Teade

Collapse
No announcement yet.

Tundmatu kõrge

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tundmatu kõrge

Sai ostetud JVC SK-44 kõllid (35W RMS ja 70W peak, 8 oomised), algul tundus kõik ilusti, mängisid kah nagu paremini kui S30-d kuid siis uurisin lähemalt ja tuli välja, et mõlemil kõllil ei mängi kõrgsagedus element.

http://kriku.gameland.ee/jvc.jpg

Elementide endi andmed mis peale kirjutet.:

bassikas: nom. 8W max. 70W
    keskmine: nom. 13W max. 40W
    kõrge: nom. 3W max. 16W
    Kõik 8 oomised.

Tegin siis loomal kõhu lahti ja tutvusin filtriga, hästi prosta filter tundub igaljuhul... mitukorda lihtsam kui S30 oma

Filter siis koosneb 2-st kondest ja ühest poolist. Kondede mahtuvused on 8uF (30V) ja "2mfd30wv" (täpselt nii on konde peal kirjas - mida see tähendab?). Läbi 8uF-se on siis ühendatud kesksagedus ja bassikas läbi pooli loomulikult, kõrge läbi selle mulle arusaamatu tähistusega konde. Konded on väliselt sarnased.
    Kuna kindel, et kõrgsagedus peetis (proovisin ka otse võimu taha panna, ikka mitte mingitki piiksu), sooviksin teada mida ma võiks asenduseks osta?

Kõrgsagedus elemendi mõõtmed on:

membraani läbimõõt ~60mm
    kruviaukude kaugus ~84mm

Kui nüüd osta uus kõrge, siis kuidas filtriga jääks asi? Kuidas muuta? Kõige hullem on see, et ma ei tea mis sagedusvahemikus peavad kõik kolm elementi mängima. Võibolla keegi oskab kondede väärtustest ära öelda? Pooli induktiivsust ma ei tea, kuid kuna bassikas mängib ilusti siis vist pole vaja asja ka muuta niikaua kuni ma jätan samasuguse lihtsa filtri.

vahetad kõrged lihtsalt ära ja filtri jätad samaks

Comment

Visatonilt peaks vist midagi saama...

Comment

Kole kallid need, mul läheb üks paar kõige odavamaid kõrgeid maksma juba 2/3 nende kõlarite ostuhinnast >
        Pakkuge kasutatud asendust ;D

Comment

pakun 3GD31 spetsiaalne kõrgete valjukas sellese kasti peaks jätkuma küll, ainult pead vist vahetüki tegema, et kinnitada muidu kõik jäta samaks 30kr toru osta või 10tk.

Comment

Asute tartus, natuke keeruliseks läheb :-/
            Muidu võiks võtta küll neid, aga see vahetüki valmistamine valmistab mulle kindlasti peavalu :-X

Comment

Kõrged käes aga juhtus kurb asi, et suurus sai liiga suur, vaja oleks kõlarikastis auku suuremaks teha aga vat pole tööriistu ja tegelikult ise vast ei julgeks teha kah, äkki lõhun veel midagi ära. Pole nagu kunagi puutööd teinud.

Comment

kes ei proovi..see ei saa ;D
                mida sa lohh vahid

Comment

mingi raspli ikka leiad :

Comment

No raspeliga oleks veits juhe teha seda
                    Aga no juba olemas puutöö vend kes teeb ära mul

Comment

Working...
                    X