Teade

Collapse
No announcement yet.

Millega on kõige õigem valjuka lõõtsa mökerdada?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Millega on kõige õigem valjuka lõõtsa mökerdada?

    Nii, on mõned elemendid mille lõõtsad tahaksid ikkagi mingi kummi laadse ainega mökerdamist, just nii nagu seda on tehtud 4A32 ja 6GD2 valjukatega. Just nende ümber see jant käibki, 4A32 lahti võtmisel on ääri atsetooniga immutatud ja seda liiga vähe ei saa panna, sest muidu on liim liiga tugev ja tõmbab lõõtsal ääred puru, liiga palju siis "sööb" selle kummi laadse mögina äärest ära aga vähemalt saab lõõtsa korvi küljest lahti. Hetkel tegelikult seisab nii sama kuna ei ole hetkel vaja aga kui keegi huvi tunneb, siis maha ka ei müü, et äkki läheb kunagi vaja :P 6GD2 jälle on kogemata tõmmatud 3/1 ulatuses lõhki ja seda just sealt kus see mögin lõppeb, ilmselt on see varem juba nii olnud aga väiksemas ulatuses, kuna nende saades, ei töötanud päris puhtalt, siis polnud muud kui sättisin siinuse järgi tsentreerimisseibi paika. Rebendid muidu ei märganud, kuni sõrmedega sai sealt liigutatud. Tema parandamiseks on juba lahendus välja mõeldud, et täies ulatuse liimida marliga, mis on juba varem lõõtsa kuju järgi pressitud. Kõik paistab nagu ilus aga millega oleks siiski õige üle mökerdada neid ääri, et asi pärast ilus jääks? Kummiliim nitrolahustiga, proovitud WC paberipeale pintseldada ja mitu korda nii üle võõbanud, kuni enam ei imanud ja siis katnud marliga ja veel kord üle võõbanud, pärast seda jäi mitu korda tugevam, seda andis hiljem ikka tõmmata küll ja küll. Aga siiski ajaks juukse karva lõhki, kas on sama mis vabrikus kasutati, ja mida vabrikus kasutati? Mis aastate pärast saab, kas jääbki painduvaks või muutub mingil moel rabedaks, ehk võib erinev lahusti lõpptulemust mõjutada? Mingis kino tehnika raamatus soovitati just kummiliimi koos bensiiniga ja lappimiseks marlit. Natuke vanamoodne või vanamoodsale bassikale ongi õige? :P
    On olemas ka uus ja terve, aga miks ma ei taha lihtsalt välja vahetada, on see, et ei raatsi lihtsalt saaks kogemusi ja on ka teisigi varem lahti võetud ja tagasi kokku laotud ega enne ei vaheta, kui vääramatute jõudude poolt on täielikult ära rikutud.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

    #2
    Vs: Millega on kõige õigem valjuka lõõtsa mökerdada?

    Kummiliim (kautšuk + bensiin) lahustub bensiinis, seega soovitavalt aviobensiiniga asja teha. Bensiin aurab ära ja kummiollus jääb alles! Mina panin armatuuriks siidist lõigatud seibi. See tegemine on muidugi kuratlikult tüütu, sest tegemise juures kõik liigub, haakub liimiga, tõmbub kortsu! Hiljem värvisin vildikaga-markeriga selle siidiseibi mustaks.
    viimati muutis kasutaja rainadov; 07 m 2013, 09:27. Põhjus: täht

    Comment


      #3
      Vs: Millega on kõige õigem valjuka lõõtsa mökerdada?

      Tõepoolest: kummiliim. On aastakümneid kasutatud ja testitud. Väga hää.

      Comment


        #4
        Vs: Millega on kõige õigem valjuka lõõtsa mökerdada?

        Nagu vanasti öeldi - kolm on kohtu seadus: kummiliim.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #5
          Vs: Millega on kõige õigem valjuka lõõtsa mökerdada?

          Mul peaks vist puidufreesi kasutamis võimalus olemas olema, seega ma arvan, enne kui hakkan jändama, siis proovin õigesse vormi ära pressida. Kas ma ikka kanga poest õige siidi leian, saan mingi jama pärastpoole...
          Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

          Comment


            #6
            Vs: Millega on kõige õigem valjuka lõõtsa mökerdada?

            täiteaine võib olla tihedam marli, siid jne. Peamine on korralik kummiliim. Kui õigesti aru sain, siis tahad paranduse teha pressiga? Tavaliselt tehakse parandus ikka "vabas õhus", et bensiin saaks korralikult ära aurustuda ja kummiaine saavutab õiged omadused.
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

            Comment


              #7
              Vs: Millega on kõige õigem valjuka lõõtsa mökerdada?

              Lugesin mingi vene saidi pealt ja ka vist mingist muust,et seda valjuhääldi lainelist osa on võimalik ka õhukesest nahast valmistada.Nahk peab hästi õhuke olema ja immutama peab teda ka mingi lahusega.Millisega-seda pole meeles.Omal nagu pole vaja läinud.Valjukad,mis on vähe katkised,olen kõik ära visanud.Momendil on ka äraviskamisex mõeldud suur valjukas.Raam alumiin-sulamist,koonus-võnkepool terved,laineline osa ääres katki.Kui keegi tahab suureõlle eest omale,siis palun.Tel. 53855612.

              Comment

              Working...
              X