Teade

Collapse
No announcement yet.

3-ribalise passiivse crossoveri küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

3-ribalise passiivse crossoveri küsimus

Tere,

Plaanin omale hakata ehitama Visaton elementidest 3 ribalisi kõlareid.
    Kõige suuremaks peavaluks olen pidanud crossi ehitamist. Ebays surfates jäi silma selline cross. Tahaks teada, mida te üldse arvate sellisest crossist.

Varem ei ole ma Stereo kõlareid teinud vaid pigem rohkem Subwoofritele häälestunud.

Iga kriitika või ettepanek on teretulnud.
    Kui tahad kvaliteetset bassi oma elutuppa võta ühendust!

Vs: Küsimus 3 ribalise passiivse crossoveri kohta

Kas tahad niisama ehitada või midagi tõesti head ehitada?
    Esimese variandi jaoks see filter käib küll.
    Teisel juhul tuleb filter ikka täpselt valjukate järgi ehitada ja vahest lisaks ruumi, kõlari korpuse, maitse ja saja muu asja järgi veel kõvasti tuunida.
    viimati muutis kasutaja moi; 03 m 2014, 16:33.

Comment

Tead ma tahaks tõesti midagi head nokitsemiseks teha võtta. Ma olen vaadanud ja uurinud Visatoni Concord MKIII ehitust ja elemente. Kas oskad siin äkki soovitada midagi?

Comment

Esmalt postitatud cretzky poolt Vaata postitust
        Tead ma tahaks tõesti midagi head nokitsemiseks teha võtta. Ma olen vaadanud ja uurinud Visatoni Concord MKIII ehitust ja elemente. Kas oskad siin äkki soovitada midagi?
        No aga sellel mida sa kipitsed on ju flitri skeem olemas, universaalsed filtrid üldiselt pole teema nagunii + see on viimane asi millega tegeleda.

Comment

Visatoni Concord MKIII jaoks on jah Visatoni enda filter olemas, võibolla ka mõni moditud variant. Keskribast viskaks muidugi elektrolüüdid välja, bassi osast ka ja paneks kasvõi vene MBGO asemele kui midagi paremate ei raatsi. Inverteri ava keeraks ka esipaneelile.

Comment

Mida sa soovitaks muuta konkreetse concordi MKIII filtrite juures. Kui ütled pane midagi paremat. Vabanda ette vb. rumalana tunduva küsimuse eest aga ega see tarkus nii lihtsalt muidu tule. Rumal reeglina on see , kes ei küsi. Küsin kohe miks sa arvad, et kui elektrolüüdid keskribast ja bassi osast välja visata saab pildi paremaks. Kas ja mis on vene MBGO?

Comment

MGBO on vene kondensaatori tüüp, paberkonded ja väga levinud siiani. Elektrolüüt on lihtselt selline ebameeldiv nähtus nii helis kui tehniliselt. Muud konkreetset ei muudaks aga otsi netist seal keegi kindlasit modinud neid filtreid.

Comment

Kas ja mis on vene MBGO?
                Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Täpsustuseks: see link (otsing) toimib FF-ga, IE ei pruugi sellest aru saada, kirillitsat interpreteerivad nad erinevalt.

Comment

Kusjuures concord MKIII l polegi inverterit. Kas arvad, et oleks mõistlik see sinna teha kui süsteemis kasutatakse ka SUBwoofrit. Ma pigem teeks täpsema kinnise kasti nagu ta originaalis mõeldud on!

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                      Täpsustuseks: see link (otsing) toimib FF-ga, IE ei pruugi sellest aru saada, kirillitsat interpreteerivad nad erinevalt.
                      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Kas OOMI poest kui skeem ette anda oskavad nad kõik komponendid mulle anda või peaks need sisseostud ära tegema Elfast? Jootekolbi ma ei karda. Saab vast ise ka hakkama tegemisega!

Comment

Plaanin omale hakata ehitama Visaton elementidest 3 ribalisi kõlareid.
                          ...
                          Iga kriitika või ettepanek on teretulnud.
                          Miks Visaton?
                          Concorde ei ole oodavad kõlarid, arvan et kogu projekt maksab >1200eur, ja selle raha eest võid arvestada ka teised Kit-id:
                          Seas, Troels/Jantzen, Zaph, .... jne

Comment

Kusjuures concord MKIII l polegi inverterit. Kas arvad, et oleks mõistlik see sinna teha kui süsteemis kasutatakse ka SUBwoofrit. Ma pigem teeks täpsema kinnise kasti nagu ta originaalis mõeldud on!
                            Kuhu ta kadus? Taga korpuse all osas on täitsa olemas. Ega subwoofer ei asenda kunagi stereos korraliku bassi otsaga kahte kõlarit.

Kas OOMI poest kui skeem ette anda oskavad nad kõik komponendid mulle anda või peaks need sisseostud ära tegema Elfast? Jootekolbi ma ei karda. Saab vast ise ka hakkama tegemisega!
                            Oskavad küll anda aga pead ikka ise ka teadma täpseid tüüpe mida tahad, muidu annavad sulle mingid suvalised komponendid, mis numbri järgi nagu sobivad aga on sisuliselt saast.

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                            Miks Visaton?
                            Concorde ei ole oodavad kõlarid, arvan et kogu projekt maksab >1200eur, ja selle raha eest võid arvestada ka teised Kit-id:
                            Seas, Troels/Jantzen, Zaph, .... jne
                            See on ka muidugi küsimus, selle hinna eest võiks juba valida vähe kobedama tootja kui Visaton kiti aga paljuski on see maitse küsimus. Ja miks üldse kinnise kastiga kõlar, võibolla hoopis open baffle (OB)? Üks põhjalikult dokumenteeritud näide http://www.facstaff.bucknell.edu/esa...vies/avro.html
                            viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2014, 02:24. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta Multiquote nuppu!)

Comment

OB on vahva, hea elemendi valiku korral pole filtreid vajagi. Jätame muidugi tweetri välja, siia sobib esimest järku filter, ehk lihtsalt kondekas. Samuti subbass, milleta OB ei mängi, vajab pigem aktiivkrossi.
                              Üks eelnimetatud hinnaklassis projekti pilt on mul allkirjas ob lingi all.
                              Kuna sul vahva sub olemas siis võib eelarve pooleks veel teha.
                              Improviseerisin Bastanis Mandala kitiga, kasutasin sealt srandard tweetreid ja 18"sub'e ripole kastis. Chrystal lairibad sai asendatud Beag 403 lairibadega. Joonised lehel saadaval. Ülemise otsa disainisin ka Quad esl 57 stiilis. Olen tehtud katseeksemplaridega päris rahul.
                              viimati muutis kasutaja Sully; 04 m 2014, 20:08.

Comment

Working...
                              X