Teade

Collapse
No announcement yet.

minu kõlariprojekt ehk miljon ja kaks kysimust :D

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

minu kõlariprojekt ehk miljon ja kaks kysimust :D

Plaan ise kõlarid meisterdada.
    Pole veel kindel kas teha audes 116 või 017.
    Kas neil on nii suur vahe, et mingi 600 eeku juurde maksta?
    -----
    Küsin siis ka laiemat ringilt, kas liimpuidust tasub ehitada kaste? Osad ütlevad, et väga pro materjal, teised jällegi kiruvad liimpuitu maa põhja :|
    Kas see kastimaterjal on siis tõesti nii oluline?
    Vineer, saepuru ja MDF kõik ju isemoodi asjad ja kõigest neist tehakse kaste. Miks siis liimpuit ei peaks kõlbama?
    Palju 25 MDF, vineeri ja saepuru ruut maksab, oskab keegi öelda.

Ja on ka mõndasid näpunäiteid mida peaks esimese kõlari vamistamisel järgima, et midagi totaalselt metsa ei läheks?

Mina arvan et 017 on ikka parem kui 116 ise on plaanis teha need 017

Comment

Küsin siis ka laiemat ringilt, kas liimpuidust tasub ehitada kaste? Osad ütlevad, et väga pro materjal, teised jällegi kiruvad liimpuitu maa põhja :|
      Kas see kastimaterjal on siis tõesti nii oluline?
      Vineer, saepuru ja MDF kõik ju isemoodi asjad ja kõigest neist tehakse kaste. Miks siis liimpuit ei peaks kõlbama?
      Palju 25 MDF, vineeri ja saepuru ruut maksab, oskab keegi öelda.
      vamistamisel järgima, et midagi totaalselt metsa ei läheks?
      erinevaist kastimaterjalidest on siin võitlusi olnud mitmeid, paluks kasutada otsingut

et totaalselt metsa ei läheks, oleks mõistlik vaadata teiste projekte
      KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Pole veel kindel kas teha audes 116 või 017.
        Kas neil on nii suur vahe, et mingi 600 eeku juurde maksta?
        -----
        no tiba rohkem, filtrid ka ju teised. kõik oleneb mis musa kuulad. ei taha teist fleimi enam tekitada 116 vs 117. mina teeks 116. :P

Comment

ma mõtlesin ise teha 116, kuna ma lihtsalt ei usu, et nende muusika vahe nõnda üüratu oleks, et mingi 600 eeku ja üle juurde maksta.

Nii palju kui otsingut kasutada leiab mingi teema vineer, mis on hullem läbu ja mingit abi sealt leida pole(hakatakse mingit betoonist kõlarikasti aretama :|).
          Kas mõnda teadusliku fakti pole mis soosiks üht või teist ?
          Ja liimpuidu kohta ei leia üldse ühtegi teemat. Kas tõesti hakkab see liimpuit kumisema õudselt ja rikub heli ära?

Comment

ma pole audese 116 kuulnud aga 017 ja 037 on olemas kodukino tarvis ja minumeelest teevad need 017 väga head häält...ehk siis mina teeksin 017,et kui juba siis juba
            F&F

Comment

ma mõtlesin ise teha 116, kuna ma lihtsalt ei usu, et nende muusika vahe nõnda üüratu oleks, et mingi 600 eeku ja üle juurde maksta.

Nii palju kui otsingut kasutada leiab mingi teema vineer, mis on hullem läbu ja mingit abi sealt leida pole(hakatakse mingit betoonist kõlarikasti aretama :|).
              Kas mõnda teadusliku fakti pole mis soosiks üht või teist ?
              Ja liimpuidu kohta ei leia üldse ühtegi teemat. Kas tõesti hakkab see liimpuit kumisema õudselt ja rikub heli ära?
              Siin kuskil kunagi oli mingi kasti materjali teema aga ei mäleta täpselt :P
              1, Vineer
              2, MDF
              3, Saepuru plaat
              Kui ma mäletan õieti.

Comment

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/YaBB.cgi?boar...;num=1069271952
                ainuke enamvähem mõistlik teema, mis leida ja seal ka midagi huvitavat liimpuidu kohta pole :|

Mind huvita ikkagi liimpuidu sobivus kõlarikastide meisterdamiseks. 50% ütlevad, et absolut ei sobi, heli pidi jubedalt moonduma. Kuid pooled jälle vastu, et parim materjal. Kas ma pean ühe kõlari vineerist tegema ja teise liimpuidust, et teada saada liimpuidu soivust :P

Kellegil siis tõesti pole kogemusi olnud liimpuiduga?
                Mulle oleks liimpuit sobivaim materjal, kuna veneajast teist hunnikute viisi alles Aga jällegi kui heli pask tuleb, siis pole ju mõtet teha teisi liimpuidust.
                On keegi proovinud liimpuidust teha ja kuida tulemus on ?

Comment

017 on lihtsalt võimsam bass, kui 116 -l?

Comment

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/YaBB.cg...num=1069271952

Mulle oleks liimpuit sobivaim materjal, kuna veneajast teist hunnikute viisi alles Aga jällegi kui heli pask tuleb, siis pole ju mõtet teha teisi liimpuidust.
                    Kui seda liimpuitu nagu mida käes siis proovi ära, kui ei kõlba siis proovi vineerist

Comment

plaah mõtlesin algul teha ainult liimpuidust, seejärel liimpuit+vineer ning nyyd teen üldsegi saepurust
                      Aga kui teoreetiliselt hästi tugev vooder kõlarile panna, siis ei tohiks ta ju midagi vastu kumiseda ?

Comment

ma ei tea, mida voodri all mõtled, kuid põrandaplaate pannakse ka siseseintele
                        KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

mida head need põrandaplaadid annavad :| mite ei saa aru :|
                          Voodri all mõtlesin mingit hullemalt tihedat villa korda seespool näiteks.

Comment

niih paluks kommenteerida mõningaid vooderdamis materjale kõlarikastile sissepoole. Igasugu imelike asju pakutud ja leitud netist :|
                            1.munarestid, need suured papist
                            2.pörandaplaadid
                            3.makrofleksiga seinad üle lasta
                            4.pigimatid
                            5.tuuletõkkeplaat
                            6.paks poroloon konarlik
                            7.vill vatt
                            8.mullidega pakkekile
                            9.mitu kihti mingit karvast vaipa

niih yks kummalisem kui teine :|
                            Ise arvan, et ainult vill/vatt või poroloon mingid kõlbulikud asjad. Teised lihtsalt tekitavad siukese näo :|
                            Kommentaare nende kohta paluks, ise ei suuda eriti midagi nende kohta mõelda :|

Comment

Working...
                            X