Teade

Collapse
No announcement yet.

Ülafreesi adapter?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ülafreesi adapter?

Tere,

Mul oleks küsimus, et kuidas te ülafreesiga auke lasete? Ostsin täna ülafreesi ja kaasas oli ainult juhtsiin sirge serva jaoks. Kas ongi nii, et see vajalik adapter tehakse ise või on seda võimalik Eestist kuskilt ka osta. Ebay-st leidsin sellised http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_od...+Jig+&_sacat=0

Vs: Ülafreesi adapter?

Minu freesil on suurte aukude jaoks "sirkel" kaasas, käib ühe varda külge. Aga sellega ei saa teha väikseid auke. Väikeste jaoks on näiteks selline vidin, mida müüdi siin. Ostsin endale ka ühe, aga paraku on mu frees suur ja raske, see sobib rohkem väiksematele freesidele. Nii et huvi korral võin enda oma sulle loovutada.
    Toidan trolle!

Comment

Ma tegin selle ise.Kasutasin 4mm-st pleksi.Diameetri täpsust on muidugi esimese hooga väga raske saavutada.Kõik läks katse-eksituse meetodil.Puurisin plaadile väga palju auke ja siis tegin prooviplaadil lõikeid.Vajadusel puurisin lisa-auke väikese nihkega.Lõppeks sain kõik augud täiesti perfektselt tehtud.

Comment

Üks võimalus on neid samu vardaid ära kasutada.
        Teed vineerist ühe sobiva aluse.
        Puurid ühe suurema augu freesi tera jaoks, varuga, et saaks reguleerida .
        Nüüd paned need kaks varrast lihtsalt freesi külge mõlemast otsast võrdselt välja.
        Nüüd saad ära mõõta millised klotsid pead tegema.
        Klots võib olla lihtsalt üks paksemast vineerist riba kuhu puurid kaks auku pulkade jaoks mis on õige kõrgusega.
        Kui see osa on valmis ja saad freesi liigutada ja kõik ilusti paigas puurid teise otsa mõned väiksed augud kust saab rakise augu tsentri paigaldada.
        See eelnev pulkade ja klotside asi on selleks, et saaks freesi täpselt paika nihutada.

Comment

Väikseid auke saab ka nii teha et teed shablooniks freesi tallast veidi suurema augu ja toetadki hoopis talla äärega mitte ei kruvi sirklit külge. Siis pole tsentrisse kinnitust ka vaja ja saab väiksemaid auke suuremaks freesida. Aint et siis peab tald olema ümmargune, uuemad kipuvad kõik ühest küljest sirged olma, siis tuleb kruvida midagi ümmargust talla alla.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
          X