Teade

Collapse
No announcement yet.

Vibratsiooni kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vibratsiooni kõlar

Mul on olemas valjuhääldi 8ohm 15W 130-20.000Hz,
    sigarikarbid, potentsomeetrid( pean vaatama milliised täpselt) ja mono pesa.
    Kahjuks võimendust pole. Ei julge väga ise võimendi jootmisega tegeleda.

Idee on teha karp vibratsooni edasi andmaks.
    Kas või katsudes peaks vibratsoon tajutav olema.
    Esmalt Prooviks valjuhääldit sigarikarbi sees. Uurisin internentist. Kahjuks või õnneks peab ka võimendus olema.
    Probleemiks jääb võimendus. Sobib ka midagi mis on juba valmis toode. Elfast sobivat ei leidnud.

Kui idee toimib, teeksin võimalusel sarnasel meetotil aluse või suure kasti. Alusel peaks saama istuda seista ja tantsida.
    Tahe muusika edasi anda kurtidele ja vaegkuuljadele. Korraliku Kõlari ja sobiva põrndaga toimub vibratsioonide levimine.
    Kahjuks kõikjal seda pole.
    HIFI?...Kas peab?

Vs: Vibratsiooni kõlar

See on tegelt tänuväärt mõte ja sügavam vaimne sisu asjal, kuidas viia muusika inimeseni kes ei kuule. Kui ühe valjuhääldi tekitatud vibratsiooniga tegu siis popmuusika puhul tapab rütmitümps kogu kaasneva kraami ära. Netti ei uurinud ja googeldama ei hakanud, aga ideed tulid. Kui inimesel üks meel puudu, siis ikka info tuleb tuua teiste meelte kaudu. Kurtidel jääb üle nägemine ja kompimine. Pimedad ju suudavad sõrmeotstega lausa lugeda. Kui paneks iga sõrmeotsa jaoks heli(vibra)edastaja, igale neist eraldaks kindla sagedusvahemiku (näiteks kui sageduse järgi eristada, võib ka kuidagi teisiti digitaalajastul), dubleeriks seda kuidagi infoga ekraanil ... seda peaks arutama tegelikult mõne asjaliku kurdi inimesega, meie siin võime arutama jäädagi, ikka ette ei kujuta.

Comment

Vibratsiooni jaoks vast parem mootorit kasutada. Või siis valjuka membraan raskemaks valada aga siis ikka mingit generaatorit vaja.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kui ma kitarri mängin siis ma tajun erinevaid vibratsoone, mis tulevad Kitarri võimendusest.
        On olemas vibratsoonivoodi kuhu sisse on pandud kõlarid. On olemas petsaalne ruum kus on helide vibratsoon tajutav.
        Tallinna Heleni koolis peaks helide vibratsooni ruum olema. Inimesel on olems luu kuulmine. See peaks vist olema see, et kuuleb läbi luude vms.

Õpin koolis kus on kurdid. Ühega koos õpin puutööd.
        Kui mina kurtide juurde toimiva asjaga on nad nõus. Muusika on enamus kurtide jaoks nagu tulnukad.
        Esmalt prooviks väikses mõõdus asja toimima saada ja hiljem suurejoonelisemalt.
        Igasugust ulmet saab teha. Minu mõte on teha lihtsamalt naturaalsemalt ja käepärasemalt.
        Ostsilloskoop on olemas, mis teeb heli nähtavaks. Usun,et spetaalne kõlar oleks alustuseks väga hea.

Üks mõtetest oli ka vana kitarri kere sees valjuhääldit proovida. Esmalt pean oma valjuhääldile sobiva võimenduse saama.
        Oskab keegi midagi soovitada ? Või on valmis ise midagi tegema mulle. ?
        viimati muutis kasutaja Scott; 17 m 2013, 07:08. Põhjus: kokku
        HIFI?...Kas peab?

Comment

Äkki midagi nende valikust: http://www.visaton.com/en/chassis_zubehoer/koerperschall/index.html

Comment

Esmalt postitatud kapsas poolt Vaata postitust
            Lahe. Kahjuks ma ei tea kas eestist saab osta. Maksab ka liiga palju vist.
            HIFI?...Kas peab?

Comment

Mul on kunagi kurtidega pisut tegemist olnud ja igasugu helikola vedeleb ka. Võib asja uurida, aga enne järgmist nädalat ei ole mingit võimalust keskenduda. Ideel on jumet, aga see pole nii lihtne.

Comment

Lõpp tulemusena peaksid kurdid tajuma muusikat ja selle järgi tantsima vms. Teiseks peaks saama muusika instrumenti mängida kurtidele.
                HIFI?...Kas peab?

Comment

Lihtsam varjant osta mingid "bass boost" "vibrating bass" vms kõrvaklapid. Seal sees on sellised asjad väikses mõõdus.
                  Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                  1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                  2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
                    Lihtsam varjant osta mingid "bass boost" "vibrating bass" vms kõrvaklapid. Seal sees on sellised asjad väikses mõõdus.
                    Ususn, et konstruktsiooni kaudu leviva heli valjuhääldid oleksid paremad. Ei usu, et kõrvaklappidest saadu paremad ja odavamad tuleks. Lihtsalt mingi vidina pärast kõrvaklappe osta ei tahaks. Oleneb muidugi hinnast.
                    HIFI?...Kas peab?

Comment

Olemas saan eestist osta. Häid jõule mulle. Nüüd on veel vaja võimendust, mis oleks kompaktne.
                      Võmendus peaks minema valjuhääldi ja mp3 mängjia vms vahele. Tahe oleks üks kõik millise helisüteem taha ühendata valjuhääldi.
                      HIFI?...Kas peab?

Comment

Kõlar olemas ja ka võimendi.
                        Võimendi https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...0&q=+Amplifier
                        Valjuhääldi https://www.elfa.se/elfa3~ee_en/elfa...6-36&toc=21626
                        Nüüd tuleb osta ja rahalised võimalused üle vaatada.

Kemo kodulehel , et 4-16ohm. Elfa kodulehel on 4ohm kõigest. Nimeliselt samad tooted. Järeldus, et sobivad omavahel kokku.
                        HIFI?...Kas peab?

Comment

Lühidalt. Ei sobi.

Vaja on võimendada suurelt madalaid sagedusi. Ja samas peavad need suhteliselt teravad olema. Et kerest läbi käiks. Madalate toonidega on asi lihtne. Kuidas kõrgsagedusi vibreerima saada ?

Leitsin ka mingi artikli - http://www.elu24.ee/78649/torontos-toimub-esimene-kurtidele-moeldud-rokk-kontsert

Video võimalikust kõrgsageduse vibreerimisest - http://www.youtube.com/watch?v=-Jvosadq2ao

valmis tükke on ka täitsa olemas - http://www.yankodesign.com/2009/11/17/feel-the-music/

Veel mõned valmis aparaadid - http://www.designbuzz.com/creative-m...ring-impaired/

Paistab, et asjale on võimalik vähemalt kahest otsast läheneda.
                          viimati muutis kasutaja plaaster; 09 m 2014, 18:47.

Comment

Ei tea siin midagi, individuaalseks "kuulamiseks" sobiksid ka praegused vidinad...
                            Mingi sellise asja leidsin: http://www.tomsguide.com/us/music-fo...news-6912.html
                            Mitte just kõige keerulisem seade aga asja vist päris ühe ja ainsa vibraga ei tee piisavalt kõdi , madalate jaoks peaks asi vähe suurem ja võimsam olema, kõrgete jaoks jällegi väike.
                            Ei tea mitu W energiat kulub, et kurt kuulata saaks?

Comment

Mingid kõlarid on olemas, mis teevad näiteks lauast kõlari ja panevad selle vibreerima

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                              Vaja on võimendada suurelt madalaid sagedusi. Ja samas peavad need suhteliselt teravad olema. Et kerest läbi käiks. Madalate toonidega on asi lihtne. Kuidas kõrgsagedusi vibreerima saada ?
                              Kuidas ma seda teen? Oskab keegi aitada? Ma pole elektroonikas tugev.
                              Puutöös ja kokku panekul olen tunuduvalt parem. Juhtmete joodmisega tulen toime. Trükiplaadi külge joodmisega on probleeme.
                              Minu sooviks on saada esmalt kõigest õhuke vineerkarpp vibreerima.

On kellelgi selliste tootedega kokkupuuteid olnud https://us.damsonaudio.com/products/Details.aspx?p=14 ?
                              Ei pea sama tootja olema.
                              HIFI?...Kas peab?

Comment

Working...
                              X