Teade

Collapse
No announcement yet.

3-ribalise passiivse crossoveri küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Küsimus 3 ribalise passiivse crossoveri kohta

Visatini concordis pole ju kehvad valjukad kasutusel see on suht arvestatav kit. Lihtsalt ma subjektiivselt arvan et alu koonus ei suuda sellist "full bodied" soundi pakkuda.
    Miks vent ette teha kui ruumi on, ma pigem ei jätaks teda väga põranda lähedale.
    Arvestades kasutaja suppari ehitus teemat on märksõnadeks ehk võimustaluvus, helirõhk tundus ka et ruumi on piisavalt.

Comment

Mulle väga meeldib, et konkreetne teema on käima läinud ja olen Teilt juba palju infot saanud. Mõned nimed nagu Seas, Troels/Jantzen, Zaph polnud ma varem kuulnudki. Olen ka ise mõelnud OB kõlaritele. Minu sooviks oleks, et kõlarid mängiksid võimalikult puhtalt naturaalpille ...jazz, rock, Bigband taustaga muusika. Seega olengi hetkel otsinguil ja kuulamas targemate meeste soovitusi. Küsimus ei ole, kas ma projekti käsile võtan vaid pigem, millise kasuks ma lõpuks otsustan.Ühesõnaga muusikamaitse on teada.
      Võimsustaluvus võiks ka jääda sinna 100-200w vahele. Biamping pole probleem.
      Kui tahad kvaliteetset bassi oma elutuppa võta ühendust!

Comment

Vs: 3-ribalise passiivse crossoveri küsimus

Minu tagasihoidliku kogemuse järgi, rõhupillidena võid OB mängust välja jätta - Rammsteini ja Metallicat nendega ei keevita...
        ... samas oli huvitav, et esimene kord jäin Metallicat vaikselt KUULAMA ja tundus huvitav olema(pillimäng).
        -

Comment

Esmalt postitatud cretzky poolt Vaata postitust
          Seega olengi hetkel otsinguil ja kuulamas targemate meeste soovitusi.
          Kuulama peaks ikka oma kõrvadega, mitte targemate soovitustega. Kuigi mingit kasu on mõlemast siis ehk 50:50. Ilmselt on paljud oma kiti müüjad kulutanud palju ressurssi, et nende looming häält teeks. Vaevalt diletandi koostatud "tõeliselt õige lahendus" seda loomingut millegi muu kui vaid hinnaga suudab konkurentsis edastada.

Olen katsetanud lisaks praegustele ka 2 riba riiulivaljukaid ja ka 4 riba valmis tehtud tehase kitti. Viimase kohta võib öelda, et alguse vaimustus asendus mõne aja pärast masendusega, pärast seda kui oma heade lairibade heli sai nendega võrreldud. Üks asi sai pärast seda selgeks, 3" või 4" keskribast ei saa tulla tõeliselt nauditavat ja naturaalset heli. Hea kui see valjukas on lairiba ja alates 10". Sellega võib ka mitte nõustuda, olen kuulnud 8" lairibasid mis vaatamata oma priskele hinnale kuulamist ei vääri.

Mis aga Rammsteini puutub, siis on see väheseid omas stiilis kelle muusika on nauditav ja kvaliteetne ning lairibadega kuulatav. Paraku on lairibadel puudusi nii ülemises kui ka alumises otsas, neid vigu kompenseerides tweetri ja sub´i lisamisega saame huvitava ja täiusliku koosluse. Ka see väide ei ole paljude poolt aksepteeritud, aga teed täiusliku helini on erinevad.
          100+ vatti valjukad on toas kasutuseks kõlbmatud, kuna korralike ja tundlike valjukate kasutamisel, nagu audiofiilsus eeldab on tuppa ka 10 vatist lampvõimendi näol rohkem kui küll. Bassivõimu teema on teisest ooperist, tuimad elemendid, nagu tavaks on eeldavad piisavalt võimendi ressurssi.

Comment

Minu jaoks on oluline , et kõrge heli oleks võimalikult puhas ja selge, et ka trummi taldriku kõrge helistiku erinevad heli kihid ilusti välja tuleksid. Samuti on tähtis kesksagedus. Ma ei ole kuulnud OB kõlarit seepärast olen otsustanud siiski liikuda ilmselt 3 ribalise kastiga edasi. Milliseid elemente soovitate kõrgsageduseks?Millist kesksageduseks.
            Eelarve , mida plaanin kulutada elementidele ja krossoveritele oleks suurusjärgus 1000 euri.

Comment

Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
              OB on vahva, hea elemendi valiku korral pole filtreid vajagi. Jätame muidugi tweetri välja, siia sobib esimest järku filter, ehk lihtsalt kondekas. Samuti subbass, milleta OB ei mängi, vajab pigem aktiivkrossi.
              OB subbass on ka olemas ja teeb vägagi arvestatavat häält, aktiivkross on muidugi vältimatu ja valjuks peab taluma suurt amplituudi madalal sagedusel ning olema üle keskmise tundlik sest vaja on ka bassi otsa kompensatsiooni, umbes nii:

Mängivad nad stiilist sõltumata hästi, Rammstein, Metallica või muu raskem muusika pole mingi probleem, akustilise/naturaal pillide muusika osas on muidugi eriti head. Valjukad kokku maksid umbes 800 euri, filtrid pasiivses variandis umbes 100, aktiivses DSP variandis tuleb 500 eur juurde kui võime mitte arvestada.

OB ei tähenda lairiba või kahte riba, teha võib ribasid nii palju kui meeldib/oskab.

Comment

Me siin räägime hea "restorani menüüst" mitte söökla omast. Kuniks cretzky pole restos ära käinud jäämegi erinevatest asjadest siin jahuma.
                Kui on huvi siis minu juures saab ruuporkastis lairiba kui ka OB lairiba kuulata.

Comment

No neid lähenemisi on ikka liiga palju erinevaid. Ka see OB, kriteeriumid on ka erinevad. Metallist kuplid on suhteliselt head kõrges otsas, minule subjektiivselt hea mulje jätnud, siid on selline ka ok aga ainult otse suunatuna, väga hea mulje siiski on jätnud ribbon tüüpi tweetrid, mida kasutan ka hetkel ise, selge kesriba saab ka tõenäoliselt alu koonusest, võibolla ka väga heast paberist, aga pigem on kasuks ikka miski jäigem koonus.
                  Ise hetkel OB lahendust ei fänna kuna ruum on piiravaks ja seal ka teatud kompromissid mis minu jaoks hetkel ei toimi.

Comment

Cretzky jutust (kõrge heli oleks võimalikult puhas ja selge, et ka trummi taldriku kõrge helistiku erinevad heli kihid ilusti välja tuleksid) tundub, et talle võiks ka ribbon kõrged sobida, on neid ka OB variandis (mõlemalt pool avatud) olemas. Minu praktika näitab, et OB ei ole väikeses ruumis probleemiks, ennem isegi vastupidi kuna ruumi kiiratakse heli mõlemalt valjuka küljelt aga vastandfaasis ja see vähendab tekkivate ruumi resonantside tugevust, eriti bassi otsas. Keskriba valjukatest meeldivad mulle kevlar koonusega isendid, eriti B&W variandis, kuigi seda on teist tootjate kevlaritega pea võimatu järgi teha.

Comment

Olen vaadanud, et horn tüüpi kõrged on väga hea tundlikusega kuni seal 106db. Ribbonit ma olen kuulnud ja see mulle ka meeldiks. Kui võrrelda Horni ribboniga , milline see vahe on helis? Kas kõrge tundlikusega horn ja tema heli kuidas on? Kas moi oskad välja tuua äkki mõne hea ribboni ja keskriba mudeli. Läheks hakkaks tutkima sealt siis sügavamale edasi!
                      Tänud juba sulle MOI heade soovituste eest!

Comment

Konkreetseid soovitusi on alati raske anda. Horni on ribboniga raske võrrelda, kuna on olemas on ka hornid, milledes sees ribbonid. See tähendab et ainult nimi "horn" ei anna tegelikult täpselt infot mis tüüpi valjukas ikkagi on.
                        Fountek teeb paju ribboni mudeleid http://www.fountek.net/ osta saab tihti ka sellisedi mida enam ei toodeta.
                        Lisaks näiteks Mundorf http://www.mundorf.com/PDF/MUNDORF_h...Flyer_2013.pdf aga need on juba tunduvalt kallimad.

Comment

Vaatan , et europe audio müüb ka founteki. Need neopro5i tunduvad huvitavad isendid olevat või on see tõsine overkill?

Comment

Tehniliselt mitte, kui rahakott vastu peab. Mind õige natuke häirib nened juures muhk ASK-s 10kHz lähedal aga seda saab siluda.

Comment

Millist Founteki ribbonit sina soovitaksid. Ilmselt oled tuttav nendega juba?
                              Ka see isend tundub huvitav http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7178

Comment

Ei ole ma neid kõikki läbi kuulanud, ei oska soovitada, ainult NeoCD3.5H olen, selle raha eest mängib küll.

Tegelikult peab natuke tähte närima ka. See viimane link ei ole puhas ribbon ehk lint valjukas vaid isodünaamiline valjukas. Lindi puhul on võnkuvaks elemendiks volditud alumiimium lint mida toidetakse läbi sobitus trafo. Isodünaamilisel on siledale kilemembraanile kantud metalli rajad, mis siis kogu kilet liigutavad kui neid vool läbib. Kolmas variant on veel olemas "Air Motion Transformer", mida näiteks Mundorf teeb, sellel on metalli rajad kilel aga kile on spetsiaalselt volditud, membraan ei liigu seal mitte ette-taha vaid volte surutakse kokku ja lahti, sarnaselt isodünamilisega saab hakkama ilma trafota.
                                Kõigil kolmel on muidugi magneteid ka hulgem sees.
                                Päris lint valjukas on huviliste arust ikka see õige ja teeb paremat häält, tehniliselt mängib ka kõrgemale aga iseloomult on kõigi heli suht sarnane, jõuline ja ülevalt lahtine (kuigi seda on sõnades raske iseloomustada).

AMT selgituseks ka pilte.
                                viimati muutis kasutaja moi; 07 m 2014, 16:36.

Comment

Working...
                                X