Tere. Mure selles et diivanil istudes pole madalaid helisi tunda kuulda, ei teagi kuidas selgemini öelda. Panen ka korteri plaani kuhu on joonistatud täpne kõlarite asukoht ja kuulamise koht. Suurte punaste ristikestega on märgitud need kohad kus on madalat otsa kuulda(tunda). Ega eriti vist võimalust tegelt ei ola selle probleemi lahendamiseks, ise mõtlesin et katan tagumise sena mingi aukustilise materjaliga ära, ehk aitab natuke. Kõlariteks on polkaudio tsi400, võim denon 720. Ehk saite aru mida mõtlesin.http://album.ee/node/28685383/50169197
Teade
Collapse
No announcement yet.
Kõlarite paigutus
Collapse
X
-
Vs: Kõlarite paigutus.
Minu puhul aitas toe-in'ga mängimine. Ehk siis kõlarite esi/tagakülg on tagaseinaga peaaegu paralleelne, mitte liigapalju sissepoole e. diivani poole keeratud. Enamasti soovitatakse kõlarid nurkadest ja tagaseinast eeemale tuua, aga sinu puhul sovvitaks just vastupidist - proovi nihutada just seina ja/või nurkade poole.
Comment
-
Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitustSelle kohta on öeldud TTRAFM. Tee toas ümber tõstmine. Lisa põrandale vaip. Tõsta kõlarid põrandast lahti.
Comment
-
sinu plaani vaadates on sul sama effekt mis minulgi oli, lükka diivan vastu tagumist seina ja mure peaks olema lahendatud, kas püsti seistes diivani ees on bass olemas, minul oli ja istudes kadus maagiliselt ära? lohistasin omal kõlarid toona lausa 1m kaugusele ninast ja sai mingitmoodi bassi heli sinna, aga paigutus oleks absurd olnudi.päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi
Comment
-
Vs: Kõlarite paigutus
Näiteks kui inventer on taga, siis peaksid kõlarid seinast eemal olema aga kui ees, siis võib panna täiesti seina vastu.
Kui all on, siis bass peaks levima igale poole võrdselt... Millegipärast olen asjast nii aru saanud.
Päris täpselt ma ei tea. Ruumi resonantsid võivad kah kõiksugu kummalisi nähtusi tekitada.
Comment
-
Vs: Kõlarite paigutus
Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitustSiin on hea on-line kalkulaatorid, võib olla nad aitavad:
http://www.acoustic.ua/forms/calculator3.html
või peaksid akustika mõttes olema ikka paraleelselt vastavalt võimalustele siis kas lühema või pikema seinaga?
Comment
Comment