Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõnda suuremat 2.0 DIY kõlariprojekti?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mõnda suuremat 2.0 DIY kõlariprojekti?

On keegi kohanud miskit enamvähem kõlavat võimsamat komplekti kus ei peaks ise hulluks minema arvutamiste ja proovimistega ja saaks nö kopeerida?

Sooviks selgemat kesk- ja kõrgsagedust ja kindlasti ka valjemini mängivaid kõlareid kui näiteks s90ned.
    Kuna disainilt sooviks kitsamaid ja kõrgemaid siis Hea oleks kui bassivaljuhääldid poleks üle 10" pigem ehk 8 aga näiteks 2 või enam tk.

Kas näiteks visatoni valjukatega annaks midagi teha? Kas 2x w200s on miski kõrgega kaheribalisena paaritatav või ei? Kas 3 või 4 w170 või w 130Si annaks sama välja? samas on mul 2xw130s sc10n kastid olnud ja nende valjusus jäi tunduvalt alla sellele mida soovin.

Ma kohe valjukaid ostma ei kukuks aga kasti ehituse peale võiks juba mõtlema hakata.

Esialgu kasutaks vaid 50w RMS võimendiga kuid selle plaanin tulevikus võimsama vastu vahetada ja võibolla lisada woofri kuid tahan, et lihtsalt muusikat kuulates oleks võimalik ka ilma woofrita kuulata ala 50 vatiga ja seejuures veidi ka nautida.

Tänud kaasamõtlejaile.
    viimati muutis kasutaja jeff01; 12 m 2014, 20:36.

Vs: Mõnd suuremat 2.0 DIY kõlariprojekti ???

Sinu varasemat teemat vaadates siis "normaalne bass" on suhteline mõiste.Aga esimesena tuli mõttesse Visatoni Experience V20. Keegi tegi siin foorumis, selle valmis vist ka. Mingi sarnane loom võimendama http://www.hifiweb.net/index.php?kat...b=395&parent=4 ja peaks nii kisa kui kvaliteeti tulema.
    -

Comment

Aitähh, Huvitav, et mul omal see projekt meelde ei tulnud. Tundub, et võimsuselt võib see mulle piisav olla ja tegelikult pole ma oma w170se ja sc10ne maha müünud ja huvi midagi ehitada tekkiski seoses sellega, et sõber tahtis ära osta
      Huvitav kas sc10n muudaks heli olulislelt kehvemaks või filtrit totaalselt? kui neid kasutada saaks oleks mul kuus valjukat kümnest juba olemas.

Kas keegi oskaks selle kõlari võimalikku heli võrrelda millegi teadatuntuga nagu S90 vms

Ma ju jube monk selle disaini osas ja mulle kohutavalt meeldib nii : http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=17108
      Aga kuhu seal küll inverterid pandud? tahapoole?

Siin port ilusti all.....kah meeldib väga http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=16970
      viimati muutis kasutaja Scott; 13 m 2014, 02:18. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Vs: Mõnda suuremat 2.0 DIY kõlariprojekti?

mul on tõesti see experience v20 projekt valmis ning mängivad juba mitmendat aastat. ise kiidan väga, sest niipalju kui erinevaid torne kuulanud olen, siis võib uhkusega vastu rinda lüüa ja kojuminekut oodata, sest kodus mängivad endale meelepäraselt ja külas on ikka midagi puudu või üle.

ressurssi on kõlaritel liigagi palju, sest ei ole veel suutnud julgust kokku võtta põhja keeramiseks. samas see teadmine midagi ei anna ka, sest juba veerandipeal kipuvad nõud kapis kolisema ja ega see naabritele ka väga meelejärgi pole. kõrvad veel korras- järelikult saab inimesemoodi kuulata. aga potensiaali ja särtsu peoks on neil küll ja veel. peaasi, et korraliku võimendi neile taha ajad. põhjus ikkagi selles, et neid bassikaid liikuma saades tuleb ümmargusest nupust natuke rohkem peale keerata. kui miinustest rääkida, siis kastid on tegelikult ikkagi jõhkralt suured. kui ruumi on, siis pole probleemiks, kuid väiksesse tuppa on total overkill. mul mängisid ca aasta 35 ruutmeetrises toas ja seal oli pilt väga hea. nüüd on ca 20 ja natuke jääks nagu kitsaks.
        kui endal jälle uuendusteks himu peale tuleb, siis vahetan välja- senini aga naudin kodus kõike stiile täie raha eest

kui nüüd kiidulaul lõpetada, siis soovitaks paari projekti, millele ise palju mõelnud olen:
        http://www.visaton.com/en/bauvorschl...xbb/index.html sellel on bassi rohkem kui vaja ja võimu samuti. samas on väga kapriisne ruumi kohalt, kuid üks minu tulevasi projekte!
        http://www.visaton.com/en/bauvorschl...ght/index.html see peaks minema igatepidi soovidega kokku disainilt ja elementidelt. kuna altos sama seeria tükid, siis võid eeldada, kuidas kesk ja kõrged mängima hakkavad. iseasi, kas jälle samasuguseid soovid... mina vaataks pigem edasi järgmiste paremate/teistsuguste poole. kui rahas probleemi pole, siis vaata seasi paremaid elemente või visatoni al/ti seeria omi- kiidetakse küll, kuid kirved on ka...

keeruline see lugu igal juhul, kuid jõudu toimetamisel ja hoia meid tegemistega kursis

edit: s90 võrreldes on bass s90-l kõvasti üle. kõik muu on visatoni kasuks. kui soovid lihtsalt väga mahlast ja madalat bassi, siis on lihtsaim mingi lõdvik nurka eraldi mängima panna. mina kodus pole veel bassist puudust tundnud ja kui tuleb soov peale, siis autos on 12" olemas, mis konte ja kõrvadevahet masseerib!

mis seal filtris ikka keerulist on- kõik oleneb, mis sellega teha tahad. kui soovid võimalikult lineaarset tulemust, siis läheb igasuguste elementide komplekt keeruliseks. kindlasti on yro või ddd siin abiks kui soovid filtreid arvutama hakata. enne aga mõtle välja, mida sa soovid, milliste elementidega ja siis juba edasi! proovi endaomadega kõigepealt ära ning kui ei sobi- vaheta välja. kui meeldib, siis on kõik hästi
        viimati muutis kasutaja sacher; 13 m 2014, 03:45. Põhjus: lisajutt

Comment

Kardan, et need viimasena pakutud variandid ei vea välja sest proovisin kunagi teha 2 torni 2x w130s + sc10n + audese 100w100 ja see oli weak. need 100w100 bassikad kumisesid küll aga ei olnud ei kicki ega selgust ega midagi.

BGS 40 projekt sai kah proovitud miski lairibaga kunagi....kinnises kastis 115L, vendikastis 115L. keskosa meenutan hea sõnaga.....bassi nii väikses kastis ei teinud. On board bassi ma ei kommenteeriks Pole mulle.

Ruum on halb... " L " kujuga uksi aknaid täis ja väga suure õhuvahetusega mis sööb bassi ära. kõlarid siis " L " tähe nurgas ja mängivad väiksema osa suunas kus on diivan ~ 5-6m kaugusel. Mu suur bassilembus on kõik selle ruumi tõttu, kuna ma pole viitsinud mitu aastat lage ära teha ja kogu "rõhk" käib läbi villa 170 ruutu pööningule liigutades vaid katuseplekki....pmtnagu vabaõhu üritus mu suur tuba sest kui vedasin oma tehnika 34 ruutu toast 200 ruutu garaazi oli tümmi poole rohkem ja kesksagedusest jäi puudu samas kui kodus oli bassist puudu.

S90 võrdluses lootsin kuulda seda, et visatonid on Põhja keeratud nuppidega suutelised rohkem õhku liigutama. S90nte bassi proportsiooni tean ja nii võttes on see ka minu jaoks üle veic.

Ega visatoni elementide + filtritükkide hinnaga miskit valmis kõlaripaari mis samamoodi mängiks niikuinii ei tule ju? St et kastid saan poolmuidu ise teha ja see on nö "fun part here" kui mul kesk ja kõrged olemas siis w200 ostaks kasvõi paari kaupa juurde nii kuidas finants lubab. Kus sul need kastid muidu paiknevad?
          viimati muutis kasutaja jeff01; 13 m 2014, 09:38.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
            Sooviks selgemat kesk- ja kõrgsagedust ja kindlasti ka valjemini mängivaid kõlareid kui näiteks s90ned.
            Mulle on silma hakand sellised asjad http://www.diysoundgroup.com/wavegui...ries-kits.html , kasutatakse kodukinodes kui PA. Ise tahaks suvel õue raadio kuulamiseks neid ühe 8" kaste teha, thomannist peaks saama vajalikud elemendid aga filtriga ei saa mina vist hakkama.

Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga

Comment

paiknevad tallinnas ja pilti oled arvatavasti näinud, kuid panen meeldetuletuseks uuesti! http://www.upload.ee/image/1840845/IMG_0039.jpg

kui invertrid tahapoole suunad ning kõlarid seinaääres on, siis ta vähe madalat otsa peegeldusest tõstab küll- iseasi, kas seda tahad.
              bassi mängivad need kõlarid mul lambi taga hullu moodi, kuid igapäevaselt ei viitsi lampe kulutada ja sooja tekitada.

kui valjudusest rääkida, siis karjub väga kõvasti. täitsa muhe kontserdi tunne on kui celtic woman laulma hakkab
              kuna kesksageduses kasutatakse kahte elementi, siis toob see kesksageduse väga korralikult välja. hea on veel see, et saad tulevikus elemente vahetama hakata kui midagi puudu jääb. ise selle mõttega tegingi, et kõigepealt vahetan elemendid alu seeria vastu välja ja vaatame, mis filtriga saab, kuid investeering on päris suur ning ei ole leidnud veel pointi selle teostamiseks.

filtrid on mul mundorfi kompodest ning kasutaja ddd arvutas selle veidi ümber. kui õigesti mäletan, siis hind oli kahe torni tükkidele nats alla 100 euri. saad kindlasti odavamalt läbi kui tavalisi tükke kasutad.

Comment

Nupud põhjas kuulamine - huvitav vaba aja veetmise viis
                Kui olemas S90 valjukad, siis võin soovitada alustada nende tuunimisega. Seisneb see keskriba valjuka "laulma panemisest", kasutades selleks vene päritolu 6гдш5-4 valjukaid, mis sobivad vene foorumite järgi hästi siia kasti. Valjukad on 4 ohm, võib olla tuleb filtrit pisut korrigeerida, lähemalt juttu siin.
                Aga põhiline tuuning sisaldab peale ks valjuka vahetust, lülitite (attenuaatorite) eemaldamist ja juhtmete asendamist.
                Jõudu tööle!

Comment

S90neid mul pole...nende mudane hääl kuid mahlasem bassiosa on lihtsalt nii selgelt meeles, et võtsin selle aluseks võrdlemisel.

Pordi või inverteri (d) paneksin esikülge siiski.....hoiaks kõlareid peaaegu vastu seina. Võibolla suurendaks veidi laiust ja kõrgust kuid vähendaks sügavust....valjuhääldid nihutaks vertikaalis keskele. Kas see muudaks nend heli omadusi palju?

Comment

baffle step ja dipooli efekt on märgusõnad, kuid targemad mehed oskavad kindlasti asjakohta palju rohkem infot anda.

mina lähtuks ikkagi põhimõttest: kui mõni korralikum ettevõte on projekti valmis teinud, siis need mõõdud on elementide jaoks välja mõõdetud ning jalgratast leiutama pole mõtet hakata. aga kui tahad laiemat, siis anna aga minna kellelgi ikka programmid teooria arvutamiseks olemas ja saavad võimalikest probleemikohtadest aimu.

Comment

Kusjuures see laius et olegi kõige olulisem....
                      1 mõte oli teha kastid a-la 10cm vähem sügavad kuid vajaliku mahu saavutamiseks vastavalt siis kõrgemad kuid inverterid näiteks nii, et 1 on üleval valjuhääldite kohal ja teine on all valjuhääldite all (Kandilised)

Valjukad sätiks ühte ritta nagu kordi kallimal Concordil:

Ka kitsendada võin esipaneeli samamoodi.
                      Huvitav kas minusugune üldse saaks mingist vahest aru mida disain heliga teeb. Ma julgen kahelda sest ma pole kunagi normaalseid kõlareid omanud ega neist puudust tundnud....rohkem bassi taga ajanud jne. Ruumi eripära on niikuinii muusika nautimiseks kohutav (1 paikneks pmt nurgas)
                      Miks ma mõõte tahaks õhemaks ajada on tingitus puht praktilisest küljest (Teler on kõrgel ja kuna kuulamiskoht on 6m kaugusel siis pole valjuhääldite kõrguse tõstmine probleemiks) Teine põhjus see, et tänapäeva telerid on nii kuradi õhukesed, et "paks" kõlar ei lase mul poolest toast telekat vaadata kuna jääks pildile ette.

Comment

Kalkuleerisin veidi ja tulemuseks see, et "concorde mk3" on mahult sama mis "experience v20" concorde on küll kitsam kuid selleeest sügavam ja port on kõlari taga mitte 2tk ees.

selles teemas: http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=17108

Ongi concordid kuid experiencei valjuhäälditega.

Kui kaugel peavad kõlari seinast olema, et inverteri taga paiknemine poleks probleemiks?

Sellised kõlarid nagu antud teemas on väljakutsuvad kuna on justkui mitu korda kallima kõlari replicad mida on võimalik upgradeda.

Mis arvate?

Comment

Mis selles dipooli efektis siis nii on, et see märgusõna peaks olema ? ja mis selles baffle stepis siis on ?
                          mina lähtuks ikkagi põhimõttest: kui mõni korralikum ettevõte on projekti valmis teinud, siis need mõõdud on elementide jaoks välja mõõdetud ning jalgratast leiutama pole mõtet hakata. aga kui tahad laiemat, siis anna aga minna kellelgi ikka programmid teooria arvutamiseks olemas ja saavad võimalikest probleemikohtadest aimu.
                          Ma samas et näe ka kellegi jalgratta kopeerimise mõtet kui pole 100% kindel, et see on töötav lahendus sinu joaks, seda enam kui tihipeale kõlareid ostes saab juba tervikliku lahenduse ja kasutatut tihipeale isegi odavamalt kui ise tehes. Seega kui kõlareid ise teha siis sellised nagu endal vaja ja sellised mis meeldivad. Ennem tuleb lihtsalt selgeks saada mida üldse vaja, ja kas see on antud eelarve puhul võimalik.

Jeffi puhul aga olemasolevate valjukatega tõenäoliselt võitu ei tule, kui sa neid ennem oled proovinud ju siis ise ju tead kas meeldis sound või mitte.

S-90 bass "mahlakas" ? no jah kumisev, kontrollimatu, ja ilma midbassita.

Comment

Kohe kui laps ärkab proovin üle aasta / pooleteise taas kuulata w130se ja sc10Ni kooslust
                            Suurest konte väristavast bassist olen üle saanud, ei taha enam ei autosse ega koju.
                            ...Kodus muutus naabermajale väljakannatamatuks ja autos ei suutnud seda ise enam taluda....aga no oli ju vaja

Olen viimase poolaasta jooksul nautinud oma techniksi kaste ja nene kvaliteet on mulle igati piisav kuid pidu nenega ei tee ja võimsustaluvus on neil veidi väike, samuti on nad väiksed ega sobi disainilt.
                            viimati muutis kasutaja jeff01; 15 m 2014, 16:55.

Comment

Vahepeal panin siis oma visatoni ja technicsi kõlarid korraga võimendi taha ja lülitasin kord ühe kord teise paari mängima.....See oli koguni nii halb, et ma ei suutnud seda uskuda ja tõstsin kõlarite juhtmed ringi kartes, et võim on vigane aga ei.

Need visatonid on ÜLIMALT tuimad tükid ja heli pole pooltki nii selge ja hea kui technicsitel.....ilmselt siis nende valjukatega ma miskeid kaste ei tee....

Mul on nende taga küll väga peenikesed juhtmed ja keegi ei tea kui head need filtrid on aga see oli ulme suur vahe mis ei saa vast traadist ja filtrist tulla.....

Comment

Working...
                              X