Teade

Collapse
No announcement yet.

Vibratsiooni kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Vibratsiooni kõlar

Vabandust, aga ma ei sa ikka aru,mida Sa tahad. Mis sagedus(t)el peab vibreerima? Igal näit. vineeriplatel on oma resonantssagedus ja sellele liituvad kordsed harmoonilised. Need tulevad rohkem või vähem esile vastavalt sellele kustkohast seda plaati väristatakse. Kui teed kasti, siis on kuus kõlge, igaüks oma resonantssagedusega + õhumass (kui on kinni). Milline sagedusvahemik peaks olema? Ühtlast vibratsiooni ei saa mingil juhul.

Comment

Väga hea http://www.designbuzz.com/creative-m...ring-impaired/
      Küsimus kust osta saab? See ei vii mind kahjuks selleni, et palju kurte korraga tajuks. Igal ühel peab oma olema.
      Kui oleks suur vibrstsoonikõlar mis vastu põrandat oleks. Kuid see võib hakkata kuuljaid häirima ja ebameeldivalt kõlada.
      Praegu on küsimus sobivas võimendues mida mul pole. Valjuhääldi on olemas mida osta.

tore idee. Aga kahjuks inidvituaalne.
      Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga

Üks külg peaks vibreerima. Kastil. Mul on olemas sigarikarbid. Vahet ei ole mis sagedused peaasi, et vibreeriks terve külg.
      Ideaalis võiks kõik küljed vibreerida. Madalad ja kesksagedused peaks paremini vibreerima. Samas just keskmised ja kõige rohkem kõrged jäävad taiumatta kurtidel. Kitarril nt vibeerib kõlalaud. Võib ka proovida eri sagedusi eri külgedel. Peasi, et see visaton vibeerima paneks puitpinnase nii vineeri kui täispuidu.
      viimati muutis kasutaja DeathSuperMario; 09 m 2014, 19:56.
      HIFI?...Kas peab?

Comment

Eh. Ma ei vaadanud kohe Su nime. Võimendiks kõlbab suvaline, mis madalaid mängib: s.o. kahepolaarse toitega ja ilma sidestuskondedeta (see võimendab alalist ka). Olles kunagi ammu kurtidega kokku puutunud hakkan asja ette kujutama. Ilmselt on iga inimene eriline ja tajuvus tahab katsetamist. Ära osta mingit nn. supervaljukat, tavaline, vana,nõuka,..... sobivad testimiseks suurepäraselt! Tee mõned katsed, kui hakkab minema, saab parandada ja lõpuks kokku panna kuitahes kõva ja kalli süsteemi. Võimalik, et saan pisut aidata.

Comment

Kitarril nt vibeerib kõlalaud. Võib ka proovida eri sagedusi eri külgedel. Peasi, et see visaton vibeerima paneks puitpinnase nii vineeri kui täispuidu.
          Tee katse. Ehita õhukesest vineerist kõlari kast. Näiteks 10 mm paksusest vineerist. Valjuhääldiks vali mõni lairiba valjukas. Võimendiks võta kas või see - http://www.ebay.com/itm/60W-LM3886TF...item2eca3be175 Või las keegi klopsib sulle TDA 2050 baasil võimendi. Neil 2 võimendil on rammu küllalt, et kast vibreerima ajada. Kaasa mõni kurt katsesse. Las paneb oma käed kasti külge ja las seletab emotsiooni. Saad mingit aimu, kuidas edasi paremdada süsteemi.

Teine katse. Ehita bassi jaoks kõlarikast ja kesk ning kõrgsageduse jaoks teise kasti. Samuti õhukesest vineerist. Bassi paned käima ühest võimendist ning kesk ja kõrgsagedused teisest võimendist. Seda selleks et saaksid nii madalat kui ka kõrgeid sagedusi eraldi reguleerida vastaval siis vibratsiooni tekkele. Mõte siis selles et. Üks käsi on bassi kasti peal. Teine käsi teise kasti peal. Kus saab mõlema käega tunnetada. Kõrgsagedusi võid proovida ka sigarikarbiga mis sul olemas on.
          viimati muutis kasutaja plaaster; 09 m 2014, 20:39.

Comment

Mul pole suurt midagi. Ainult mingi 15w 130-20.000hz 75 läbimõõduga.
            Võimendust ka pole. Mingi võimendusega subwoofer on olemas millel valjuhääldi väljundi augud vist ei tööta.
            Tänu sellele mängib kõike bass kõlarist. Kahjuks ei ole see trantsportitav kergesti ega käe pärane.
            HIFI?...Kas peab?

Comment

Mingi võimendusega subwoofer on olemas millel valjuhääldi väljundi augud vist ei tööta.
              Kas väiksemad kõlarid on ka olemas. Näiteks satelliit kõlarid ? Mis tähendab valjuhääldi väljundi augud VIST ei tööta ? Kui sa ise ka kurt oled on sul vaja inimest kes kuuleb.

Comment

Sigarikarp on 7mm paks. Alla 4 mm ei ole väga tugev.
                Võib painduda ja puruneda. karbi põhi on 4mm.

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                Mis tähendab valjuhääldi väljundi augud VIST ei tööta ?
                Ma pole õnneks või kahjuks kurt. Kui ma kõlarid võimendisse ühendasin ei tulnud signaal hästi läbi. Pidin liigutama rca'sid.
                loobusin kuna lõpuks ühest kõlarist ei saanud heli kätte. Valjuhääldid olid ise korras.
                viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2014, 01:15. Põhjus: kokku
                HIFI?...Kas peab?

Comment

Nii. Nagu ma aru saan on sul olemas võimendi, bassi valjukas ja samuti valjukas mis mängib kõrgsagesusi. Kui kahju ei ole. Saad katsetuseks seda kõike ära kasutada. Anna mingid andmed selle võimendusega subwooferi kohta. Mudeli nr . Või saad fotod teha asjadest mis sul on ?

Just tegin katse. Võtsin pisikese kõlari peopesasse ja sulgesin silmad. Üht teist oli täitsa tunda.

Muideks katse kastid saaksid ka valmistada papp kastidest.
                  viimati muutis kasutaja plaaster; 09 m 2014, 21:04.

Comment

Kahjuks on vanavanemate juures subwoofer. Sinna niipea ei lähe. Viisin eest ära.
                    Tegu on täispuidust kastiga defenderi süteemiga. Valjuhääldid ja subwoofer.
                    Sõber kurt on olemas. Õpin koos kurdiga.
                    Saaks keegi mulle võimendi teha? Universaal alalisvoolu adapter on mul olemas.
                    viimati muutis kasutaja DeathSuperMario; 09 m 2014, 21:15.
                    HIFI?...Kas peab?

Comment

Odavam oleks ära tuua kui hakata ükshaaval asju kokku ostma. Varjant ka kusagilt odavalt arvuti kõlarid otsida. Ehk keegi foorumist annab niisama ära ?

Comment

Selle https://www.elfa.se/elfa3~ee_en/elfa...6-36&toc=21626 saaksin omale osta. Kui vaja.
                        Mu onul on olemas kaks estonia kõlari suurust kõlarit. Ei tea kas töötavad.
                        Kõlarid on olemas mis olid subwooferiga koos komplektis.
                        HIFI?...Kas peab?

Comment

Ära veel osta. Mul on kusagil mingi üksik vana nõuka kummiäärega pisike valjukas. Peab üles otsima. Saad niisama. Võimendit ei vedele, vaata oomis on Wellmani konstruktoreid, mingi 7W mono jupid, plaadi jne saab suht odavalt. Tinutad kokku. Toite leiad või leiame. Kui onu kade pole, vea minema ja proovi järgi. Võimalik, et lõpuks lägevad käiku kümned erinevad valjukad. Kuna HiFi heli ei ole oluline, siis kõlbavad ka need, mida audiofiilid on ära põlanud.

Comment

vaata oomis on Wellmani konstruktoreid, mingi 7W mono jupid, plaadi jne saab suht odavalt.
                            http://www.oomipood.ee/product/vell_...mendi-velleman See paistab küll maru nigel olema. Pakun välja TDA2050 paasil võimendi valmis teha. Hind jääb 5 - 10 € vahemikku. Ilma toitetta.

Comment

Mulle omale meeldivad studio monitorid ja studio kõrvaklapid. Kõlavad meeldivalt.
                              Mida Parem on heli seda puhtam peaks ka vibratsioon olema. NSV asju ma ei taha.
                              Võin 5-30 eest osta TDA2050 paasil võimendi. Ei usu, et ise ära teen. 9v alalisvoolul on probleem, et
                              jääb kõrvaline müra valujhääldisse kui filtrit vahel ei ole.
                              viimati muutis kasutaja DeathSuperMario; 09 m 2014, 21:52.
                              HIFI?...Kas peab?

Comment

NSV asju ma ei taha.
                                Ega need nüüd nii kehvad ka pole. Sisuliselt pole tänapäeval midagi muutunud. Ainult välimus.

Comment

Working...
                                X