Teade

Collapse
No announcement yet.

OB ümberehitus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

OB ümberehitus

Mõte selline, et müün siin teemas oma OB kõlareid:
    http://www.elfafoorum.eu/threads/66796-OB-kõlarid

Kurb tegelikkus on see, et nende vastu puudub igasugune huvi ja kommiraha eest ära anda pole soovi.
    Siis tekkis aga mõte, et mis nad niisama seisavad, teeks mingi "projekti" neist.

Esimene mõte oli midagi sellist (ehitada taha kinnine bassikast):
    http://lampizator.eu/SPEAKERS/PROJECTS/P11/PROJECT11.HTML

Teine, selle edasi arendus, SABA elemendid ja tweeter samuti väljas:

kuid kahe väiksema bassikaga, olemasoleva kitsa laua ja kinnise või tagant lahti kastiga

Kolmas idee sündis siit foorumist:

ehk siis aktiivne ja U-kujuline bassi-"kast".

Oleks tänulik, kui keegi mõne kommentaari või soovituse viskaks. Loomulikult aksepteerin kasvõi kõikide elementide vahetust ja filtrite täieliku ümberehitust. Viimase osas vajan muidugi abi.

Vs: OB ümberehitus

Mida puudu on ?

Comment

Kui on tegu visatoni lairibaga, peaks keskribaga kõik korras olema. Ilma filtrita mängivad lairibad vajaliku riba ja juurde vaja valid tweeter ja sub bass. Kaks bassikat on seetõttu ka paigaldatud.
      Ilmselt on puudu nii kõrgetest, kui bassist - kuna odav tekstiil tweeter väsib ja kaotab oma esialgse sära. Samuti bassiosa taasesituse saab sellisest kastist paika ainult kõlarite täpse paigutusega. Ega Hipi sinna ka päris huupi need elemente ka ei pannud, oluline on alati hind ja see mida selle hinna eest saab.
      Puiduga viimistletud ruumis peaksid ka vähese bassiga valjukad mängima hakkama. Enne elementide vahetust võiks neid proovida muudes ruumides kus betooni poleks.Tweetri vahetus on lihtne ja sellega saad ise hakkama.

Comment

Ma olen kõlarite alal täielik võhik, kuid nende ümberehitamine on sama hea, kui mõnele uunikumautole toonklaasi, spoilaringi, sportrooli lisamine.
        Kui keegi neid osta ei taha, ning keldrisse ka viia ka ei taha, siis kingi või rendi neid mõnele lähedasele või usaldusväärsele inimesele.

Comment

Esmalt postitatud fomoco poolt Vaata postitust
          Ma olen kõlarite alal täielik võhik, kuid nende ümberehitamine on sama hea, kui mõnele uunikumautole toonklaasi, spoilaringi, sportrooli lisamine.
          Kui keegi neid osta ei taha, ning keldrisse ka viia ka ei taha, siis kingi või rendi neid mõnele lähedasele või usaldusväärsele inimesele.
          Need pole ju uunikumid.

No kui bassi vajaka siis peaks ehk neid proovima eraldi võimendada. mõlemale kõlarile https://www.intertechnik.de/Shop/Ver...8,de,37,128971

Kõrgsagedust ehk sama proovida mis moi projektis on.

Comment

Proovida võid äkki midagi sellist:http://www.diyaudio.com/forums/subwo...8-h-frame.html.Ei pea olemasolevat paneeli lõhkuma.

Comment

Puudu on suunast, toest ja oleme ausad, ka tegijast...

Sully arvab õieti, just puuduv bass on põhiline mure. Elutoas betooni pole. On kips (ja selle all tellis). Kahjuks teises keskonnas erilisi proovimisvõimalusi pole. Ja kui oleks, mis see teadmine mulle annab, et mujal mängib paremini ? Minu elutuba on selline nagu ta on ja see ei muutu.

fomoco ja Sully - mõtlesin selle peale pikalt. Austan hipi tööd väga ja tema valik on tehtud lihtsalt teistest lähtekohtadest, kus mina hetkel olen. Uunikumiga ma siiski neid kõlareid ei võrdleks ja sadulaga sea seljas omi mõtteid samuti mitte. Ntx. moi ja lampizatori projektid pole vähem respekti väärt ning bassikast pole "bumpersticker on a Benz". DIY on DIY, ning selle edasi arendamine võiks olla siiski lubatud.

MK - 250 € per kõlar lööb hetkel jalad alt. Kas oleks mingeid odavamaid alternatiive saadaval mis päris läbuvõimendiks ei kvalifitseeru ?

to pekk - jah, eesmärk oleks säilitada paneel ja väline outlook eestvaates (v.a. elementide valik).

Comment

Mul umbes sama küsimus kui MK-l. Ehitada võib mida iganses aga mida selle ümber ehitamisega parendada püüad?
                Kuna minu kõlarite link ka läbi käis, siis tuleks täpsustada, et nad on hübriidid, seda väga mitmes mõttes. Bassi osa on aktiivsete filtritega kesk ja kõrged pasiivsed, bass ja kesksagedus on täielik dipool, kõrged monopool, basside võim on transidel kesk ja kõrgete lampidel jne.
                Mõned puudused, mida mina sinu OBde juures arvan olevat (ilma korraliku kuulamise ja mõõtmiseta see jääbki ainult "arvan" versiooniks) on varane bassi ära kukkumine kui seda ei ole ruumiga nii sobitatud et ruum bassi võimendaks, võimalik bassi ja kesksageduse ebasobiv kokku mäng ja kesk ning kõrgete jaoks ebasobiv paneeli laius/kuju ja probleemid filtrites. Teades natuke Hipi minimalismi filtrite ehitamisel, ei ole ta ilmselt "dipole peake" üritanudki siluda.
                Bassi osas aktiivseks nende valjukatega seda kõlarit ehitada ei tasu, aktiivse bassi korrektsiooni jaoks peab bassi valjukas olema suure Xmaxi ja võimsuse taluvusega madalatel sagedustel.
                Olles aktiivse bassiga OBd ehitanud olen tegelikult nüüd arvamisel, et kui juba ehitada, siis teha seda digitaalse filtriga (DSP) ja kõigis ribades aktiivselt, DSPga saaks ka valjukate kokkusobivust ning dipole peake hästi siluda kui DSPks kasutada midagi sellist: http://www.diyaudio.com/forums/digit...-part-2-a.html
                Kesksagedus aga tundub hea olevat kui teda õigesti sobitada teiste ribadega.
                On ka võimalik et Hipi on selle kõlariga valjukatest juba selle viimase välja võlunud ja midagi paremaks üritada modida tähendab sisuliselt uued kõlarid ehitada, mis tähendab aga seda, et vanad võib rahulikult puutumata jätta.

Esmalt postitatud suur13 poolt Vaata postitust
                Puudu on suunast, toest ja oleme ausad, ka tegijast...

Sully arvab õieti, just puuduv bass on põhiline mure.
                ....
                MK - 250 € per kõlar lööb hetkel jalad alt. Kas oleks mingeid odavamaid alternatiive saadaval mis päris läbuvõimendiks ei kvalifitseeru ?

to pekk - jah, eesmärk oleks säilitada paneel ja väline outlook eestvaates (v.a. elementide valik).
                Kuna ma sinu vastuse ajal veel oma eelmist oopust treisin, siis lisaks veel natuke.

Väga tõenäoline, et 250 € eest muutusi tehes palju paremat heli ei suuda saavutada.
                Bassi otsa parendamine aktiivseks tegemisega tähendab uusi valjukaid 4 tk (julgeks pakkuda, et kuskil 100 EUR tükk võiksid juba sobivad olla) ja bassi võime (minimum 250 eur kokku, kui kõige odavamaid kasutada) + filtrid koos bassi korrektsiooniga, mida tuleb ise ehitada (bassi võimudes olevad filtrid on tegelikult suht lihtsate täiendustega sobivaks moditavad), sest osta neid sisuliselt ei saa mõistliku raha eest.
                Kõige odavam variant on osta või laena mõni EQ, millel on bassi otsas võimalikult mitmes ribas reguleerimine võimalik ja katseta ära kas antud valjukad suudavad OB puhul vajalikku bassi korrektsiooni (+6 dB minnes dipole peakist madalama segeduse suunas) seedida, kui suudavad, siis nii jätagi ja korrigeeri ka kesksageduse "dipole peaki" natuke.
                viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2013, 13:24.

Comment

Sully vist soetas mingi võimendi kus eq ja dsp kohe olemas, oma bassiotsa jaoks. stereo aparaat ka tuli vist esiagses vähe odavam.

Kõlari ehitus kahjuks odav lõbu pole, eriti suurte kõlarite puhul.

Comment

Behringer iNuke DSP võimust võiks Sully ehk natuke detailsemalt kirjutada küll, eriti kuidas ta kodusesse süsteemi sobib ja kuidas volumi reguleerimine õnnestus teha, netist ei leia kuskilt andmeid millise sisendsignaali nivoo puhul ta oma nimivõimsuse välja annab.
                    Ma otsin juba hulgemat aega analog parameetrilist EQt oma OB jaoks aga pole leidnud mõistliku raha eest, iNuke NU1000DSP oleks odvam kui analog parameetriline EQ.
                    viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2013, 19:39.

Comment

Ei hakka väga keerulist juttu kirjutama. Behringer iNuke DSP võimu kohta võin öelda üht -äärmiselt lihtne kasutajaliides, võimu parameetreid saab üle USB vägagi põhjalikult sättida, lisaks aktiivkrossile olemas nii paremeetriline kui ka graafiline ekvalaiser. Et võimu täies mahus ära kasutada, saab selle DSP programeerida 2 ribalise valjuka juhtimiseks, tehes lõike sinna kuhu tarvis.
                      Toas pole võimu maksimaalse väljundvõimsuse saavutamine probleemiks, sisendnivoo on eraldi seadistatav, lisaks välised master tuuning nupud. Ilmselt on võim laval kasutamiseks pisut kõhna toite ja jahutusega, selline mulje jääb kui sinna sisse vaadata, kuigi mul digivõimudega varem kokkupuudet pole olnud. Vent mis puhub lõputranssidele on küll saatanast see sai kohe välja visatud. Hetkel on seoses suviste soojadega paigaldatud mul sinna üks tark ventikas, mis on vaikne ja reguleerb oma kiirust vastavalt vajadusele. Talvel küll seda vaja ei läinud.
                      viimati muutis kasutaja Sully; 19 m 2013, 23:43.

Comment

OT: ise ei otsustanud inuke kasuks kunas taga kirjade järgi tarbib ta kontaktist 150w (thomanni piltide järgi) vastab see tõele või eksin? kui nii siis hea kui 40w per kanal saab. (või tegu igiliikuriga?)
                        päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
                          Behringer iNuke DSP võimu kohta võin öelda üht -äärmiselt lihtne kasutajaliides, võimu parameetreid saab üle USB vägagi põhjalikult sättida, lisaks aktiivkrossile olemas nii paremeetriline kui ka graafiline ekvalaiser. Et võimu täies mahus ära kasutada, saab selle DSP programeerida 2 ribalise valjuka juhtimiseks, tehes lõike sinna kuhu tarvis.
                          Toas pole võimu maksimaalse väljundvõimsuse saavutamine probleemiks, sisendnivoo on eraldi seadistatav, lisaks välised master tuuning nupud.
                          Kuidas võimus sisemiselt sisendnivoo seadistus käib, analoogis või digis? Mul küsimus selles, et kui on vaja võimu kasutada suhteliselt väiksel sisend nivool ja ka väiksel väljund nivool kas siis ei jää liiga palju bitte nii AD muunduris kui DSPs kasutamata?
                          Kuidas iNuke heli ise on, kannatab ikka kuulata ka laiemas ribas kui ainult bassidele?
                          viimati muutis kasutaja moi; 20 m 2013, 09:51.

Comment

Kogu riba pole ise proovinud sealt läbi lasta.
                            Sisendnivoo reguleerimine on digis, seadistust hetkel ei saa kontrollida. CD mängijast tulev signaal on rohkem kui piisav võimendist 1/2 master potede asendis bassi taasesituseks.

Comment

Kas oled ikka kindel, et sisend nivoo reguleerimine käib iNuke DSP-l pärast AD muundust?

Comment

Working...
                              X