Teade

Collapse
No announcement yet.

Küsimusi kõlarikastide viimistlusest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Küsimusi kõlarikastide viimistlusest

4 kihti värvi..?

See on üsna spetsiifiline töö ja kui Sa ei tea üldse mitte midagi, siis on mõttetu seda teha.Tulemus on kohutav.Ma ei tahtnud seda öelda, et loll ja saamatu, vaid seda, et pead eelnevalt kusagilt õpetust saama.Jalgratast ei ole mõtet 21-sel sajandil leiutama hakata, kui pole asja näinudki.Samas on lähiraadiuses sadu inimesi, kes oskavad nõu anda.Teadmatuses viskad lihtsalt materjalile ja tööriistadelele kulunud raha maha.Ma guugeldasin juba Sind ja mõtlesin, et helistan, aga leitud numbrid olid kasutamata.
    Helista mulle või saada enda number ja ma helistan tagasi.Tel 5063101.

Comment

nüüdm kogematta leidsin teema ülesse mida otsisin enne kui selle tegin. Teema.
      värvikihte panin rohkem, kuna avastasin, et mõnes kohas oli mõni kriim sisse tulnud, ja seda siis kihtidega nö. täita. mille ma nüüdseks olen välja lihvinud. katsetasin ka omal olemas oleva poleer pastaga test tüki peal. minu materjaliga kokku ei sobi, tämbab vastupidiselt täiesti tuhmiks laki. kahjuks on hetkel telefoniga suhtlemiseks väga vähe aega, aga eks millalgi helistan.
      päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

siis aitab vana viimistlejate trikk: vedelama spraylakiga üle tõmmata. Aerosoollakid kõlbavad selleks väga hästi, kuid 2000 lihvpaber on kohustuslik samm. Muidu jäävad vaod liiga sügavad. Õige peegli saad ainult isetasanduva lakiga...kuid sellega töötamiseks on VÄGA stabiilseid atmosfääri tingimusi vaja. Isegi ebaühtlane päikesevalgus kuivamise ajal võib lõpptulemuse rikkuda...
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

nagu üteldakse. oma vitsad tuleb ju ise kätte saada, siis kui Clou kastidega tegelema hakkan, läen kindlasti alküüd värvide ja laki peale, hetkene lakk sulab vesilihvi käigus üles ja pole isevalguv. (vesiliivapaberit ju ikka kasutatakse koos veega) põhimõtteliselt tahaksid kastid hetkel saada viimast lihvi ja siis poleerimist. viimase saadavusega hetkel küsimärk. samuti ka üle p600 paberiga (800 oli vanast ajast) abc-s ja bau- hof/haus ei müü suuremaid (vähemalt hetkel). Aerosool lakid on kuidagi nõrga võitu. Sai kunagi mingi tahvel tollega tehtud, terve ballooni lasin ära (kihiti) kuid suht kiiresti kriibiti ära. hetkel siiski porolon rull suur sõber
          leidsin, et varudes on ka mul laevalakki, kuid olen kuulnud et see pidi jube kähku kolletuma.
          poest küsisin pastasid, siis suunati mind auto poleerimis vahade juurde. loogika ütleb et ei olnud õiged asjad, kuigi autode puhul on ka (enamasti) laki kiht ju peal.
          pmst. pasta- kus müüakse ja palju u. maksab.
          päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

kui teha vesialuseliste lakkidega, siis on seda juramist liiga palju. Need pole mõeldudki peegelpinna saamiseks. Vanemad nitro jne lakid on tugevad polümeerlakid, millega kannatab ümber käimist. Tänapäeval on nendeks epo/alküüd/jms polümeeride bassil lakid.

Kui kopsud kannatavad (osta respiraator ka juba), siis tee EPO-lakiga. See on väga tugev aluslakk, mis kannatab palju viimistlemist.

Imelik, et enam üle 1000 paberit bauhofis ei müüda. Autokaupades peaks olema, kuid oleneb jälle...kui suures poes käid.
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kõlarikastid on nii väiksed asjad, et seal ei ole mingit tulu materjali pealt kokku hoida.Aerosoolid ei kõlba selle tegevuse jaoks, kuna on ühekomponentsed nitro baasil.Kuivamine toimub nitro välja-auramisel.Nad ei kuiva kunagi korralikult nii läbi, et neid poleerida saaks.Lakk peab olema kõvendiga, et oleks keemilise reaktsiooniga tekkinud täielikult läbikuivanud materjal, mida töödelda.
              Isevalguv lakk.BS jutt.Mitte ükski lakk ei ole selline, et moodustaks kohe peegelsileda pinna.Õigemini on olemas variandid, kui detail on tasapinnaline, so maaga paralleelselt, aga kõlaril on 6 külge.Seega tuleb ikka lihvida.Ja laki laskmisel on vaja täpselt doseerida, et endal oleks lihtsam.Õigupoloolest võib pind ka väga krobeline jääda, kuna lihviga saab selle siledaks, aga siis peab piisavalt lakki olema, millel oleks lihvimisvaru.

Autodele mõeldud lakk on väga hea selleks tegevuseks.Aga neid on ka väga erinevaid.Ja nõuavad veidi kätt ja teadmist, et kuidas erinevad lakid töö käigus käituvad.On olemas tootjaid ja lakke, millel on väga raske töö käigus tabada piiri, millal liiga vähesest saab liiga palju.

Kõik autovärve müüvad poed müüvad paberit kuni 3000.Kemiflora pood Forelli-Laki nurgal näiteks.Kuigi seal müüdav ICI lakk mulle ei meeldi- sel ongi ülalnimetatud probleem.Ja lakk peaks olema HS (high solid) markeeringuga.Sikkensil on üks väga hea lakk, millega on lust töötada.Valgub hästi.Alfred Vassilkovi Esteloni 35 tuhande eurosed kõlarid näiteks värvitakse Benefiti (http://www.benefit.ee/) poolt Standoxi autovärvidega.Ma kasutasin varem ka Standoxit, kuna see oli kõige andestavam aluspinna osas ja värvid-lakid valgusid hästi.Aga hind ei ole nii hea.

Olen ostnud suurtes kogustes Debeeri lakki- hind on kordades odavam, töötada on rahuldav, kuigi mitte ideaalne.Tulemus on rahuldav.
              viimati muutis kasutaja tm101; 03 m 2012, 11:26.

Comment

Ei ole see ülikena läike saamine midagi nii keeruline kui arvatakse...
                Ise olen kasti nii ehitanud:
                Esiteks kui kast on võimalikult kenasti lihvitud, P180 paberiga, siis kannan grunt värvi peale...
                Kui jääb näha mõni kriim või süvend lihvin grundi maha ja uuesti polümeer pahtliga üle ja uuesti grunt peale...
                Tavaliselt oskan enamus vigu ühe grundi kihiga ülesse leida...
                Kui grunt värvil ühtegi kriimu ega konarusi pole lasen 2 kihti metallivärvi peale ning lasen sellel tunnikese kuivada kuniks pind on poleerimiseks piisavalt tugev.
                Tavalise sampooniga saab üsna edukalt poleerida kuniks pind on täiesti sile ja veatu.
                Seejärel pesen sampooni maha ja lasen värvil täielikult kuivada ~12h ja lasen kõvandi peale.
                Peale seda jääb piisavalt korralik välimus.
                Kui kast pahteldatud siis tuleks kast tuppa viia, muidu peale värvimist kusagilt kuurist toodud kergelt niiske kast hakkab kuivades pahtlisse pragusi punnitama.
                Kõvandi on maakeeli "Auto lakk" ei tea kumb väljendi on õigem...

Kui otse pahteldatud pinnale õhuke kiht "täielikult kattev" peale lasta on hiljem heledamad laigud sees.

Saepuru plaadile lase kasvõi 100 kihti värvi ja lakki peale, tulemus on ikka ja alati jube.

Comment

Küsimus spetsalistidele alumiiniumi viimistlemisest:

Lihvisin ära, ilus "harjatud" pinnaviimistlus jäi. Aga see oksüdeerub (peale esmast lihvi, lasin paar auku juurde ja sellest näppimisest läks laiguliseks).
                  Mõtlesin, et lahendus lihtne - sprey lakiga üle ... a see viskas mingid tükid peale. "Rust-Oleum" - polüretaanlakk, ~8€ oli.
                  Ja lakitud pind (3 kihti, mõneminutiste vahedega) polnud ka nagu päris see, mis audio tehnika hõbedased esipaneelid.

Audiotehnikas kasutatakse ilmselt anodiseerimist.
                  Aga mis kodused variandid on? Teist lakki proovida?
                  -

Comment

Sõltub keskonnast, kus asja hoitakse.Kui seal niiskust on, siis ei aita ükski lakk.Värvide-lakkide niiskuskindlus on maksimum 80%.Järele jäänud 20% on piisav, et oksüdastioon hakkaks tekkima.Miks nii kindlalt väidan, on see, et tegin endale kodumööbli ka terasest ja üks ese, mis on veidi!!!!!!!!! niiskemas (koridoris) ruumis, näitab roostet laki all.
                    Teadsin ennegi , et on olemas mingi värvitu metalli happekrunt.Käisin konsulteerimas.On tõesti olemas selline asi.Kahekomponentne happekrunt, kus täiteaine on läbipaistev.Lastakse märg-märjale värvi või laki alla.Ehk krunt, siis umbes 15 min ootamist ja lakk sinna otsa.Jälle ei soovita aerosoole kasutada.Kõik aerosoolid tuleks minu arvates keelustada.Nad ei kuiva, on koledad, nende poeale ei saa midagi normaalset enam panna, kuna hakkavad all reageerimima.

Ja selle üle-eelmise šampooniga värvi tuunimise postituse jaoks tuleks kohe eraldi rubriik luua.Ühes foorumis on selline alam teemaosakond, nagu keenjuste ja plontiinide nurk.Muuseas ma nägin kohe seda sõnavõttu.Ma arvasin et see on tahtlik provotsioon ja ma ei tahtnud provokatsioonile alluda.Aga teisalt on kellegil abi vaja, kes üldse midagi ei tea, see võtabki kätte ja võtab seda iba tõena.

Comment

Liquid Glass
                      http://www.youtube.com/watch?v=kGxVikwTK1A

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                        Audiotehnikas kasutatakse ilmselt anodiseerimist.
                        Aga mis kodused variandid on? Teist lakki proovida?
                        Koduste vahenditega on ka võimalik anodeerida (vajadusel ka erinevat värvi), kui detail ei ole väga suur ja kui tahtmist/viitsimist on.
                        Lakkima isiklikult ei hakkaks.
                        Olen näinud ka selliselt lakitud alumiiniumi et, alguses oli kõik ilus, aga mingi aeg võttis lakk kollaka tooni ja siis nägi päris niru välja.
                        viimati muutis kasutaja Kkert; 13 m 2012, 22:30.

Comment

Võru mehed ütlesid, et nad teevad "tavalist" anodeerimist - pind jääks matt. Mul üks CambridgeAudio on kodus - ei meeldi.
                          Tallinna "Rasron" lehel on küll paljulubav jutt aga telefoni teel rääkides öeldi, et läiget ikkagi ei jää eriti...
                          Lakkida proovisin ... läks juba liivapaberiga maha - päris kole oli.
                          Ilmselt jääbki töötlemata ja aegajalt läheb liivapaberiga üle. Aga sel juhul jääb kirjadega väike probleem - nn "vesikleepekaid" vist tellimuse peale ei tehta? Saab ka graveerida CNC pingis - tõenäoliselt õigem lahendus.
                          -

Comment

Üks võimalus oleks kirjad teha laserprinteri ja triikrauaga. Samamoodi nagu trükiplaatidele tehakse enne sõõvitamist.
                            Eriti kulumiskindel ei ole just... nii et siis peaksid, alati kui lihvid seda, uued tekstid ka peale triikima.

Edit: Kui päris läikiv sobiks, siis on võimalik ka kroomida.
                            viimati muutis kasutaja Kkert; 14 m 2012, 15:43.

Comment

miks lakk kollaka tooni võttis?

Comment

alumiiniumi läikele saamine on paras ajumoosimine. Parem olgu sul olemas kas kõvasti lihvpabereid ja 3 vaba reede õhtut. Või poleerimismasin ja "roheline" poleerpasta. Lakkimine aerosooliga on järgmine jubedus. Ükski pihustatav lakk ei jäta 100% kattuvust, alati on väikesed poorid. Paks pintsliga kantav aluslakk ning aerosool lakk "viimistluseks", et aluslaki lihvimise järel läiget saada.

lakk võttis kollaka tooni (olenevalt jällegi keskkonnast): kas polnud UV-kaitset, miski kemikaal või saastunud lakk ise. võimalusi on palju...

Comment

Working...
                                X