Teade

Collapse
No announcement yet.

Abi kõlarite ostul/ehitamisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Abi kõlarite ostul/ehitamisel

Tere!

Mure seisneb mul selles,et oleks vaja ühte võimsamat sorti kõlaripaari osta,või ehitada.Veel 3 päeva tagasi olin surmkindel ,et ostan endale Radiotehnika s400-m kõlarid,kuid seda foorumit sirvides selgus ,et enamus inimesi ei kiida neid kõlareid ja ''muusika'' kuulamiseks need ei kõlba.Selle kohta küsiks ,et mis neil täpsemalt viga on?Mid bassid ja tweeterit pole kvaliteetsed ja neist ei tule piisavalt ''muusikat'' või nende kastid pole hästi ehitatud?
    Kuulan muusikat seinast seina,kuigi tavaliselt ikka rohkem sellist tümpsulikumat(dubstep,dnb,minimal jne) ,minupuhul pole tegemist ''audiofiili'' ega ka ''oss''-iga,liigitaks ennast sinna kuskile kahe vahele. Bass on tähtis aga samas kesk,kõrgheli ka.
    Hetkel teevad mul muusikat Microlab solo 7c ja vana Philipsi kodukino ,millel on üks starsoundi 250rms woofer järel.Ärge selle koosluse pärast hukka mõistke,lihtsalt Solode bassi osast jäi ikka korralikult puudu.

Solode kohta võin öelda nii palju,et kodukino kõlarite pealt nende peale tulles hakkas muusika paremini kõlama,aga jääb ikka puudu bassi poolest ja nad võiks ''kõvemat'' häält teha.
    Mis teie teeksite,kas ostaks RRR s400 ,või see oleks kesk ja kõrgheli poolest downgrade võrreldes solodega?Bassi oleks seal kindlasti palju rohkem.
    Või teine variant: teeks ise kõlarikastid ja ostaks sinna elemendid? Kui kõlaripaari jaoks ostaks elemendid ütleme 200€ eest kumbagile kõlarile(10"sub+2x 6-8" mid + tweeter) ja teeks korralikud kastid mdfist, kalkuleeritud mõõtude järgi.

Kas siis ise ehitades(korralikult) ja elemendid ostes ,oleks helikvaliteet võrreldes rrr s400m-idega(460€ paar) võrreldes kordades parem või selle vahe tuvastaks ainult siinne foorumi rahvas?

Vs: Abi kõlarite ostul/ehitamisel

Mul on pakkuda üks lõpemata project, kus kasutan Audes 75W104-4, Audes 15T25-8 ja DLS Iridium 3" dome mid.
    materialide hind oli >600eur, aga olen nõus müüa odavam.

siin on viimane Near+far mõtmed:
    Click image for larger version

Name:	LastSPL.gif
Views:	1
Size:	32,2 KB
ID:	867048

Garanteerin, et heli on palju parem kui RRR, aga pole aega lõpetada viimistlus.
    Kui oled Tallinnas pakun kuulamis võimalus ja võrdlema neid vs Audes Excellence 5.
    PS kui on huvi

Comment

Working...
    X