Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
On ca 15a vanune AV võimendi kuue kanaliga (5+1), kus igasse kanalisse genereeritakse 8 oomi pealt 130 watti rms.
On 2 neljaribalist põrandakõlarit, rms võimsusega 125w 8 oomise takistuse korral ning kõlaritel on bi-wiring terminalid.
Mis juhtuks, kui kõlaritele paigaldada topeltjuhtmed, aga need mitte ühendada võimendis samade terminalide külge nagu bi-wiring ette näeb, vaid näiteks 1 paar Front kõlarite ja teine Surround alla (või center vms terminali alla).
Mis juhtuks, kui kõlaritele paigaldada topeltjuhtmed, aga need mitte ühendada võimendis samade terminalide külge nagu bi-wiring ette näeb, vaid näiteks 1 paar Front kõlarite ja teine Surround alla (või center vms terminali alla).
Kasu/kahju?
Esmalt selgita välja, kas antud võimendi toetab Bi-amp võimalust. Kui toetab, siis võid panna teise paari juhtmeid sinna terminali külge, kuhu juhend näitab.
Kui Bi-amp võimalust ei ole võimendil, siis toob lihtsalt surround terminali ühendamine pigem kahju: osad valjuääldid saavad esikõlaritesse ette nähtud heli, teised aga tagakõlarite heli. Aga kuna see kõik toimub ühes ja samas kõlaris, siis heliliselt see midagi head ilmselt kaasa ei too, tekib mingi segane heli.
Füüsiliselt see ühelegi seadmele mingit häda kaasa ei tohiks tuua, isegi kui proovid - kõlari terminalide vahelt eemalda ühendusklemm kindlasti, vastasel korral lased küll asja õhku
Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil
kui mul bi-wire võimendit pole, siis juhtmesse lähevad ikka kõik sagedused kuni filtrini?
kui on bi-wire võimendi siis see filtreerib ise et ühtedesse juhtmetesse laseb bassi sagedusala ja teise juhtmesse kõrgemate ala?
kui mul bi-wire võimendit pole, siis juhtmesse lähevad ikka kõik sagedused kuni filtrini?
Sellist bi-wiring võimendi tüüpi ei ole olemas (iga võimendi võib pmst panna bi-wiringusse), on võimendid bi-amping võimalusega. Bi-wiring on hoopis teine asi ja sisuliselt kasutu IMHO.
Mis filtrini läheb, sõltub võimendist, kui on ikka seesama teema, et lihtsalt ühendada ressiiveri tagumised kanalid otse, siis ei lähe võimendist kõik sagedused kõlarisse.
kui on bi-wire võimendi siis see filtreerib ise et ühtedesse juhtmetesse laseb bassi sagedusala ja teise juhtmesse kõrgemate ala?
Kui siin pead silmas bi-amp võimalusega ressiiverit, siis ei filtreeri ressiver midagi, see jääb kõlari filtri hooleks.
Kui aga jutt hoopis stereovõimendist, millel kahe paari kõlarite ühendamise võimalus, siis ka see ei filtreeri ise midagi.
Eesti keeles lahti seletatult on bi-wiring kahe erineva kaabli vedamine ühest võimendist kõlari erinevatele valjuhäälditele, ehk siis lihtsalt kaablid on topelt.
Bi-amping aga on kahe võimendi kasutamine eraldi kaablitega ühe kõlari erinevate valjuhääldite jaoks.
viimati muutis kasutaja Cartman; 04 m 2016, 17:10.
Põhjus: Täpsustus
Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
Cartman : Onkyo TX-NR 818 suudab sedasi käistsi määratud sagedusi bi-amp režiimis suunata.
Samuti on enamus Onkyo ressiiveritel bi-amp võimaluse korral ressiiverist vastavasse kanalisse (Bass või kõrged) sagedused ära lõigatud ja kõlarisse minev sagedusala on juba vastavast otsast maha nuditud.
Kuigi jah, filtrit on ikka kõlari sisse vaja, et sealt midagi asjalikku välja tuleks.
Teiste firmade toodangu kohta ei oska hetkel kommenteerida, kuna pole väga rohkem uurinud.
Zebra, jälle sain targemaks Käsitsi võimalusest osadel masinatel olen teadlik, aga et ise kohe maha nudib, see on uudiseks. Pole muidugi eriti põhjalikult bi-ampingusse süvenenud.
Comment