Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas teha Heco Argon 50 paremaks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas teha Heco Argon 50 paremaks?

Kas keegi oskab nõu anda, kuidas kõlarit paremaks teha. Saan aru, et on vaja kaablid välja vahetada, vatt korralikult seintele kinnitada, aga kas filtritega oleks vajalik midagi ette võtta?
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Ma hetkel hästi ette ei kujuta, mis pilt seal avaneb, kui kastilt valjukas eest keerata. Küll aga võid sa teha kõike mida sa kirjeldasid - arvan, et koguni osta vatiini juurde ja proovi sellega mängida. Uued juhtmed võid ka panna, kui nad ülemõistuse peenikesed on.
    Filtriga on juba teine teema - karta on et niisama selle modimisega midagi head korda saata pole võimalik. Võid küll katsetada vahetada ära erinevaid kondesid, aga selleks on tarvis mingi seaduspärasus enese jaoks selgeks teha.

Mida sa üldse saavutada tahad? Siis teab ehk veel midagi välja mõelda.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Kas keegi oskab nõu anda, kuidas kõlarit paremaks teha. Saan aru, et on vaja kaablid välja vahetada, vatt korralikult seintele kinnitada, aga kas filtritega oleks vajalik midagi ette võtta?
      Korpust modida on suht raske. Ligipääs praktiliselt puudub. Muidugi standartsed meetodid võivad abiks olla: Korpuse üle liimimine(seest) bituumeni taolise materjaliga, juhtmete ja vati asendamine, filtrite komponentide asendamine kvaliteetsemate vastu. Et kõike seda ette võtta pead endale aru andma mis tulemuse tahad saavutada? Ja mida sa asendad, mis seal praegu sees on? Mis süsteem muidu on? Kaablitest - võimuni?
      ps. Kas sa ostsid neen KB,Soovis müüdud Argon50?

Comment

Eesmärgiks on võtta maksimum (vahetamata kasti ja valjukaid). Valjukad kruvisin eest ära. Hermeetikut on pandud, kuid mitte eriti korralikult. Siseseintele midagi kinnitatud ei ole, on vaid 3,5 cm paksuse sünteetilise villa tükke lahtiselt sisse asetatud. Juhtmed on väga peenikesed (kõigi valjukate juurde ühe jämedusega). Valjukate külge pole mitte joodetud, vaid klemmidega kinnitatud. Filtritel on induktiivsuspoolid südamikega (olen kuulnud, et paremad on ilma südamiketa).
        Esialgu on plaanis teha järgmist: vahetada välja juhtmed, kõrgsagedus vähemalt 1 mm2, kesksagedus vähemalt 1,5 mm2, madalsagedus vähemalt 2,5 mm2. Valiksin kas Van den Hul, Oehlbach, Ixos või QED kaablitest. Liimida kõigile siseseintele (v.a. esisein) lambavilla plaadid. Esisein seestpoolt katta pigimatiga. Filtritega ma ise midagi ette võtta ei oska, neid peaks mõni spetsialist vaatama. Kui keegi arvab, et teen midagi valesti, andke palun teada.
        Võimendiks on Yamaha DSP-A3090 (omaaegne tippmudel). Kaablid saavad arvatavasti olema QED Genesis Silver Spiral.
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Valjukate külge pole mitte joodetud, vaid klemmidega kinnitatud. Filtritel on induktiivsuspoolid südamikega (olen kuulnud, et paremad on ilma südamiketa).
          Esialgu on plaanis teha järgmist: vahetada välja juhtmed, kõrgsagedus vähemalt 1 mm2, kesksagedus vähemalt 1,5 mm2, madalsagedus vähemalt 2,5 mm2. Valiksin kas Van den Hul, Oehlbach, Ixos või QED kaablitest. Liimida kõigile siseseintele (v.a. esisein) lambavilla plaadid. Esisein seestpoolt katta pigimatiga. Filtritega ma ise midagi ette võtta ei oska, neid peaks mõni spetsialist vaatama. Kui keegi arvab, et teen midagi valesti, andke palun teada.
          Võimendiks on Yamaha DSP-A3090 (omaaegne tippmudel). Kaablid saavad arvatavasti olema QED Genesis Silver Spiral.
          Kust sa sellise valiku kaableid nägid? Ära lambavillaga üle pinguta. Just vivas seda silver spirali vaatasime 1300kr/m on ikka päris soolane . Kodukino võimust ei oska midagi head oodata.

Comment

Kust sa sellise valiku kaableid nägid? Ära lambavillaga üle pinguta. Just vivas seda silver spirali vaatasime 1300kr/m on ikka päris soolane. Kodukino võimust ei oska midagi head oodata.
            Need kaablid on Riias saadaval. Selgita palun, mis tähendab villaga üle pingutama. Nendest saavadki kodukino esikõlarid, stereo jaoks on mul hoopis teine komplekt.

Comment

Selgita palun, mis tähendab villaga üle pingutama. Nendest saavadki kodukino esikõlarid, stereo jaoks on mul hoopis teine komplekt.
              Mõtlesin seda, et päris täis pole mõtet toppida. Mingi õhuliikuvus peab jääma. Ei teagi kas mingid normid ka selle puhul on olemas?

Comment

Villaga soovitaks katsetada - nö overdampingut ja siis natuke vähem jne. Vaata mis juhtub.
                Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Working...
                X