Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika S-150 uuendus?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Radiotehnika S-150 uuendus?

    Ei leidnud siit selle kohta teemat nii siis küsiks kuna tuttav soovib oma Radiotehnika S-150 värskenda ja juhtmed ära vahetada,kastidele tugevndused sisse ja vatiini juurde lisada kas keegi on teinud seda? Kas mõjutas ka heli? Samas tuli tal säärane hullumeene mõte ,et fitrid väljavahetada Estonia 35AC - 021 - 1 filtrite vastu oleks see mõtekas? Kastidele piigid alla või siis väiksemad jalad teha puidus või metallist kumb oleks mõtekam?

    Arvamused ja soovitused teretulnud!

    Ette tänades!
    88

    #2
    Vs: Radiotehnika S-150 uuendus?

    Piikide kohapealt ei oska öelda aga kõlarisse sisse võib ikka piiluda. Vaevalt ta paremini tehtud on kui vanad s90ned olid. Ise kunagi vahetasin s90netel juhtmed ja tegin kasti sisemised ääred mingi mastiksiga üle-sai küll parem. Estonia filtreid pole küll mõtet panna, vbolla siis kui filtrid on nii hõredad kui nüüdsetel haltuuradel.
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

    Comment


      #3
      Vs: Radiotehnika S-150 uuendus?

      Esmalt postitatud Pets88 poolt Vaata postitust
      Samas tuli tal säärane hullumeene mõte ,et fitrid väljavahetada Estonia 35AC - 021 - 1 filtrite vastu oleks see mõtekas?
      Ära tee seda. Orig.filtrid arvestatud selle konkrente Kastidele + Väljuhäälidele. Kui vahetad filtrid - tegid S-150 halbam.

      Võid vahetada sise juhtmeid ja mid- ja kõrg- osas kondekad.
      Juhtmeid - tavaline 2.5mm2 kõlari kaabel (vask), kondekad - oodav Mundorf MCap250 või Jantzen Cross-Cap

      Otsi vene internet - seal palju S90 "upgradid", võta ideed sealt.

      Comment


        #4
        Vs: Radiotehnika S-150 uuendus?

        samas kui kõik filtri elemendid (kui eksisin väljendusega vabandused) vahetada kaasaegsemate (näit. Mundorf) kas siis ei ole võimalik saavutada paremat kvaliteeti filtri osas.
        ise katsetasin lihtsalt oma teslades 6,8mf mundorfi Mcap ja AZ audiocomp kondensaatoreid (oli vaja ühe teise kõlari jaoks samuti 6,8mf konte) siis tõesti heli oli nö. Pehmemalt lõigatud mundorfi kasuks, ehk siis oli minu kõrvale mõnusam (millel elevant koos tankiga on trampinud ja korduvalt tulistanud)
        teinekord on filtrite kaasajastamine kasulik, isegi siis kui vahetad komponendid sama väärtuste vastu välja. (ei usu et 1980.a. oli 6,8 mf väärtus erinev kui praegus aja 6,8mf väärtus)
        päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

        Comment


          #5
          Vs: Radiotehnika S-150 uuendus?

          Seal näeb, mis kastide sees. Ütleks, et koledam pilt, kui S-90 seest vastu vaatab.
          Eks ikka sama värk nagu S-90 puhul. Keskmiseid sagedusi sealt õieti ei tule, sest valjukas kehv. Ilmselt ei olnud neil tol ajal 15ГД-11А asemele midagi mõistlikumat panna.
          Piltidelt ei selgu, kas invertertoru pandi õige pikkusega (S-90 liiga pikk, aeti resonantssagedus sellega nii madalaks, et hakkas <30Hz imelikku müdinat tekitama.
          Loomulikult tõusid ka moonutused madalatel sagedustel.)

          Seest tasub vooderdada vildiga, aga mitte eriti paksuga, sest nagunii on kasti maht selle (madalate) valjuka jaoks liiga väike - läheks veel väiksemaks.
          Enne muidugi liitekohad hermeetikuga (silikoon?) üle, et resoneeriks vähem. Juhtmed valjukateni jämedamad panna ja need millegagi katta (keerata õhukest porolooni ümber?),
          et "lahtiselt" ei vibreeriks. "Padi" (ehk siis hunnik vatti) las jääb samaks, see pidavat oluline olema.
          Ise olen aru saanud, et filtrite vahetamine neil kõlaritel on juba suht viimane toiming, kui kõik muu on tehtud. Et siis kasu üsna vähe.
          Võib muidugi "peentuunida" mõõtemikrofoni abil, eks viitsimise asi..
          Peamine ikka segavast vibratsioonist/resonantsist lahti saada (ja seda on kuulda üsna hästi!), ehk siis enamasti kasti enda kallal toimetamine.

          (Vähemalt S-90 läks mul paremaks küll. Filtrid jätsin puutumata, kondekad-indktiivsused olid mõõtes üsna täpselt sellised, mis märgitud.
          Hiljem kuulates oli hea võrrelda, kui teine kõlar kõrval originaalkonditsioonis.)

          Ühesõnaga suhteliselt sama protsess, mis S-90 puhul. Venekeelseid lehti moderniseerimisest on palju. Siingi sellest juttu olnud.

          edit: Estonia 35AC filtrid on ju hoopis teistele valjukatele tehtud, läheb kogu sageduskarakteristik päris metsa.
          viimati muutis kasutaja sebastian; 23 m 2013, 03:42. Põhjus: kirjaviga

          Comment

          Working...
          X