Teade

Collapse
No announcement yet.

S90 filtrisüsteem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

S90 filtrisüsteem

Tervist.
    Mõtlesin et küsiks tarkade käest.
    Milliste parameetritega mähis ja kondekas sobiks ideaalselt s90 bassile filtriks ?

Vs: S90 filtrisüsteem

Tehases pandi mähis 2,1 mH ja kondeid summaarselt 130 mkF

Comment

Comment

VanHalen: bipolaarne ? ja mitu volti ?

Comment

https://www.google.ee/search?q=s90+k...w=1280&bih=908 Leiad kindlasti huvitavat!

Comment

Esmalt postitatud HrHelitehnikahuviline poolt
            VanHalen: bipolaarne ? ja mitu volti ?
            Paber ja vist 160V.

Comment

3 tk. 30mkf ja 1tk. 20mkf.
              Lisatud failid

Comment

Ma kavatsen nagu tänapäevased kondekad lisada.

Comment

edu sulle need konded lähevad kallimaks kui need kõlarid.

Comment

Ma kavatsen nagu tänapäevased kondekad lisada.

Kuidas keegi arvab, ainult, et millegi pärast sakslased eelistavad neid vene kondekaid, mis pildil ja on päris hullud nende järele ja kunagi sai ühele tuttavale raadioinsenerile siit neid kokku ostetud ja seda soliidses koguses eriti just vene paberkondekaid ja ka neid on mitmeid tüüpe, kuid nad kaustavad neid just valjuka filtrites. Oli teine päris õnnelik, nagu hiljem mainis ja oli nõus vahetama neid kalliste tänapäeva kondekate vastu vahekorras 1:3-le, ja oli soov veel lisagi saada, kuid nende saamisega on ka juba probleeme ja venes nad enam odavad pole. Firmat ei hakka mainima reklaami mõttes, sest ka siin neid müüakse ja ei taha rahvast solvata, sest kiidulaul on äge nende kohta. Oma viimases tegemises, selle aastal proovisin ära ja lõpuks läksid venelased tagasi! Tegemist oli kaheribaliste kastidega ja 18" 12W 16 oomi valjukatega mis on aastast 1974 paberkoonus ja ja filter iseenesest pole lihtsate killast 5 astmelise regullimise võimalusega sumbuvuse suhtes. Nii kurb kui see ka pole, siis neid kuulsaid Mu........ kondekaid ostma ei kipu. Ei tea kommenteerida, kogemus puudub, kuidas asi mõjutab tänapäeva kummikuid ja kalleid, tänapäevaseid kondekaid. Tegelikult polegi see asi nii lihtne, kui paistab, enne targaks ei saa kui ära proovid ja sellest pole midagi kui rahakott karjub, sest tulemus võib jääda samaks. Mis S-90 sse puutub siis ega kondekaga imet ei tee ja sellel tüübil pole mingit tähtsust mis seal bassi filtris on sest pole ju valjukat. Piisavalt selleteemalist juttu on ru. foorumites olemas ja seda seinast seina, aga nendest pidi saama viimase peal ja väga head kastid kui renoveerida ja töö käigus jätta alles ainult korpused.

Comment

Lugenud mitmest kohast just sama asja, vene paberkondekaid pole mõtet filtris välja vahetada, need on üsna hinnatud jublakad. Nii palju kui olen neid kõlarites ja mujalgi mõõtnud, ka mahtuvus täiesti korras.
                      Pigem natuke suuremgi, kui märgitud, aga pea alati on jäänud lubatud tolerantsi piiresse. Mida tihti ei saa öelda väljamaa kondekate kohta...
                      Pakun, et vene elektrolüütide halb maine (just kestvuselt) on kuidagi teenimatult üle kandunud paberkondekatele?

Väga kallid kondekad: kui valjuhääldid ise on suht ebakvaliteetsed, siis ei anna see "überkallis" kondekas minu arust küll mitte midagi. Peale muidugi võimaliku emotsionaalse rahulduse millel pole heliga mingit pistmist.
                      Isegi kui ta muudaks sageduskara kuidagi "puhtamaks", heli "läbipaistvamaks" (mida iganes see tähendabki), siis S90 puhul seda ilmselt ei kuule. Kõlaris on nii palju muid apse (kasvõi plärisevad membraanid, keskasagaduse valjukas pole kastist korralikult isoleeritud jne), mis maskeerivad selle võimaliku hüve.

Olen omanike soovil üsna mitmel kõlaril kondekaid vahetanud. "30 aastat vanad, kindlasti kehvad" on põhjendus. Tagasisidet heli kvaliteedi suhtes pole saanud, äkki miski ei muutunudki?

Comment

Kuid on ka võimalik et tavainimese kõrv sellist asja ei kuule. Mul on vaja filtreid üksnes selle jaoks et lõigata ära kõrgsagedus, et Ta saadaks ainult madalaid sagedusi elementi.

Comment

Kuid on ka võimalik et tavainimese kõrv sellist asja ei kuule. Mul on vaja filtreid üksnes selle jaoks et lõigata ära kõrgsagedus, et Ta saadaks ainult madalaid sagedusi elementi.
                          Filter ei saada midagi kuhugi! Filter kas tõstab või lõikab sagedusi .Sellel konkreetsel juhul on filter filter lõikab sagedusi. Sisuliselt võib võtta manuaalist skeem mis algab punktist 1 ja ahel L1 C5 C6 C7 C4 punkt 2 ja sealt valjukas 30GD2 pooli L1 induktiivsus on manuaalis antud või siis abiks

Use this JavaScript calculator to determine the value of inductor to use in your first order butterworth low pass filter crossover design.

http://www.apicsllc.com/apics/Misc/filter1.html

L1 induktiivsuse järgi, keerdude, traadi läbimõõdu ja pooli läbimõõtude leidmiseks kohta on netis programmijupikesi olemas kui otsida ja ehk mõni teadjam lisab lingi, oli ka mul kusagil aadress olemas aga materjali palju ja hoobilt ei leia.

Kõige õigem lahendus ehk oleks võtta manuaalist skeem, elementide andmed ja lähtuda sellest, aga võimalusi on mitmeid ja lahendusi palju.

Comment

Pisut OT, aga huvilistele on mul kotitäis just neid nõukaaegseid. Ise kasutanud; suurepärased. Need on õli/paber värk, mis helisageduste puhul ei tekita mingit nn. dünaamilist mahtuvust ja muid klirinaid. Kusagil oli ma mu müügivärk, aga huvi nigu polnud, ma ehk vaikselt nüüd ärgitan. Alles on just need väiksemad, madalama pingega (kõrgepingelised vedasid lambifännid minema).

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt
                              Pisut OT, aga huvilistele on mul kotitäis just neid nõukaaegseid. Ise kasutanud; suurepärased. Need on õli/paber värk, mis helisageduste puhul ei tekita mingit nn. dünaamilist mahtuvust ja muid klirinaid. Kusagil oli ma mu müügivärk, aga huvi nigu polnud, ma ehk vaikselt nüüd ärgitan. Alles on just need väiksemad, madalama pingega (kõrgepingelised vedasid lambifännid minema).
                              Täpselt ei mäleta aga sul oi neid vist väga vähe. Mina ka olen neid paber õlis vene kondesid varunud, ebay's neid veel suht ok hinnaga saada ei ole nad überkallid midagi.
                              Lubatud tolerantsid on suured. Aga kui sobitada kõlari filtrisse siis mina arvan et need on super konded ja ma väga palju paremaid alternatiive ei tea ka.

Comment

Working...
                              X