Teade

Collapse
No announcement yet.

Millist kasti tahavad 10ГД-30Е?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Millist kasti tahavad 10ГД-30Е?

    On paar siis selliseid valjukaid - 10ГД-30Е. Peaks olema see varasem variant. Räägitakse, et neid pannakse kõisugu kastidesse, nii kinnistesse kui avatutesse. Mis aga oleks hea soovitus?

    #2
    Vs: Millist kasti tahavad 10ГД-30Е?

    Ega muidu täpset kasti tüüpi ja suurust teada ei saa, kui ära ei mõõda. Aga minupoolne soovitus oleks kuskil 20-25L kinnine kast.

    Comment


      #3
      Vs: Millist kasti tahavad 10ГД-30Е?

      Sellest elemendist on juttu Lembit Abo raadiolülituste raamatus,vist oli isegi soovitatud kasti mõõtmed ja joonised mingil lehel olemas.

      http://www.osta.ee/lembit-abo-raadio...-26026512.html (selline raamat siis)

      Neid elemente kasutati omal ajal 10MAC-1 kastides

      Comment


        #4
        Vs: Millist kasti tahavad 10ГД-30Е?



        Доработка 10-МАС-1М. Автор С. Зотов

        Seal on juttu eri variantidest, on päris hea artikkel.

        Samas sai omal ajal päris palju remonditud neid valjuhääldeid, mähitud 4 oomisteks enne 25ГД-26Б tootmisse jõudmist. Osa ka 6 oomisteks. Päris raske oli leida kahte samasugust valjuhääldit ka suurema hulga seast. Vahepeal nägin isegi vana head tuttavat treitud abinõud kolude hulgas, mida pole kasutanud vist oma 30 aastat.
        Kõlari tüübi valikuks soovitaks ikka T/S parameetrid ( Thiele/ Small parameetrid) olemasolevatel valjuhäälditel mõõta. Need võivad tolleaegsetel valjuhäälditel erineda minu kogemuste põhjal kuni 3 korda.

        Netis on saadaval online kalkulaatoreid kõlarite arvutusteks ja ka vastavaid programme.

        Omal ajal sai nende valjuhääldite baasil ehitatud päris palju erinevat tüüpi kõlareid. Heast puutöömehest isast oli seejuures päris palju abi Minu arvates (ka professionaalsete muusikameeste) olid ikkagi paremad kompressioonkõlarid mahuga 18..25l. Suurema mahuga ja FI kõlarid ei töötanud nii hästi. FI olid head vaid väiksematel võimsustel tänu suuremale kasutegurile. Suuremal võimsusel suurenesid märgatavalt moonutused. Aga eks see sõltu ka sellest, milliste T/S parameetritega valjuhääldid käepärast on.

        Mõõtsin hiljaaegu originaalkõlareid 10-МАС-1М mõõtemikrofoniga ja sageduste alumises osas - 0 dB oli 55Hz. Kesksageduste karakteristik nagu enamusel vene kõlaritel ikka oli kehv või õigemini väga kehv. Tuleks ehitada ikka 3e –ribaline korralik kõlar.

        Comment


          #5
          Vs: Millist kasti tahavad 10ГД-30Е?

          Tänan info eest. Natuke tegelesin asjaga. Panin need kõlarid mingisse kasti 22x25x40 koos S30B filtritega ja kõrgsagedus tweeteritega. Kastid on tehtud kinnised ja kui kõik kokku kruvisin, siis kadus madal ots korralikult ära. Tundub, et oleks vaja inverterid teha. Zotovi tekstist paistab 40mm läbimõõduga 140mm torud sobivat. Artiklist jääb mulje, et hea tahtmise juures annab kõik komponendid asendades neist teha S30ned
          Arvan, et ega neist suurt midagi tule, aga prooviks veel ka augud ära, siis vaatame.
          viimati muutis kasutaja oldbear; 04 m 2014, 18:49.

          Comment

          Working...
          X