Teade

Collapse
No announcement yet.

Aktiivkõlar üksikuna?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aktiivkõlar üksikuna?

Esimest korda märkasin, et aktiivkõlareid müüakse ka üksikuna. Senini olin näinud ikka, et kaks kõlarit koos - ehk ühe ühendad teise ja selle omakorda arvutisse(Left/Right). Näiteks KRK RP6 RoKit G3 (http://www.thomann.de/gb/krk_rp6_rokit_g3.htm) - aktiiv kõlar, mis eeldab et eraldiseisvat võimendit pole vaja. Samas ei ole kogemusi kasutamaks ühte kõlarit muusika kuulamiseks (kindlasti antud kõlar pole mõeldud ka selliste väikeste projektide või pelgalt arvuti jaoks) - oskab keegi kommenteerida? Et kui tahaks kaks tükki soetada, siis kuidas neid ühendada, sest hetkel jääb mulje, et siin ei tehta vahet mis on vasak ja parem kõlar. Kas on mõte soetada selline asjandus üksikuna (muusika kuulamiseks) või targem kaks odavat 80 Eurost jampsi? Kindlasti parem on kaks sellist - aga kuidas neid ühendada ja kas see heli vahe on märgatav?

See on lihtsalt näide - antud lehel on enamus aktiivkõlarid müügis üksikuna, mida näen esimest korda. Otsin endale kõlareid üldjuhul muusika kuulamiseks. Päris odavaid jama ei taha, seega kaalun erinevaid variante ja kogun infot.

*Nagu nimi ütleb olen algaja

Vs: Aktiivkõlar üksikuna?

Kui see nüüd nali ei ole, siis on see küll peris kena nali ....
    OK.
    Muusika kuulamiseks ikka kaks kõlarit. Enamus asju ju stereos, e. kaks kanalit. Kui monoheli just omatte eesmärk pole.
    Miks tavaliselt kõlareid paarina müüakse? Tõenäoliselt seetõttu, et paaris töötavad kõlarid võiksid olla ühesuguste tehniliste andmetega, ideaalis ka sarnaselt kõlavad. Kas neid tootja poolt ka reaalselt kõla järgi paari pannakse, ei tea. Kallima otsa asju võibolla valitakse, odavamaid kindlasti mitte.
    Vahel võivad kõlarid paaris olla ka disaini huvides. Kui on ebasümmeetrilise asetusega elemendid näiteks. Siis võib üks olla teise peegelpilt.
    Ühendad nad ühe vasakusse, teise paremasse kanalisse. Ühesugustel kõlaritel vahet pole, kumb on kumb.
    Sinu viidatud kõlarite headuse hindajana ma pädev pole, seda teeb vast keegi, kes teemat valdab.
    viimati muutis kasutaja tcumen; 23 m 2014, 19:12.

Comment

Enam-vähem nii ma seda ette kujutangi - et ühega muusikat väga ei kuula. Vist jätsin täpsustamata - tavaliselt olen asja nii näinud et aktiiv kõlar 2.0 - ühe kõlari ühendad teise kõlarisse ja sealt arvuti külge. Siin pole mingit võimendit jne vahel? Mis paremast-vasakust kanalist sa räägid täpsemalt? Et kuidas neid kahte kokku panna? Ei jaga seda ühendamise teemat - arvutil ikka üks ühendus 1/4 TRS-i jaoks. Oskab keegi nõu anda kuiads 2 eraldiseisvat aktiivkõlarit omavahel ühendada - eeldusel, et need on sama tootja ja sama madal lihtsalt müüakse üksikuna? Antud kõlaril on veel RCA ja XLR ühendus - et kas nende kaudu? XLR on emapistik ehk selle kaudu ei saa. Ja üle jääb RCA - kas see on loogiline ja töötab? Teine variant on arvuti 1/4 TRS kuidagi laiendada kaheks? Oskab keegi sõna sekka öekda ja mis on reaalne ja õige lahendus/ühendusviis.

Comment

Ma olen tihti mõelnud kust otsast need kõlarid selle Hi-Fi ja muu säärase märgistuse on ära teeninud..
        Pea kõikidel on ühes kastis rohkem ja teises vähem... Kõlavat täiesti erinevalt.
        Aga ennäe imet, keegi on oma ajud üles leidnud.

Comment

TRS-ilt RCA-le on üleminekud.
          Näide:
          3.5mm, stereo, plug-2, rca, socket, pistik-2, pesa, zla0298, ac-010, audio, ja, video, black, 3.5jack, -, plug-socket, ac010, 35mm, pistik2, 35jack, plugsocket, plug2, shteker-2, razyem, shteker2, pistik, 2, &amp, üleminekud, i, perehodniki

XLR on kvaliteetsem ühendusviis ja võimalusel võiks seda ka kasutada, iseasi, kas arvuti helikaartidel seda võimalust esineb. Ja kas mõtet on.
          Vasakust ja paremast kanalist, e. stereofooniast loe siit:

Põhjalikum ingliskeelne:

Comment

Monitorid ei peagi ilmtingimata paarikaupa käima.
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

Working...
            X