Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Sain ka täna ome esimese projekti häält tegema. Tegemist klassikalise Alto 2 klooniga. Sees SC10N ja W170S. Kompott 8 oomine. Välisviimistlus lõpetamata.
Esimene mulje (võrreldes praeguse Yamaha 5.1 komplektiga) - oluliselt parem heli, eriti kõrged. Bassi kohta ei kommenteeri enne kui on sisse sõidetud. Vaikselt kuulates igatahes bass täitsa kenasti olemas.
Esimese ürituse kohta jäin isegi peaaegu rahule töö tulemusega. Paar näpukat juhtus aga ei midagi mis väljanägemist/heli mõjutaks märgatavalt.
Reportaaz sündmuskohalt 3-4 aprill 2013
Toorained ootavad töökäsi
Peenemad pudinad karbis koos
Augud puuritud
Liimipress käepärastest vahenditest
Täna sooja ilmaga hea väljas tolmutada ehk lihvimine ja freesimine
Vatt ka paigas
Ja siin esimene käivitus
Portreevõte
Tubli töö! Ilusama ilmaga võiks rohkemgi rahvast kõlarite ehitusega tegelema hakata, väljas päikese käes ju hea nokitseda
Milline lõppviimistlus tuleb?
Väga mõnus jah päikesega väljas
Mõtlen värvimise teemadel. Kuna freesisin esikülje nurgad kumeraks ei ole tahtmist spoonimisega mässama hakata. Pole seda varem teinud ka.
Mõni aeg tagasi sai ka minu esimene kõlariprojekt valmis. Esimeseks projektiks valisin ALTO 2-ed. Kuna pole varem midagi sellist teinud läks aega planeeritust kauem ja lõpliku valmimiseni kulus kuskil kuu aega. Ehitusest kahjuks pilte pole ,aga üks pilt enne lihvimist on. Kui juba ehitamiseks läks tegin mingisuguse telekaaluse ka.
Lõpptulemus ühest kõlarist.
Tulemusega olen ise rahul, heli on ka täitsa ok.
Vaikselt mõlgutan mõtteid ,et peaks uued kõlarid ehitama mõned ideed on ka juba tekkinud.
Olen omanud erinevaid kõlareid, paremaid ja halvemaid. Nüüd tekkis isu midagi ise valmis teha, paari kasutaja abiga sai välja valitud minule optimaalne lahendus.
Korraliku CNC kasutamise võimalus muidugi surus mind veidi seda ise tegemise mõtet arendama, saab ju korralikud tükid sellega välja lasta ja ei ole mingi põlve otsas tegemine, viimistlemise kogemused on mul endal aegade jooksul külge jäänud. Ainukeseks piduriks algul oligi selle konkreetse asja välja valmine, see sai kenasti lahendatud ja nüüd on kasti tükid valmis.
Hetkeseisuga on puudu veel filtrid ja elemendid, kuid paari nädala jooksul saab see viga ka parandatud. Seni võtab ette kasti kokku klopsimise ja viimistlemise.
Kui uut pildimaterjali tekib, siis lisan selle ka siia.
Nii palju kui esialgu liimida sai, on liimitud. Ühenduskohad pahtliga üle pritsitud ja lihvitud ning krunditud ka veidi (selle osa viimistlus 100% ideaalseks ei ole vajalik, nahk läheb nii-kui nii peale, kui mingisuguseid jõnkse ja hüppeid ei ole, siis pole vahet).
Külgedega on märksa rohkem tegemist, need on nüüd krundi ja pritspahtliga päris mitu korda üle tehtud ning mitu head tundi lihvitud ka, ääred on päris head, pealmised suured osad vajavad veel veidi tegemist. Ideaalis võiks homme õhtul esimese kihi värvi ka selga lüüa.
Kui asi juba veidi rohkem edenenud on, teen ehk veidi paremad pildid ka.
Nii palju kui naha alla läks, sai tehtud (liimitud, lõigatud jms).
Inverteritorud said paika, ühendusterminalid samuti. Praeguseks on pool sisust ka pigimatiga kaetud, sinna peale läheb veel lambavill.
Külgi sai veel pahteldatud, lihvitud, värvitud, lakitud, lihvitud, lakitud, ... Poleerida ja vahatada pole veel jõudnud, kuid võib öelda, et olen ilma selletagi rahul.
Veel on puudu piigid, elemendid ja filtrid, need on lähiajal tulemas.
Varsti on valmis produkt, pole palju jäänud enam.
Selle pruuniga on täpselt selline lugu et olin isegi kahevahel. Alguses oli mõte, et pahteldada ja värvida ja lihvida see asi nii siledaks, et pole ühtegi jutti ning värv oleks siis olnud shokolaadi pruun (matt). Kuid lihvides, kruntides, pahteldades tulid päris ilusad jooned sealt plaadi seest välja ning nii saigi see asi mitmeid kordi värvitud ja veidi veel siledamaks lihvitud, seejärel siis lakitud ja lihvitud ja lakitud ja lihvitud ja lakitud
Pildid pole kõige paremad, aga kes aru ei ole saanud siis valge osa on nahast (mitte päris siledast).
Kastid said sisse veel mõned toed, et asi jäigem oleks.
Eile sai natukene kuulata (palju ei keeranud), ei hakka veel midagi pikemalt seletama, mõne aja pärast räägin lähemalt, kuid nii väikese kõlari kohta on väga mahlane ja pehme ning kõrged on tõsiselt head.
Vähe korralikumad pildid.
Mõni kriipsuke/täpike mis kõlarite peal välja paistab, on poleerimislapi küljest karvake/ebemeke. Muidu on küljed täiesti veatud ja kriimude vabad.
Sain veidi korralikuma võimendi ka neile ette ja saab nüüd veidi tõsisemalt kuulama asuda.
Comment