Teade

Collapse
No announcement yet.

Oskab keegi Visaton ConCeal-i kohta infot jagada?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Oskab keegi Visaton ConCeal-i kohta infot jagada?

Tere kõigile!

Juba päris pikka aega on kummitanud peas mõte omale ise kõlarid meisterdada.Nüüd käisin viimati poes kõlareid vaatamas ja siis sai lõplikult selgeks, et tagasiteed enam pole ja tuleb meisterdama hakata.Esiteks tundusid poes müüdavad kõlarid kerged nagu oleks kingakarbis ja teiseks pole neis minuarvates hinge.
    Puutööga olen sinasõber ja sellega probleeme ei teki ainus mis praegu natuke hirmutab on see, et kuna ma pole absoluutselt kursis nende graafikutega ja filtrite tegemine on ka tume maa siis arvatavasti vajaksin sellekohast abi päris palju.

Esimeste kõlarite alla ei raatsi väga palju raha panna ning sellepärast on praegu tekkinud tegelikult kaks varianti.

1)Visaton ConCeal http://boxsim-db.de/wp-content/uploa...eal-fertig.jpg
    Sellega ainult see jama, et ma pole suutnud ühtegi joonist kasti mõõtudega netist leida ja samas ei paku ka noortehnik vajalikke elemente (LMC20x ja DTC110)

2)Visaton Starlet http://boxsim-db.de/wp-content/uploa...8db-fertig.jpg
    Sellele oleks kõik elemendid ja asjad saada aga väljanägemine on ConCeal-il jällegi parem.

Mis teadjamad mehed üldse nendest variantidest arvavad ja äkki on üldse mingi kolmas variant mille lõpptulemus on nendest kahest parem.
    See kõlari teema huvitab iga päevaga üha rohkem ja rohkem nii, et kui kellegil on natuke aega ja viitsimist siis absoluutselt kõik info on teretulnud.

Tervitades

Vs: Oskab keegi Visaton ConCeal-i kohta infot jagada?

kõige esimese asjana peaks endale meeldiva heli selgeks tegema. Mis on meeldiv helikompott, mida kõlarid võiks tekitada. Tihtipeale ei suuda muusikat kuulates analüüsida laine levimist, faasinihkeid, viivitusi ja kõike seda, mida "õige" kõlari ehitamisel PEAB 100% arvesse võtma. IMHO, kui suurt eneseõigustust või maailmakuulsust hoida ei kavatse, siis piisab sellest, kui sulle endale meeldib

Teiseks on lihtsad füüsikaseadused, mis dikteerivad kõlarite tööd: lained, sumbumine ja võimendus. Moonutused seisulainete näol. Kõige enam ja vast algaja ehitaja seisukohalt tuleks meelde jätta, et piiratud pindalaga koonus liigutab piiratud koguse õhku. Piiratud kogus õhku paneb piirangud tundlikusele ja ruumi täituvusele.

Disainis ja insenerimaailmas on kuldseks reegliks: form following function. Esteetiline disain ja kunst keskenduvad sümbolismile ja vormide harmooniale.

Seega välimus peaks kõlarite puhul KÕIGE väiksema osakaaluga olema. Kõlar on heli taasesitamise seade.
    Loomulikult on ilus viimistlus alati teretulnud
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Juhtus kunagi minu kätte sellise firma kõlar nagu KEF mis mängis ilusasti nii alumist otsa kui ka ülemist (ei ole muidugi mingi spetsialist aga mõnus oli kuulata).Olen arvamusel, et kui juba tegema hakata siis teha asi võimalikult hästi ja pöörata ikka kõigele tähelepanu...olen nõus,et tähtis pole välimus vaid see mis kastist tuleb aga kui teha endale koju kõlarid siis miks mitte ka viimistlusele rõhku pöörata.Loomulikult tahaks teha selliseid kõlareid mille heli vastab kõikkidele kriteeriumitele aga siin on kaks asja 1)arvatavasti 200-300 eur-i eest selliseid element sinna kastidesse ei leia ja 2)Kuna need oleksid ikkagi minu esimesed ise tehtud kõlarid siis oleks naiivne perfektset tulemust loota

tervitades

Comment

Arvestades "esimene vasikas aia taha" teooriat, siis mõistlik, millestkist odavamast alustada. Samas kui puidutöö on käpas ja plaanis endale ilusaid mööblitükke teha, siis miks mitte näiteks Vox Light

Endal olnud kastid nii Visaton W130S kui W170S elementidega, üleval SC10N - sellised viisakad aga täiesti keskpärased komplektid. Raha vähe ja lihtsalt "kõlavat" asja tarvis, siis Alto 2 mod (W170S+SC10N) oli täiesti arvestatav lahendus.
        Kui aga internet sõber ja aega rohkem siis vb. paremaid elemente/lahendusi otsida.

PS. Välimusest - muusika on ikkagi meeleolu asi - kui visuaal häirib siis asi on vale. Õige audiofiil muidugi kasutab ainult kõrvu ... kuigi kui hi-end tehnikat vaadata, siis on need enamasti kõike muud kui igavad ja koledad.
        -

Comment

Visaton ConCeal on bandpass kastiga bassi otsas, mis pole kõige lihtsam ehitada/häälestada ja mille heli ei pruugi meeldida. Vox 200 Light on selles suhtes algajale parem.

Comment

Kusjuures algselt vaatasin ka Vox 200 Lighti aga ei teagi nüüd millepärast see kuidagi kõrvale on jäänud...tänan väikese suunamise eest.Nüüd on siis vähemalt otsustatud milliseid kõlareid meisterdama hakkan (Vox 200 Light).

Comment

Working...
            X