Teade

Collapse
No announcement yet.

Membraaniga bassi summutaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Membraaniga bassi summutaja

On kellelgi praktikat membraaniga bassi summutaja ehitamisel?
    Internetis on muidugi infot erinevat (kui otsida membrane bass trap) aga kas keegi siin on ka praktikas midagi valmis ehitanud?
    Viitsib ehk kogemusi jagada.

Vs: Membraaniga bassi summutaja

Või on kellelgi kogemusi mingit muud tüüpi bass trap-idega?

Comment

Foorumikasutaja MarekA on kunagi põhjalikumalt basstrap'e uurinud ja kasutanud, aga ma enam ei tea, kas ta on aktiivne.
      Minu DIY blogi
      <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

2,5 aastat möödunud. Kas keegi on antud teemat lahanud ja midagi diy kõlbulikku arendanud?
        Probleemne sagedusvahemik 90-100 Hz ümbruses.

Comment

Siin on palju hea info: http://www.acoustic.ua

kalkulaatorid: http://www.acoustic.ua/recommendations/567
          basstrap membraniga: http://www.acoustic.ua/forms/calculator6.html

Comment

Mina olen vahepeal nii palju arenenud, et summutaja asemel kasutan DSPd, mis bassi otsas oma saju väga hästi toimetab.

Comment

Millises REW seades mõõta ruumi kaja. Kas sweebi või püssipauguga?

Comment

Mingi püssipauk asetseb ju kitsas sagedusalas.
                Sweep annaks parema pildi kaja tugevusest eri sagedustel sest kui see on ruum muusika kuulamiseks (mitte ainult püssipaukude) ja selle mõõtmise eesmärk oleks selle ruumi akustilise omaduste uurimine ja võibolla seejärel nende omaduste parandamine siis oleks ju laiemas sagedusalas kaja uurimine kasulikum.
                http://hparchive.com/
                https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

REWiga mõõtmisel kasutan ma sweepi aga otsest kaja, eriti bassi otsas sellega ei mõõda ja polegi vaja. Aitab kui genereerid Decay või Waterfall pildid saadud andmetest, sealt näeb ära millisel sagedusel heli normaalslt ei sumbu.
                  Midagi sellist http://www.elfafoorum.eu/threads/407...l=1#post502682
                  Alumisel pildil siis see Dacay.

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                    Mingi püssipauk asetseb ju kitsas sagedusalas.
                    Sweep annaks parema pildi kaja tugevusest eri sagedustel sest kui see on ruum muusika kuulamiseks (mitte ainult püssipaukude) ja selle mõõtmise eesmärk oleks selle ruumi akustilise omaduste uurimine ja võibolla seejärel nende omaduste parandamine siis oleks ju laiemas sagedusalas kaja uurimine kasulikum.
                    No jah aga Linda Madalik keda Eestis üheks tugevamaks kui mitte kõige tugevamaks ruumiakustikuks peetakse mõõdab püssipauguga, pole küll kindel aga ju see sagedusvahemik mis sealt tuleb on piisav. See vahemik mida vist heaks peetakse oli äkki 0,9-1,2 ms vist või oli vähem päris täpselt ei mäleta enam.
                    Ise mõõdaks ka sweep sigmaaliga kuna on lihtsam.

Comment

See püssipauk on sisuliselt ühikimpulss, kui selle mõju ruumile ära mõõta, saab teisenduste kaudu kõik ruumi parameetrid teada, ASK ja muud sellised. Sama kui kogu sagedusvahemik sweepiga üle mõõta või MLSiga mõõta. Kasutaja SPL peaks oskama selgitad rohkem, mis ja kudas Madalik seal mõõtis.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                        On kellelgi praktikat membraaniga bassi summutaja ehitamisel?
                        Internetis on muidugi infot erinevat (kui otsida membrane bass trap) aga kas keegi siin on ka praktikas midagi valmis ehitanud?
                        Viitsib ehk kogemusi jagada.
                        Leidsin vana teema. Mina olen ehitanud. Mõju, kui on, minimaalne. Vähemalt minu toas. Ainus võimalus bassi summutamiseks on "ujuv" karkass + mineraal/klaasvill+ gyproc. Kõik teised variandid on kahurist lindude pihta tulistamine. Membraaniga bassi summutaja võin isegi kellegile materjali hinnaga ära müüa. 2 tk 70*230. Saepuruplaadist karkass, membraan soome papist, täidis klaasviil.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                          No jah aga Linda Madalik keda Eestis üheks tugevamaks kui mitte kõige tugevamaks ruumiakustikuks peetakse mõõdab püssipauguga, pole küll kindel aga ju see sagedusvahemik mis sealt tuleb on piisav. See vahemik mida vist heaks peetakse oli äkki 0,9-1,2 ms vist või oli vähem päris täpselt ei mäleta enam.
                          Ise mõõdaks ka sweep sigmaaliga kuna on lihtsam.
                          Oleneb ruumi suurusest. Tavalised kuulamis ruumid, kuskil 0,2-0,4 ms vahel. Alla 20m2 toas kuskil 0,2-0,3 vahel. Sweep ja RT graafik täiesti piisav.

Comment

Leidsin vana teema. Mina olen ehitanud. Mõju, kui on, minimaalne. Vähemalt minu toas. Ainus võimalus bassi summutamiseks on "ujuv" karkass + mineraal/klaasvill+ gyproc. Kõik teised variandid on kahurist lindude pihta tulistamine. Membraaniga bassi summutaja võin isegi kellegile materjali hinnaga ära müüa. 2 tk 70*230. Saepuruplaadist karkass, membraan soome papist, täidis klaasviil
                            Kuidas arvutasid?

Oleneb ruumi suurusest. Tavalised kuulamis ruumid, kuskil 0,2-0,4 ms vahel. Alla 20m2 toas kuskil 0,2-0,3 vahel. Sweep ja RT graafik täiesti piisav
                            Kust need numbrid tulevad? Mina juttu ajades sain aru et sellised numbrid oleks head kino jaoks.

Comment

Working...
                            X