on keegi kasutanud ka täispuitu? Täispuidu kasutamise miinuseks siis materjali mõõtude
        muutumine õhuniiskusega ja lõhenemise oht. Või on veel mingeid miinuseid?

Comment

täispuit kõlab teisi, kui on nt vihmane päev ja sul on "hingav" kodu. vineer on halvimatest parim, MDF kõige odavam-kättesaadavam. Kuid MDFil on eeliseid vineeri ees, oleneb kasutusest ja valjuhäälditest jne. ja see on väga suur KUID! 90% juhtudest on mdfi kasutamine vineeri asemel (kui seda võimalik saada) halvem samm!

Ideena on välja käidud cyburgs nõelad. Piisavalt väiksed ja aitavad 3-4" lairibadel crossi lõikesageduseni jõuda rahuldavalt (100-200Hz) Vasakule (lähtudes pildist) asetad supaka. 8" bandpassi peaks rahuldama sellise väikse ruumi lahedalt.

Mul endal on midagi muud, kuid 8" bass-woofer on 13m2 ruumi küll ja veel...ja mul on kinnine kast

http://www.soundshop.ee/?id=1423&too...udio%20SPS-855 on piisavalt soodne ja algajale hea katsetamiseks.
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
            vineer on halvimatest parim,
            mida see halvimatest parim tähendab? mis siis parimatest halvim või parimatest parim oleks?
            üks sõber töötab mööblitööstuses, küllap ma saaksin temalt nii mdf-i kui ka vineeri.
            iseasi, kas ma viitsin teda tülitada. eeldan, et vineeriplätaka saab ka ehituspoest osta.

odavatesse arvutikõllidesse erilist usku pole, proovisin oma kunagisi arvutikõlle: Logitech Z-530

ei meeldinud, andsin need naabripoisile jalust ära.

Comment

Kõlarid ja nurkadesse ? pigem mitte.

Comment

miks mitte, mul endal nii ja päris paljudel tuttavatel samuti. annab veits rohkem "matsu" juurde oleksid võinud vähe sisukam olla, et mis see halba teeks "needle" puhul
                päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

puit on üldse kõlari valmistamiseks halb, kuid kättesaadavuse ja töödeldavatuse tõttu kõige laialdasemalt kasutatav. Parimad kõlarid maailmas on valmisatud nt kivist ja betoonist. 5.1 süsteem on betoonist tehtud muuseas. http://www.engadget.com/2007/01/23/g...1-speaker-set/

minu meelest on üldse mõtetu vaielda, KUHU sateliidid paigutada. Pigem tuleks keskenduda KUIDAS aspektile. Kuidas saavutada esipaari ühtlane kostuvus keskõlari üle ja tagapaari "suhtlus" esipaariga. Supakal on poogen, kus ta on

"nurka" ilma vaheta on loomulikult patt panna, kuna peegeldumise tulemusena sumbuvad ka madal-kesksagedused 1000 hz kanti. pildil teeb natukene muret see valge kapp, kuna muidu saaks parempoolse esisateliidi paigutada ukse taga olevasse ruumi....kuid peegelpildis vastaspool on kapp ees...

ma soovitasin kasutada arvutikõllide 5.1 võimu ja neile custom kastidega uued kõlarid külge ühendada. X530 oleks selleks ka sobinud...

Comment

Käisin linna kolikambris tiiru ära, ress on siis ürgne Sony STR-DE425
                    lisaks tõin ära kunagi stereovõimuga koos ostetud kastid.

sees tunduvad olema mingid nõuka kõlarid, väline ümbermõõt ~225mm

kõrged: Osio TW46

Andsin need sõbrale aga see ei saanud ühte neist häälitsema ja nii nad jäid.
                    Kõlarites filtreid pole, üks kondekas kõrge + juhtmel - bennic bipolar 6.8mfd 100v

Kas oleks mingit uba neid kaste vääristada paremate elementidega?
                    Või ongi need sellistele vene valjukatele optimeeritud.
                    Kast 28mm saepuruplaat.
                    Sisemõõdud K605mm, L220mm, S310mm
                    solgitorude läbimõõt 45mm j pikkus 80mm

Comment

Working...
                    X