Teade

Collapse
No announcement yet.

Kiire Scanspeak ja SEAS Excel projekt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kiire Scanspeak ja SEAS Excel projekt

Mida teha kui riiulil on SEAS Excel 17 keskbassid, ja Scanspeaki esimesed Revelator kõrgete elemnedid seisnud aastast 2001 Jup, aastal 2001 ostsin need Madissoundist, netis oli Madissound sel ajal ainus koht kust sai osta neid asju. Aastal 2001 olid need valjukad peaaegu/kindlasti parimad, täna ei ostaks neid.

Kuna projektiga järsku läks kiireks kevadel, siis materjalid võivad pisut hämmastust tekitada:

Click image for larger version

Name:	s DSC_1302.jpg
Views:	1
Size:	378,7 KB
ID:	877263

Name:	s DSC_1303.jpg
Size:	344,7 KB
ID:	877264

Name:	s DSC_1309.jpg
Size:	406,3 KB
ID:	877265

Name:	s DSC_1312.jpg
Size:	341,3 KB
ID:	877266

Niisiis mõned tükid 25mm vineeri, Bauhofis välja lõigatud, ja Fibo plokke 2 tk.
    Vana Revelator on ikka väga pirakas, kõrval on tavalise suurusega Eton. Revelatori Alu paneel on freesitud ja treitud, ja üsna seksikas. SEAS valjukas on sama mis nende praegune 18 seeria Excel, 6 tolline magneesium.

Palun külastage homme, et tulemust vaadata ja hinnata!

Vs: kiire Scanspeak ja SEAS Excel projekt

Filtrid on olemas, hulk keermelati juppe koos mutritega ning silikoon ja nii nad üheks saavadki?
    viimati muutis kasutaja moi; 28 m 2014, 19:52.

Comment

Filter on aktiivne yo

ja ilma keermelatita, selles asja iva peitubki

nüüd kui mõtlen, keermelatt oleks mitte paha lahendus. Sa arvad et paneks Fibo ette ja taha vineer ja keermelatiga kokku, aga ei! Nii taibukas ma ei olnd paraku! (ja tegelt kui Fibo sisemootu vaadata siis see on ysna pisike, maybe 1L, 2L aga mitte rohkem.. nii et ei, nii ei saa teha kuna W17 SEAS tahab 9 liitrit vahemalt, kui sealed teha, aga 'sealed' polnd mul plaanis)

A nu kuna nad on suht diaboolid, siis taha polnud vineeri vajagi. Tegelt nad on diaboolid, selle vahega et woofer peab Fibo ploki sügavuse välja kannatama, see on umbes 30cm. Nii et nad on ikka diaboolid, kasti kui sellist njetu, woofer hingab vabalt, nii nagu loodus ette näeb.

Väikest 2 realise kõlli woofrit kinnisesse või toruga kasti panna on woofri mõrv. Keskwoofer peab saama hingata, see on siililegi selge

ja ei mingit silikooni by the way

kusjuures filtrivärk on olemas, megasuured Soleni kondekad, VEELsuuremad mähised, ka vist Solen, nu vaske on sadu v tuhandeid gramme peaks Emexisse viima ja kiirelt rikastuma. Aktiivfilter 3 realine on kasutuses hoopiski, tavaline analog filter Rane nimega. Ja kolmas rida subwoofrid on ka samal kevadel tehtud, a need on liiga rasked et õue tarida ja pilti teha, aga on kinnises ehk sealed kastis, kasti sein 60mm vineeri, ma ei jaksa üksi neid liigutada, papist 12 tolli woofrid on sees. Üsna seksikad must kõrgläikeg kastid. Pärnus saaks näha ja kuulda aga keegi ei vaata mu väikest teemat

viimati muutis kasutaja OSX; 28 m 2014, 18:48.

Comment

Fibo keskmise vahe pead välja lööma ettevaatlikult.
        Kui see plokk oleks 390x240x190 siis sisemaht võib ilma vaheseinata olla väga umbkaudsel arvutusel 10 l.
        OB valjuka (dipooli siis, mitte diabooli) jaoks on see fibo ka liiga pisike, bassi ei saa sealt üldse kätte. Kui ta sul aga alt kuskil 200 Hz pealt bassiga toetatud on siis saab üsna tubli asja.

Comment

ee, ei tahagi bassi kätte, tahan kuskil 160Hz SEASi käest, edasi on alumine woofer, ehk subwoofer, kuigi 160Hz pole mudugi mingi Sub.

Aga enne homset ma ei näita ikka!!

Okidok, Fibo on ainult selleks et anda massi, vineer üksi jääks liiga kergeks, ka Diabooli puhul peab woofer kinni olema, ja mitte vibrama, onju? Lihtsalt panna woofer mis teeb kuni 100Hz häält mingi vineerplätaka külge oleks ehk nati vale, las ta olla kõvasti kinni ja siin tuleb Fibo appi. Fibo on umbes 30cm sügav, ei ole päris dipool, aga suht ikka on, sest keskwoofrit ei taba tagasilöök tavalise kasti tagaseinast, kuna tagaseina pole, ei taba ka tavakasti sisemine ruum, sest ruumi pole, keskwoofer hingab vabalt ja see on ülioluline, tavalise kastkõlari puhul just kasti moonutused ongi kõige häirivamad, tüüpilne kasti hääl on sellest et woofri hääl ei tule vaid woofrist, vaid kastist, eks?

Tegin diapoolid aga selle vahega et woofer on Fibos.

Mitte keegi peale kasutaja moi ei tunne huvi mu väikse projekti üle, kuigi ma ise nii uhke oma projekti üle
          viimati muutis kasutaja vxx; 28 m 2014, 17:52.

Comment

Kui sa selle 30 cm sügavuse kõik ära kasutad (ehk vineeri fibo külge õhutihedalt kinni paned) siis peaks 160 olema täitsa reaalne alumine sagedus Seasile, ainult vineeriga ei vea aga 160 kuidagi välja.

Comment

Enne kui pole kuulnud ei oska kaasa plaksutada. Põhimõtteliselt idee pole paha küll jah.

Comment

Minu teada Seasi vana 17W ei ole sama parameetritelt nagu uuem 18W (mis muide jaguneb ka juba kaheks põlvkonnaks). Vanameister Sigfried Linkwitz testis 18W seeriat koos teistega (muuhulgas ka Accutoni - vxx!) ja leidis et see on väga tähelepanu vääriv element. Moonutuste vähesuse poolest.
                Panen sellest võrdlemisest lingi ka - http://www.linkwitzlab.com/mid_dist.htm , igaüks teeb omad järeldused.

Omapoolne arvamus on et alumises keskribas on keeruline leida midagi samaväärset. Põhjus miks SL valis Orionile aga 22W seeria on lihtne - märksa suurem efektiivsus.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Voalaa!

Name:	s DSC_1318.jpg
Size:	366,7 KB
ID:	868039

Esipaneelid on siis 2 25mm vineeritükki kokku liimitud, augud on freesitud ühes Pärnu puidutsehis, ja seal ka värvitud. Sõps töötab puiduettevõttes, nii et kallis ei olnud. Valjukad on kinni poltidega, mitte puidukruvidega, puidukruvid on paraku thti $2000 kõllide kinnitus, mis on lubamatu, puukruvi ei hoia midagi kinni.

Kusjuures, avastasin ühe päris hea koha kus saab värvida ja ka viimistleda selliseid asju, autotöökoda. Nad krundivad, pahteldavad, siis autovärv ja lakk. Aga oh häda, seoses suve lõppemisega ei jõudnud seal midagi teha ega tellida, aga kevadel kindlasti, sest hind mis nad pakuvad on ERITI hea, ja kui mu autorondi stange värvimise järgi hinnata, siis töö on hea.

Mis veel.. kõllid siis dipoolid, kuigi DIABOOL on tunduvalt ägedam sõna
                  Fibo plokk on nagu ikka tagant lahti, woofri taga on siis 25cm pikk toru ehk Fibo plok, ja vsjo. Kasti kui sellist pole, on vaid konstruktsioon valjuka toetamiseks, piisvalt jäik et woofril poleks kuskile vingerdada, ja piisvalt raske et inerts ei laseks woofril jooksta ringi, 12 kg per tükk.

Panin nati lambavilla ka Fibo sellesse avasse kus woofer, sest mu toa tagasein ehk nati peegeldab tagantpoolt tulevat heli, ja parem on vist seda summutada. Heli on lahtine, dipooli heli, ilma kasti moonutusteta ja ma väga rahul. Revelator on vga hea tweeter, selles pole kahtlust, Excel W17 on moonutustevaba, ilusti 2kHz juures aktiivse filtriga ära lõigatud 24dB oktavi kohta, et ta 4 ja5kHz breakout moded oleks kuss. Revelatori resonansi F on 500Hz, seega saab üleminekusageduse üsna madalaks panna, metallwoofer tuleb summutada julmalt et breakup F oleks kontrolli all.
                  Vot

aa, Fibod on mustaks värvitud K Rauast ostetud mati musta spreiga, 2 potsikut läks, 5 euri tükk, Fibo imeb uskumatult palju värvi sisse, trepikoja esine on nüüd nati musta värviga kaetud, aga öösel vaikselt värvisn, nii et mina ei tea midagi. Vineerist esipaneelid on Fibo ploki külge liimitud K Rauast ostetud montaaziliimiga, mingi vahu moodi asi, väga lihtne kasutada.
                  viimati muutis kasutaja vxx; 29 m 2014, 03:21.

Comment

Valged ööd ikka veel teil seal Tallinnas.

Comment

Huvitav lahendus ja ilus viimistlus. Toidad selle Hitachi vöimuga?
                      52 27 316 Risto
                      teknootik@gmail.com
                      Tallinna südalinn Foorumi keskus Narva mnt 5 / Tallinna Viru Keskuse OMNIVA

Comment

Working...
                      X