Hakkan siin ehitama ja koguaeg teadnud, et saepuru plaat pole niiväga hea ja vineer on hea kastijaoks. Aga visatoni koduleht soovitab kasutada just saepuruplaati või MDF plaati. Mis teema selle saepuru plaadi ja vineeriga siis ikkagi on? Ma tean, et vineer on kõvasti jäigem ja sellepärast ka bassika kastide ehituseks kasutatakse. Kas vineer kõlab? Ja see ka märkida, et ma ei ehita bassikat, vaid alto 2'si.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Materjali küsimus kastiehitamisel
Collapse
X
-
Vs: Materjali küsimus kastiehitamisel
See kõlari materjali teema tundub olema lõputu. Mulle isiklikult meeldib kasevineer, ka enamusele erinevate maade foorumlastele. Sakslased on uurinud erinevaid materjale ja parimaks peavad materjali, mis summutab kõige paremini heli (ei lase heli kõlari korpusest läbi). Kõige paremad on diagrammi vaadates kivi ja betoon. 28mm MDF on parem kui 16mm kasevineer. Üllatab isegi, et 16mm MDF on parem kui 18mm kasevineer. Võib-olla annab kasevineer parema bassi, kui seinad kaasa aitavad
http://www.audio.de/ratgeber/swing-low-372609.html
Erinevatest materjalide omadustest:
Comment
-
Vs: Materjali küsimus kastiehitamisel
Korpuse materjale koos resonantside mõõtmistega:
(Kasevineer koos jäikusribidega – lihtne variant ja polegi väga paha).
Parim materjal – kasevineer:
Акустические системы в деревянном корпусе и материал акустики: фанера, натуральное дерево, МДФ и ДСП, дерево для акустических систем, материал акустических систем, акустика дерево, профессиональные акустические системы, материал акустики,
Bauhausis nägin printsessipuu (Paulownia tomentosa) väga ilusaid, suhteliselt odavaid liimitud paneele – on pehme ja imekerge puit. Sellest tehakse muusikariistu ja ka mööblit. Tekkis mõte, et saaks kerged suured kõlarid, mida oleks lihtne transportida. Nurkade kaitseks on ju vahendid olemas. Siis nägin mahakukkunud plaati, mis oli lagunenud liistudeks ja igasugune liimpuidu isu kadus.
Comment
Comment