Teade

Collapse
No announcement yet.

75GDN-3 remont

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

75GDN-3 remont

Tere
    Pealkirjas nimetet valjuka nö lõdvik (totter nimetus kuid) oli ajast puretud ja rebenes. Leotasin jäänused nii korvi kui difuusori (pole viki terminid) küljest lahti ja tellisin uued. Oma vea tõttu tellisin valed siit. Tuli uued tellida, seekord lähemalt ja odavamad siit. Nüüd olen valiku ees. Vene omad on pressitud tavalisest 15 mm hallist poroloonist, hollandlase omad ilmselt samuti kuid materjali struktuurid on erinevad. Vene oma on jämedakoelisem ning katsumisel suht jäik vs hollandlase oma peenekoelisem ja pehmem. Struktuurilt meenutab hollandlase oma seda mis 75GDN-4-l tehase poolt pandud. Vahe veel ka selles, et venelase omad on sissepoole kumerusega (nagu tehase poolt ette nähtud), hollandlane sellisele mõõdule teeb vaid väljapoole kumerusega. Helile see vaevalt mingit tähendust omab.
    Kas keegi on nende valjuhääldite "lõdvikuid" vahetanud või omab emma-kummaga kogemust - mida erinevad tegelased valjuka heliga teevad? Kummad panna, pehmemad või jäigemad?
    Lõppudelõpuks tõesti vahet pole kuna mõlemad valjuhääldid (2 kõlarit) tuleb korraga teha aga siiski ...

Vs: 75GDN-3 remont

Esmalt postitatud sedrikv poolt Vaata postitust
    Tere
    Pealkirjas nimetet valjuka nö lõdvik (totter nimetus kuid) oli ajast puretud ja rebenes. Leotasin jäänused nii korvi kui difuusori (pole viki terminid) küljest lahti ja tellisin uued. Oma vea tõttu tellisin valed siit. Tuli uued tellida, seekord lähemalt ja odavamad siit. Nüüd olen valiku ees. Vene omad on pressitud tavalisest 15 mm hallist poroloonist, hollandlase omad ilmselt samuti kuid materjali struktuurid on erinevad. Vene oma on jämedakoelisem ning katsumisel suht jäik vs hollandlase oma peenekoelisem ja pehmem. Struktuurilt meenutab hollandlase oma seda mis 75GDN-4-l tehase poolt pandud. Vahe veel ka selles, et venelase omad on sissepoole kumerusega (nagu tehase poolt ette nähtud), hollandlane sellisele mõõdule teeb vaid väljapoole kumerusega. Helile see vaevalt mingit tähendust omab.
    Kas keegi on nende valjuhääldite "lõdvikuid" vahetanud või omab emma-kummaga kogemust - mida erinevad tegelased valjuka heliga teevad? Kummad panna, pehmemad või jäigemad?
    Lõppudelõpuks tõesti vahet pole kuna mõlemad valjuhääldid (2 kõlarit) tuleb korraga teha aga siiski ...
    Kas su kõhklused on seotud materjaliga, sisse-väljapoole lõdvikuga või valede hollandist tellitud mõõtudega?
    Kui hollandlaste mõõt vale, siis tegu sinu vale mõõtmisega. Ise olen nendega saanud mikromeetrise täpsusega isendid, kui meili teel täpsustavalt üle küsinud.
    viimati muutis kasutaja martk; 15 m 2015, 00:00.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Olen neid vahetanud palju. Tellisin diffusorist nimelt nii 10mm kui 15mm toorikust tehtuid, need esimesed peaksid olema päris sarnased Sinu hollandi omadega. Öeldi, et tegelikult on need 10mm mõeldud mingitele Scanspiekidele. Heli tundus 10mm veidi parem, vabam ja avatum kuidagi. Sisse- ja väljapoole kumerusega mul küll teemat ei kerkinud, lõdviku võis vabalt mõlemat pidi panna. Resonants 10mm madalamal ja ka Q väiksem, aga kas see ka hea on sõltub kastist ja ruumist.

Comment

Mu kõhklused, nagu kirjutasin, on seotud jah materjaliga mitte mu enda veaga ega sisse-väljapoole lõdvikuga. Hollandi materjal on peenekoeline ja pehme, vene oma robustne ja jäik. Pigem meenutab paberi jäikust. Nad ei ole sarnased. Venemaalt tellisin just selle valjuka jaoks need lõdvikud. Teistpidi panna ei ole hea sest koonuse külge liimimise koht jääb siis koonuse servast mitte alla vaid ülespoole ... Kast on S-90 oma. Pole neid tehases häälestatud ega hakka ka mina seda tegema.
        Lisan pildi mõlemast materjalist, vasakul holland, paremal vene.
        Click image for larger version

Name:	DSC_2150_2.JPG
Views:	1
Size:	382,5 KB
ID:	869188
        viimati muutis kasutaja sedrikv; 15 m 2015, 13:30. Põhjus: Täpsustus

Comment

Working...
        X