Teade

Collapse
No announcement yet.

S90 filtrisüsteem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: S90 filtrisüsteem

K73-16 sobib ka ilusti. Kui on riiulist võtta surremaid mahtuvusi. Heli sõltub muidugi kõlarist ja kuulaja kujutlusvõime audiofiilsusest. Samuti MPGO on hea, aga jällegi, peab oskama neid otsida.

Comment

aga mul on 2tk. 55mkf paberkondekat. kas nendest piisab ?
      Kokku tinutades viin mähise läbi plussi ning paberid läbi mõlema (+ & -) ?

Comment

Kuna juttu ainult bassika filtrist siis kas tegu woofriga? Sel juhul oleks mõistlik vaadata üldse aktiivfiltrite poole.
        Maailm oleks puhas ja süüta
        kui poleks õllejogurtit
        - Õ.Õ.

Comment

Tegemist on s90 bass elemendiga 3 ribalises kastis

Comment

Pikk postitus läks kaotsi, kirjutan siis uuesti ja lühiudalt. On kaks S-90 kõlarit. Keegi on neist originaalse elektroonikaosa välja rookinud, asemel on ainult üks isetehtud filter. Kuivõrd mõtekas ja vaevavääriv on selle elektroonika taastamine ning kuivõrd see tarvilik on kui kasutada koduseks mitte-audiofiilseks kuulamiseks?

Comment

Otsi kuskilt uued S-90 filtrid viimati pakuti osta.ee-s neid.

Parimat!
              88

Comment

Tänan vastuse eest. Arengut on niipalju, et üks Romantika 15-120C võimendi on minu poole teel. Aga alles nüüd jõudis mulle kohale, et mul on sahtlis multimeeter ja saan kõlarielementide takistused üle mõõta. Kurb tõde on see, et mõlemad kõrgsagedus elemendid voolu juhtimist ei harrasta. Kuskilt ühenduskontaktide lähedal katkestust pole, jääb üle, et läbi on mähised. Kuna mähiste vahetamine/parandamine võimalik ei ole, siis tuleks need välja vahetada.
                Küpsed kõrgsagedus elemendid on 6ГДВ-4 (8 ohmi), mille alusel valida asendust? Selle elemendi võimsust ma kuskilt ei leia. Mis näitaja peaks määrav olema? Näiteks SC 10 N (noore tehniku hinnakirjas päris odav)? http://www.visaton.com/en/chassis_zu...n/sc10n_8.html
                Vene keelt ma paraku ei valda, seega idanaabritest audiofiilide pajatused internetiavarustes jäävad mulle mõistmatuteks.
                Aga paistab, et raha tuleb sellesse nokitsemisse matta rohkem kui esialgu plaanis.

Edit: Võtsin kesksagedus elemendi osas sõnad tagasi, see siiski oli korras.

Comment

Pakun ka kondesi EGC 200#50V...500#20V...1000#25V.Samuti MBGO ja MBGC !..2..4 Mkf-160V. Edu kõigile!Head ja vastupidavad konded.

Comment

Esmalt postitatud Etsike poolt
                    Küpsed kõrgsagedus elemendid on 6ГДВ-4 (8 ohmi)
                    See ei ole S90 element. Ilmselt on Sul Korveti või Kliiveri analoogid.
                    35AS-028

Comment

Hea tähelepanek, kastidel igatahes on Radiotehnika S90 35AC-012 (4 ohmi) ilusasti kirjas. Järelikult on keegi neil ka elemente vahetanud, mitte ainult muidu modifitseerinud oskamatult.
                      Madalsagedus elemendid 75ГДН-1-8 (7,1 ohmi, ise mõõdetud. see peaks siis originaal S90 oma olema?)
                      Kesksagedus elemendid 10ГД-31 (4,1 ohmi, ise mõõdetud)
                      Eelpool mainitud Romantika 15-120C võimendi on vahepeal minuni jõudnud ja juhtmed külge saanud. Võimendi tagaküljel on kirjas 4 ohmi, valisin selle kõlarikastil kirjasoleva järgi. Üks kõlar (madal ja kesksagedus elementidega ainult) on küljes ja häält teeb, mitte küll nii kena nagu soovinuks.
                      Seletage mulle lühidalt, mis juhtub kui kõlarielemendid ei oma sama takistust ja ei oma sellist takistust nagu võimendil ette nähtud? Emb-kumb suurema/väiksema takistusega element mängib vaiksemini/valjemini?

Comment

Madalsagedus on S90B oma. Kesksagedus vist mingi 4.oomine. Paistab, et sinna on torgatud, mis ette juhtus. Kui nüüd just S90B joont ei hakka ajama, siis vaja uued kesk- ja kõrgsagedused ning filter.

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt
                          siis vaja uued kesk- ja kõrgsagedused ning filter.
                          Tahtsid öelda uued 4 oomised madal- ja kõrgsagedused?

Comment

Valjuhääldite marke vastavalt kõlari tüübile näed skeemile klikkides (vaatamiseks ei pea vene keelt oskama):
                            Схемы акустических систем Радиотехника (Radiotehnika) класса S90, схема 35АС-212, S90, S90B, S90D, S90F, S-90E. S-100D, описание, параметры и фото.

Nende kõlarite modifitseerimist on terve neti täis: asendati - parendati pidevalt ja võib-olla ongi sellepärast originaalist erinevad valjuhääldid sees.
                            Ma tõin ka Riia tehasest korduvalt S-90 kõlareid. Modifitseerimist alustasin kesksagedusvaljuhääldist, siis asendasin kõrgete oma. Lõpuks polnud rahul ka madalsageduse omaga. Ühesõnaga nagu kajakasupp - 3 X keedad ja siis viskad koos pajaga minema Aga on hullemidki kõlareid tehtud ja Ostas on nad väga hinnas.
                            Jõudu originaali taastamisel!

Comment

Mina kasutasin ringitegemisel 10ГИ-1-8 ja Beag HX125-4. 10ГД-35 (6ГДВ-6) kõlbas seni, kuni kõlari max võimsus oli 35W. Hiljem muudeti standardit ja enamus valjuhääldeid muutus seoses uue standardiga võimsamaks. Ainuke oli minu mäletamist mööda kõrgete oma, mis muutus väiksemaks (6W). Kui madalatele lubati suuremat võimsust (75W), oleks pidanud paigaldama ka võimsama kõrgsagedusvaljuhääldi või viima kõrgete filtri jaotussageduse kõrgemale sagedusele. Asja lahendamiseks tehti kõrgete valjuhääldi kõrgemaoomilisemaks. (25 oomi 16 asemel).

10ГИ-1-8

Beag HX125-4

10ГД-35(6ГДВ-6)

Comment

Esmalt postitatud Etsike poolt
                                Tahtsid öelda uued 4 oomised madal- ja kõrgsagedused?
                                Reastama peaks madalsageduse järgi, ehk mitte vähem kui madalsageduse oma. Kuid kui kasutegur võimaldab, siis võib ka kõrgemaoomilisem olla.
                                (Nagu S90B: 8-16-25)

Comment

Working...
                                X