Teade

Collapse
No announcement yet.

3-ribalise passiivse crossoveri küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Küsimus 3 ribalise passiivse crossoveri kohta

Self-assembly loudspeakers Filter components, building kits. Made-to-measure in Speaker construction. RumoH since 2006. Loudspeaker Repair, cabinet…

Pakkujaid ja tootjad on küll tuleb lihtsalt välja valida millist vaja, mina olen märganud et enim kasutatakse founteki kuna hind on normaalne, air motion on kallim aga kas parem ? ei tea, plaanis on ära proovida mõni odavam.

Comment

Mul on tunne, et järjest rohkem ja rohkem jään ma hea nõu eest foorumikaaslastele õlleringi sisse. Vaikselt hakkab pilt hägususest fokuseeritumaks muutuma. Lugeda on muidugi veel palju!
      Kui tahad kvaliteetset bassi oma elutuppa võta ühendust!

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
        olen märganud et enim kasutatakse founteki kuna hind on normaalne, air motion on kallim aga kas parem ? ei tea, plaanis on ära proovida mõni odavam.
        MK, sul on või olid kasutusel vene isodünaamilised 10GI... Ma olen kuulanud Founteki odavamat otsa ja mulle tundus et venelaste 10GI on nagu kuidagi realistlikum. Ülemised keskmised just eriti, Fountek veab päris ülesse ilusti, kuid seal kus oleks hea aidata keskribast üleminekut, seal ta jättis mulle natuke tagasihoidliku mulje. Mudeliga võin eksida, kas oli 3.0 või 3.5.

HiVi nime all leidub ka sarnaseid tooteid. Visatonil on ka üks hea mudel.

Mis puutub sellesse et kas isodünaamiline on ka ribbon või mitte siis vastus on kindel jah, sest membraani alus on samuti (kilest) lint. Volditud või mitte, see on nüüd maitse küsimus. Mul pole isodünaamiliste vastu midagi sest neil puudub vajadus kasutada sobitavat trafot, mis ei saa olla transientide suhtes hea element. Lisaks on isodünaamilisel membraani mass veelgi väiksem kui volditud mebraanil. Volditud membraanid aga saavad olla keskriba ülemises otsas head, kuna need membraanid on võimelised liikuma suurema amplituudiga. Isodünaamilsed on selleks tihti liiga pingul, seepärast vist venelaste 10GI ongi parem kuna tema membraan on suht lõdvapoolne. Isegi nii et kui ta on kasutusel kehvapoolse õrnalt klippima kippuva võimendiga, on klippimine silmaga näha - membraan hakkab end nagu kortsutama.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

mul Founteki 3.0 ja 3.5 kogemus puudub, mul päris odava otsa oma kasutuses cd 1 kuna mul lõikesegedused eriti madalad pole. Vene 10GI ja founteki võrrelda ei oska, kuna nende vahel oli liiga pikk aeg ja muutuvaid tegureid on vahepeal liiga palju olnud.

Comment

Vs: 3-ribalise passiivse crossoveri küsimus

Juhul, kui kellelgi peaks tahtmist olema proovida 10Gi-dega, siis mul peaks olema paar tuttuusi 10ГИ-1-4 http://www.kpopov.ru/audio/10gi-1-4.htm

Comment

Vs: 3-ribalise passiivse crossoveri küsimus

Tundlikus 87dBW ... ~96dBW lairibadega, 2 järk filtriga, pole ilmselt mõtet neid proovida?
              -

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                Mis puutub sellesse et kas isodünaamiline on ka ribbon või mitte siis vastus on kindel jah, sest membraani alus on samuti (kilest) lint. Volditud või mitte, see on nüüd maitse küsimus. Mul pole isodünaamiliste vastu midagi sest neil puudub vajadus kasutada sobitavat trafot, mis ei saa olla transientide suhtes hea element. Lisaks on isodünaamilisel membraani mass veelgi väiksem kui volditud mebraanil. Volditud membraanid aga saavad olla keskriba ülemises otsas head, kuna need membraanid on võimelised liikuma suurema amplituudiga. Isodünaamilsed on selleks tihti liiga pingul, seepärast vist venelaste 10GI ongi parem kuna tema membraan on suht lõdvapoolne. Isegi nii et kui ta on kasutusel kehvapoolse õrnalt klippima kippuva võimendiga, on klippimine silmaga näha - membraan hakkab end nagu kortsutama.
                See kas membraan on lint ongi tegelikult ainult terminoloogi küsimus, nigunii teevad nad sarnas häält. Volditud membraaniga (AMT) on jah paremad kesksageduse otsas aga mida madalamale nad mängivad seda madalam on ülemine sagedus. Voltide laius määrab ära ülemise sageduspiiri ja madalamale mängimiseks on vaja laiemaid volte. Volditud membraani kogu mass pole tegelikult oluline kuna heli tekib seal kõrvuti asetsevate voltide kokku-lahku liikumisest, ehk transiendi headuse hindamiseks peaks arvestama ainult kahe kõrvuti oleva voldi massiga.
                Tafo ei ole tegelikult lintides piirav element kuna madalaid sagedusi ta ei pea läbi laskma saab trafo teha väikese ja kõrgsagedusliku.
                Minu praktikas mõõdetud puhas lint mängib igatahes kõrgemale kui 10GI.
                viimati muutis kasutaja moi; 09 m 2014, 09:33.

Comment

moi, ega ma Founteki kõrgemale mängimist ju kahtluse alla ei seadnudki, kuigi ega 10GI ka nannipunn ei ole, sest Audese mõõtekambris mõõtes sai enne generaatoril band otsa kui see valjukas tõsiselt ära kukkus, oli vist 30kHz see piir (võin ka eksida sest aega on sellest palju möödas). Mulle imponeeris rohkem tema käitumine ütleme 4-10kHz vahel.

marcor, 87dB valjukat koos 96dB valjukaga on tõesti suht tülikas koos mängima saada. Isegi arvestades et 10GI võib olla tegelikult ka natuke valjem kui spets kehtestab (seal määratakse tegelikult et vähem see rõhk ei tohi olla).
                  Konfutsius

Comment

Kuna üle hulga aja ühendasin oma 10GI kõrgetega (väikese plastruuporiga variant) kõlaritele kaablid taha siis tegin ka väikese mõõtmise. Punane on DSP-ga korrigeeritud ja trafoga lint valjukaga kõlar, sinine on tavaline pasiivne 10GI kõrgetega ilma korrektsioonita. Mõlemad jooned on 1/24 oktav keskmistatud. 10GI on lõigatud 3 kHz pealt, DSP-ga 3,6 kHz pealt. DSP-ga on kõrgetel paar dB muhk maha võetud 16 kHz juures ja natuke tõstetud lõikesagedusel. Mõlemad on mõõdetud kalibreeritud mikrofoniga kuulamis kohal 3 m kõlarist, otse kuulamisteljel. Endalegi üllatuseks mängivad need 10GI päris hästi.

Comment

See umbes 4dB kitsas langus ca 8kHz kohal on nähtavasti põhjustatud keskmisest magnetist mis membraani nagu kaheks jagab, mäletan et Audeses mõõtes tuli ka see välja ja pärast kodus valge müraga jälgides ning samal ajal natuke telje suunda muutes see langus kadus.
                      Konfutsius

Comment

Midagi seal 8 kHz juures toimub aga see pole väga märkimisväärne. Pruun on lint, tegeliult mängib lint ilusti 30 kHz välja aga mikker kukub enne ära (kalibreering on 22 kHz-ni) kalibreerimata teise mikkriga saab ilusti 30 kHz.
                        1 m kauguselt ja ruumi peegeldusteta on pilt selline:

Comment

Working...
                        X