Teade

Collapse
No announcement yet.

USB powered kõlarid telerile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

USB powered kõlarid telerile

Kuna uue teleri oma kõlarite sound on suht nadi, siis mõtlesin ühendada järgi arvutikõlarid. Küsin , kas saab tv-le ühendada järgi USB-st voolutoidet saavad kõlarid? Põhjus selles, et siis lähevad kõlarid tööle koos TV-ga ja ei pea neid eraldi sisse välja lülitama. Teler on http://www.lg.com/ee/telerid/lg-47LB650V.
    Ega selline ühendus kuidagi telerile kahjulik ei ole, kuna TV USB-d ilmselt mõeldud siiski andmekandjatele, mitte vooluallikaks!

Vs: USB powered kõlarid telerile

Täitsa huvitav, mõned kuud tagasi olin samasuguse probleemi ees. S.t oli vaja kisakaste, mis USB kaudu 5V'ga lepiksid. Vaja polnud niiväga kvaliteeti, ja läksin lähima ja odavaima kraami peale.
    Tallinnas, Õismäelt leidsin ATFi, ja sealt sellised Creative kõlarid: http://atf.ee/audio/speakers/creative-labs-a50/#prod
    Ja tõesõna, kõige tavalisemast USB pordist toites tegid üllatavalt korraliku häält.
    Poisid on seal asjalikud, kindlasti saad ka proovida kohapeal.
    On sääraseid veel veidi kallimaid ka, äkki on veel paremad.
    Aga kindlasti tasub katsetada, mina üllatusin.
    Ja kasutasin ära kolm komplekti.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Ise mõttlesin subwoofriga komplekti peale. Ntx midagi sellist http://www.onoff.ee/audio-ja-video/k.../acme-ss20421/

Comment

Klassikaline USB port annab välja 2.5W, olgu kõlaritele märgitud või 30W.
        Erijuhul on võimalik ka 5W välja imeda.
        Kui sul on mure, et ei viitsi kõlaritel eraldi toidet sisse-välja lülitada, ja seina ei julge toidet jätta, kui telekas kinni, siis pane 5V pealt käitatav relee võrgu ja toite vahele.
        Siis kasuta ükskõik mis aktiivkõlareid.
        Esmalt tee aga kindlaks, kas sul USB port "lülitub" kindlasti välja, kui teleri kinni paned, või jääb sisse. Saad kontrollida näiteks juhtmestatud hiirega, millel punane tuli all.
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
          Esmalt tee aga kindlaks, kas sul USB port "lülitub" kindlasti välja, kui teleri kinni paned, või jääb sisse. Saad kontrollida näiteks juhtmestatud hiirega, millel punane tuli all.
          Just! Mul üks vanem LG paneel näiteks jätab USB-le toite peale ka standby asendis.

Comment

Asi ei ole selles, et ma ei julge kõlareid vooluvõrku jätta, vaid mõtlen just et minemeelest teeb vooluvõrgus olev kõlar mingid häält või surinat. Hea oleks , kui TV sulgemisel kaoks toide ka kõlaritest.
            Proovisin järgi telefoniga. Kui tv töötab, siis laadis telefon, kui puldist välja lülitada, siis laadimine lõppeb. Seega peaks ju kõik USB-st toite saavad kõlarikomplektid töötama nii, nagu soovin. Ilmselt sellise USB toitega kõlarikomplekt teeb igal juhul paremat heli, kui TV enda kõlarid. Peaasi, et see telekale endale kuidagi kahjulik ei ole.

Kas tegelikult on minu kartus üldse põhjendatud, et niisama (st kui tv näiteks ei tööta) vooluvõrku ühendatud kõlarid teevad mingit häält (häirivat surinat)? Kahtlemata annaksid tavalised 220v toitega kõlarid tunduvalt paremat soundi. Lihtsalt tundub tüütu neid koguaeg kusagilt nupust sisse välja lülitada.
            viimati muutis kasutaja tsaar; 11 m 2014, 20:37.

Comment

Mis üllatust saab sellistest jublakatest tulla? Nagu reaalselt?
              Ma võtaks enam vähem korraliku heliga aktiivkõlarid ja nendele solid state (pooljuhtrelee) vahele. Releed juhiks siis USB toide +5V. Kõlarid, mis saavad toite USB-st, on lihtsalt.... naeruväärne.

Comment

Need ei saa olla paremad kui teleka enda kõlarid... Korralik paar riiulikõlareid, mini DSP ja mingi mikroskeemvõimendi kasvõi LM1875. Ja võimule see ssr

Comment

no jätame need USB kõlarid kõrvale. Siiski teevad korralikud arvutikõlarid kordades paremat häält, kui teleka enda kõlarid. (Ma ei taotlegi kodukino efekti). Kas on olemas tavalise 220v toitega arvutikõlareid, mis ise nn sleepi lähevad, kui signaal enam peale ei tule, st kui teleka välja lülitan ja teleka sisselülitades jälle tööle lähevad !?

Comment

Esmalt postitatud tsaar poolt Vaata postitust
                    Kas tegelikult on minu kartus üldse põhjendatud, et niisama (st kui tv näiteks ei tööta) vooluvõrku ühendatud kõlarid teevad mingit häält (häirivat surinat)? Kahtlemata annaksid tavalised 220v toitega kõlarid tunduvalt paremat soundi. Lihtsalt tundub tüütu neid koguaeg kusagilt nupust sisse välja lülitada.
                    Võib suriseda, võib mitte. Seda ette ära ei arva ja ilma katsetamata ei tea. Kui kõlari(te)l on mingi oma helitugevuse regulaator, siis on ehk võimalik leida mingi kõige müravabam kompromiss kõlarite tundlikkuse ja teleka helivaljuse vahel. Teleka kõrvaklapiväljund ei ole alati just kõige õnnestunum koht võimendisse helisagnaali sisestamiseks. Samas võib kaasaegesel telekal temast analoogsignaalina heli kättesaamine olla tõeline probleem.
                    Kunagi tegelesin idee poolest pea-aegu täpselt samal moel oma LG plasmateleka heli parendamisega. Tulutult!
                    Esimene mõte oligi kasutada teleka kõrvaklapiväljundit. Seda juba seepärast, et see oli üldse ainus "väljund", kust telekast tema mistahes rezhiimis hääl välja tuli. 2.1 arvutikõlarid olid varasemast juba olemas, ainult et 220V toitega. USB mul oli kah olemas ja idee kasutada sealset toidet mingi võrgutoidet lülitava relee tüürimiseks tuli juba ise-enesest. Sama ise-enesest see idee kiirelt ka kadus, sest minu telekal jäi USB-le igas asendis toide peale...
                    Soetasin siis mingi seinapistikusse torgatava klotsi, millel IR silm küljes, ja mille õpetasin telekapuldi "ON" nupu vajutuse peale tema taga olevat asja elektrivõrku lülitama.
                    Pulgad pistikud kokku ja tuld! Pettumus oli suur, sest ükski asi eraldi polnud kunagi nii halba häält teinud, kui kogu see kompott koos. Kõrvaklappidega olin enne telekat kuulanud küll ja korduvalt. Heli oli puhas ja särav ja bassi kah mõnusalt. Kõlaritest kostis aga ennekõikke mürinat/surinat ja siis natukene seda häält kah, mis edastatava saatega kokku käis. Ainult et kõlalt midagi väääga valet! Üksikasju täna ei mäleta enam. Need surinad tekitasid korraks mõtte, et kõrvaklapi pesa "mass" ei olnud teleka enese massiga ühenduses, ja kandsid seetõttu juba ise mingeid ringiuitavaid mürasignaale, või mis iganes... Juba see, et müradest ei saanud mistahes komponentide heliregulaatoreid seades lahti, lõpetas minu eksperimendid tolle 2.1 kõlarikomplektiga. No ei sobinud kõrvaklapiväljund aktiivkõlarite sisendiga. Ei viitsinud hakata ka mingeid täiendavaid üleminekuid, pingejagureid või mida iganes sinna vahele nuputama. Käiku läksid järgmised kõlarid - ilma võimendita. Ja ühendatud said nad teleka sees tema enese valjukate asemele. Ja jälle pettumus! Muidu iga võimendi ja muusikakeskuse taga suht normaalst häält teinud kõlarid tegid teleka enese heliväljundis üsna sama ilmetut häält, kui seda telekas omade valjukategaga. Selle koha peal oli mul juba selge, et säästumeetoditega paremat tulemust saavutada minu puhul ei saa ja enamaks punnimiseks puudus huvi. Telekas on taandatud "teiseks vaatajakohaks", asemele tuli uuem/suurem, koos ressiiveri ja kõlaritega..

Comment

Mõningatel televiisoritel saab kõrvaklapi väljundi muuta tv seadete alt liiniväljundiks.
                      17 euri eest võib ju katsetada antud lahendust, parem ikka kui originaal kõll. Kui ära katsetad, anna ikka tagasisidet.
                      Mingit kahju televiisorile sellest küll tulla ei saa.
                      viimati muutis kasutaja -erik-; 14 m 2014, 01:11.
                      Arvutifoorum Vista

Comment

Ise katsetasin üldse vana tuubel makiga, igatahes USB +5ga pingestatult annab paremat heli kui teleka enda kõlarid. Seega arvuti kõlarid võiks aidata küll, ka ainult +5 pealt töötavad. Tänapäeva osadel õhukestel teleritel on ikka väga mannetu heli.
                        Maailm oleks puhas ja süüta
                        kui poleks õllejogurtit
                        - Õ.Õ.

Comment

Working...
                        X