Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika s70

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Radiotehnika s70

mure selline, et tahaks nendelt kõllidelt võimendid välja võtta, aga...
    kas crossover on võimendiga koos või eraldi?
    kui crossover on võimendiga koos, siis mis crossoveri peaks sinna sisse panema ja kus kohast seda leida?

Aitäh

Vs: radiotehnika s70

Peaks kasti sees olema, ja kui ei olegi ega see vene kolakas nii keeruaks ka pole ,et ei saaks eraldada.

Comment

S-70-tel on see tänuväärne eelis, et neil on elektromehaaniline negatiivne tagasiside valjuhääldi difuusorilt võimendisse. Anduriks on piesokristall ja tollelt tulev pinge antakse võimendis negatiivseks tagasisideks. Tulemuseks on, et madala valjuhääldit ei lasta resonantsi minna, sealt ka sellise väikese kasti mahu juures suhteliselt madalatelt algav töösagedus. Kui see tagasiside ei tööta, siis algab antud kastiga jama, läheb pupsuma ja moonutused kasvavad tunduvalt. Nivoo, millelt tagasiside algab on reguleeritav ja tehases paika aetud. Arvan, et seda saab teha ka kodustes tingimustes. Kui meil tööl nad olid, siis kasutasime stuudios kontrollkõlaritena. Seda küll ~25 aastat tagasi! Minule nad hääle poolest meeldisid! Normaalsed kõlarid, normaalse suurusega tuppa! Taasesitasid kõik selle, mis passis ka lubatud oli! Ma ei mäleta enam, milline see piesokristall oli. Uduselt meenub, et oli vist samasugune silindriline pulk, nagu venelastel olid grammofoni piesosterehelipeadel. Piesoandur ise oli kleebitud difuusorile ja eraldi pehmed vuntsid tulid valjukal olevale klemmliistule ja sealt edasi võimendisse. Sellest S-70-st on juttu olnud ka ajakirjas "Radio". Numbri leiad otsimisega. Kui ribafiltritest (eesti keel tehniline sõnavara), siis need on loomulikult kõlari sees ja peale võimendajat!
      Üldiselt ma ei saa ma kastivahetamise mõttest aru? MIS ON KÕLARI LÕHKUMISE EESMÄRK? Antud kast sobis nii mahult kui ka sageduste spektri jaotumiselt! Kui on vaja andur asendada püüa leida alternatiiv. Kasvõi asendamises mingi muu anduriga. Näiteks valve piesonduritega. Töötama peab ta ju kusagil vahemikus 30-60[Hz] ainult, mitte kõrgemal. Pärast ajad juba tagasiside pinge õigeks generaatori ja ossiga!
      viimati muutis kasutaja rainadov; 15 February 2012, 19:06. Põhjus: täiendus

Comment

Mul on samuti kogemused S-70'ga. Minu eksemplarid on küll mitte piezo vaid induktsioonianduriga, kuid põhimõtteliselt töötavad nad ühtmoodi.
        Heli bassidel on suurust arvestades ja ka seda et tegu kinnise kastiga - suht mahlakas.
        Ainuke häda et mahl on kogu aeg üks ja sama - kõik bassihelid mis teatud sageduseni ulatuvad on ühesuguse tämbriga sõltumatult esitajast. Seega mitte mingil juhul pole see isegi HiFi. Kuid võimaldab suhteliselt kontrollitud esitust väiksest kinnisest kastist.

Filtrid on eraldi ning võimendiga sidestatud läbi pistikühenduste. Ja muuseas on tagapaneelil isegi pasiivne sisend olemas.
        Kõrged ja keskriba on klassikaline RRR oma "tuntud headuses" - st et ka pimedas tunneb ära mis kõlarid mängivad.
        Ootused et nad välise ja võibolla parema võimendi taga kuidagi imehästi mängiksid ei ole seega eriti põhjendatud.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Ma mõtlesin ka, et milleks lammutada? Kui aktiivkõlarid ei meeldi, siis saad ju S-70 maha müüa ja S-90 osta.

Comment

Ma muidu ei lammutaks, aga mõlemi kõlari võimendid on lootuetult katki. Nii vähemalt tark parandajamees ütles.

Comment

Ükski asi ei saa nii katki olla, et lootust ka pole. Kõik on remonditav, taastatav. Küsimus on ainult selles, mis see maksma läheb ja mis konkreetselt seal tuleb taastada? Pean natuke oma raamatukogus sorima! Kõige kallimad vidinad, mis seal on ongi valjuhääldid. Piesoandur on märgitud mingi ЭПТ4Т2, aga sellest ma juba kirjutasin. Muu kõik seal on harilik kraam ja siiani saadaval. Tüüpiline "Radiotehnika". Kui just jah, keegi heamees pole trükiplaate segamini peksnud? Lõppkokkuvõttes on ju ka need asendatavad-taastatavad! Lõppvõimudeks on ikka seesama lõpp УНЧ 50-8, ka toide on põhiliselt sama. Siin ju härrad foorumlased neid taastanud, remontinud küll ja veel. Põhiline jama seal on kuivanud elektrolüüdid. Ma ei näe probleemi. Ka endal seisab praegu 2 "Radiotehnika" võimu, mis ootavad korda tegemist. Probleemiks ... laiskus ja kui see on möödas, siis jälle ajapuudus. Kas teha paremaks teiste transidega, nagu soovitavad härrad foorumlased, Radiotehnika-35 ning Moi, seda ma pean veel mõtlema. Neid ma usun! Ise olen kõigist Riia isenditest siiani asja saanud, säilitades tehase lahenduse.

Comment

Working...
              X