Teade

Collapse
No announcement yet.

Dzembetrummi kerest kõlar?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Dzembetrummi kerest kõlar?

Üks ilma nahata dzembetrummikere mu asjade seas viis mind ideele proovida sellest kõlar teha. Kerel on pikkust 28 cm, siseläbimõõdud laiemas otsas 14 cm ja kitsamas otsas 9,9 cm. Seinapaksus laiemas otsas 1 cm, kitsamas 2 cm. Keskel ehk kõige kitsamas osas on siseläbimõõt umbes 5 cm.

Kas on keegi juba proovinud või oskab arvata, milline heli sealt võib tulla?
    Google otsinguga ma dzembest tehtud kõlareid ei leidnud. Need trummid suudavad teha üsna valju heli ja tekitavad mingit bassi isegi üsna väikesena. Võibolla mingi autovaljuka abil saaks teha näiteks välikõlari seltskondlike olengute jaoks?

Kes veel ei tea, milline see trumm välja näeb:

https://en.wikipedia.org/wiki/Djembe

Vs: Dzembetrummi kerest kõlar?

Isobaric subwoofer, bassi toru peidad peenemasse jalga... http://www.vueaudio.com/isobaric-subwoofer-design/
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Vs: Dzembetrummi kerest kõlar?

Mõtlesin, et ehk pole toru vaja.
      Esimene katsetus mingi Clarioni 8 W valjukaga, 4 oomi, membraani läbimõõt 12 cm.
      Mahtus suurema otsa sisse. Paarivatise hiina arvutikõlarite võimu taga lärmab toas kõrvulukustavalt, kui volüüm põhja keerata. Kuid kõrgemate sageduste osas on muhk, hatid ja soolotrummide kõrgemad otsad kisavad väga üle. Võimendil tämbrinupud puuduvad, heliallika ekva seadete muutmine aitab vähe. Sama võimendi taga istuvad mul igapäevaselt mingid Sharpi musakeskuse kõlarid, mille heli on üsna ühtlane, ehk siis ükski sagedus ei kisa teistest üle. Bassil isegi madalam osa kergelt kostab, kui trummi kere õhku tõsta.
      Nüüd mõtlen, et ehk annab valjuka valikuga asja parandada. Võite soovitada ja pakkuda mingeid odavaid, sobivad mõõdus valjukaid katsetusteks. Lärm esimesel katsetusel annab lootust, et asja saab kasutada mobiilse läbukõlarina, mis on lisaks väliskuju poolest omapärane.
      viimati muutis kasutaja paadikapten; 28 m 2015, 23:20.

Comment

Working...
      X