Teade

Collapse
No announcement yet.

Tundmatu valjuhääldi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tundmatu valjuhääldi

Tundub et tegu on vist PUNASE RETI toodanguga.
    Läbimõõt on 100mm andmeid välja ei loe.
    Sarnaneb Estonia 35AC 021.....väike vend?

Click image for larger version

Name:	SAM_5570.JPG
Views:	1
Size:	365,8 KB
ID:	877686Click image for larger version

Name:	SAM_5568.JPG
Size:	367,2 KB
ID:	877687Click image for larger version

Name:	SAM_5569.JPG
Size:	315,1 KB
ID:	877688
    88

Vs: Tundmatu valjuhääldi......

Olen neid näinud. Mul on endal kaks 6,5" kärge, korv on samas stiilis, magnet ventileeritav. Kui need ostsin kuskil päris 90'nde alguses RETi tehase lõpumüügist karukooli vastast, siis oli ka selline versioon letis. Ei näinud hea välja, nagu pilt ka kinnitab ning minust nad sinna jäid. Mees kes letis oli, olevat ise osalenud nende tegemisel ja katsetamisel, ta ütles et niisuguseid eksemplare tehti 4tk, millest üks reeglina lasti lõpuni lõhki, ülejäänud siis nii nagu juhtusid, Minu 6,5" paari juurde oleksin ka kolmanda saanud, aga ma loll ei võtnud. Kes siis teadis midagi ruumihelist või kodukinost kus kolmandat oleks rakendada saanud... .

Kui on üks eksemplar, siis võiks kõrvalt paar veel kellegil olemas olla, teoreetiliselt. Mina nägin neid kolme vähemalt.

Viitan siia vana teema kus nendest juttu ja ka link piltidele - http://www.elfafoorum.eu/threads/389...?highlight=RET
    viimati muutis kasutaja OSX; 07 m 2015, 01:03.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Vs: Tundmatu valjuhääldi......

Aga heli on hea mul ainult kahjuks 1tk ja seegi on ilma kastita tundub olevat kasutamatta.Mul onu töötas kunagi RETis aga ta ei mäleta täpselt mis nende valjukatega teha taheti ,kuid tema käest käis läbi mingisugune Tehnicsi kõlarite baasil olev kloon projekt suurselt sarnane RRR S-30-dele, kuid oli olnud 3-lme ribaline.
      Huvitav oleks teada andmeid ja kas kuskil leidub ka paariline
      Või on kellengil säilinud kõlar/kõlarid.

Parimat!
      88

Comment

Vs: Tundmatu valjuhääldi

Estonia 35AC-16A ? Need olid mõeldud autodele ja oli 2 varianti.

Mul on selliste laiaribaliste valjuhääldite kasutamata paar olemas, ka pass ja juhtmed.

Comment

Kärg ja lairiba on ikka totaalselt erinevad asjad.
          Konfutsius

Comment

Puust ja punaseks kes aru veel pole saanud....

Väikevennaga

Click image for larger version

Name:	SAM_5573.JPG
Size:	222,5 KB
ID:	868906
            88

Comment

1 minu käes, kärg kannatada saanud.
              Lisatud failid

Comment

Kas ka ilma kastita?
                88

Comment

Mingisuguses kastis, suuremas kui s_30 aga arvan, et ta ise pandud sinna. Küllap on originaal läbi põlenud. Mängib keskhäält, plastikust kuppel taga.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                    Kärg ja lairiba on ikka totaalselt erinevad asjad.
                    Mul olid need puust ja punased kunagi koos kõrgete valjuhäälditega 4ГДB-1-8 Lada esiistme all. Võimenditeks oli tollal sild K174UN14 baasil. Ühel hakkas kärg päris ruttu suuremal võimsusel plärisema. Ostsin uued mittepunased, kuid ei jõudnudki vahetada - läksid koos Ladaga oma sünnimaale tagasi.. Uuel autol oli 4 valjuhääldiga süsteem juba olemas ja jäidki kasutamata.
                    Sõbral oli mittepunane valjuhääldi variant, see mängis autos palju paremini. Tänapäeva mõistes on see kärg rohkem kesksagedusvaljuhääldi.

Comment

Kui puust ja punane (autos) oli 8" kärg, siis sellest pidigi samamõõduline koonus paremini mängima, kuna tema kasutegur on märgatavalt suurem ning ka sagedusriba ülemine pool läks sujuvamalt kõrgemale. 8" kärg ei ole ei täna ega ka sünnihetkel käsitletav keskribana, kuna 200-300Hz'st ülespoole tema omadused polnud head. See polnudki eesmärk, nii et tegijaid ma ei nuhtle. 10cm on kahtlemata vaid midbass, nõudlikus süsteemis vajab head (aga vaikset) keskriba kõrgete juurde. Umbes sama kehtib ka minu valduses olevate 6,5" suhtes, selle vahega et nende madal ots on kaugemal. Kärje kasulik lagi tundub olema maksimaalselt 3kHz, üle selle vajab juba märgatavat filtreerimist tänu materjali resonantsidele.

Oksjonipiltidel olevad koonused aga on paberkoonused, seepärast teine ooper.
                      Konfutsius

Comment

Kaks sellist väikevenda mängivad ühel vennal S-30 kastides tööl tõstukis. Soovi korral võin paar pilti küsida.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                          Kui puust ja punane (autos) oli 8" kärg, siis sellest pidigi samamõõduline koonus paremini mängima, kuna tema kasutegur on märgatavalt suurem ning ka sagedusriba ülemine pool läks sujuvamalt kõrgemale. 8" kärg ei ole ei täna ega ka sünnihetkel käsitletav keskribana, kuna 200-300Hz'st ülespoole tema omadused polnud head. See polnudki eesmärk, nii et tegijaid ma ei nuhtle. 10cm on kahtlemata vaid midbass, nõudlikus süsteemis vajab head (aga vaikset) keskriba kõrgete juurde. Umbes sama kehtib ka minu valduses olevate 6,5" suhtes, selle vahega et nende madal ots on kaugemal. Kärje kasulik lagi tundub olema maksimaalselt 3kHz, üle selle vajab juba märgatavat filtreerimist tänu materjali resonantsidele.
                          Oli väike kärg. Suur poleks istme alla ära mahtunud. Tudlikkus oli 2dB väiksem paberkoonuse omast : 88dB ja 86dB vastavalt.

Comment

Siit võiks järeldada et vähemalt seda väiksemat kärge on tegelikult ikka rohkem kui 4tk tehtud. Kuid saab ka olla et need kettad on ise ette liimitud, olen ühel juhul seda näinud. Kärjeplaadi tükke oli ka RETi poes saadaval mingil ajal. Ma arvan et selgust annab tugikoonuse ehitus - kui see on fooliumist nagu 8" ja 6,5" puhul, on tegu nn originaaliga, kui tugikoonus on aga tavaline paberist, siis on tegu millegi muuga.
                            Konfutsius

Comment

Mulle tundub, et minu kärg oli veelgi väiksem - vist ca 5". Pass peaks küll alles olema, kuid on kadunud asjade hulgas
                              Korv ja magnet olid samad kui teisel - pappvariandil (nagu müügikuulutuses).

Comment

Working...
                              X