Teade

Collapse
No announcement yet.

Valjukad FOCAL 130 CA autosse tagumisele aknale?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Valjukad FOCAL 130 CA autosse tagumisele aknale?

    On kellegil kogemusi antud valjukaga või üldse FOCAL firma toodanguga? Firma kodulehel olevad spec-id on küll päris sisukad ja asjalikud!
    Valjukas spec. ise on järgmine:
    http://www.audiohellman.fi/focal_pdf/130CA.pdf
    20+ aastat elfafoorumis

    #2
    Focal teeb väga häid valjuhääldeid, ise olen rahul . Küsimus Sulle selline, et miks neid taha aknalauale panna tahad? Kas Sul ees pool juba midagi head olemas? Endal pole taga mingeid kõlareid ja olen väga rahul. www.streetrace.org foorumis väga palju asjalikku juttu autoaudio kohta. Alustada tasuks ikka esiotsast, kui tahad taha aknalauale midagi kangesti panna, siis midagi suuremat. Need pisut väiksed. Kui aga soovid neid kasutada ainult esikõlarite toetuseks, et tonaalsust tõsta, siis muidugi teine asi.

    Comment


      #3
      Tegelikult tuleks alustada selelst, et tagaaknalauale neid kõlareid installida mõtet ei ole. Antud kõlaritele tuleks teha korralikud kastid uste peale millega suunata heli täpselt nii nau vaja. Muidugi saaks parema(tunduvalt) tulemuse komponentkõlaritega kasvõi samast seeriast. Olen kuulnud sama seeria komponentkõlareid ja nende heli oli yprisgi hea. Tegu tasemel installiga. Ainusasi, mis mulle antud seeria elementide juures ei meeldinud oli kergelt liiga sisisev kõrge ots.
      Minupoolne soovitus oleks, et igaljuhul, kui võimalik, osta korralikud komponentkõlarid ette
      kris@andmevoog.eu

      Comment


        #4
        Originally posted by mees@Apr 27 2004, 20:59
        Kui aga soovid neid kasutada ainult esikõlarite toetuseks, et tonaalsust tõsta, siis muidugi teine asi.
        Kõlarid taga aknalaual teinekord hoopis keeravad heli kihva. Parim lahendus on esikõlarite näol kas siis 2 riba või 3 + subwoofer.
        kris@andmevoog.eu

        Comment


          #5
          Probleem selles,et ees armatuuril on kohad 10 cm kõllidele (sinna suuremaid panna üldse ei anna) kus hetkel auto org, kõllid. Taga aknal on eelmise omaniku poolt lõigatud augud 13 cm kõllide jaoks, kus hetkel on mingid väga vanad 10 cm philipsid. Makiks on suht korralik clarion. Võimu kahjuks hetkel ei ole aga pikemas perspektiivis täiesti plaanikorral. Ma tean,et ette soovitatakse uste külge kõllide jaoks kohad teha aga mull ei ole mitte isu auto salongi veel auke tegema hakata ja korralike kõlarikastide tegemine/ostmine ustele on päris kulukas. Selles olen veendunud,et komponent kõlarid mängiksid paremini... sama firma komponendid aga päris kallid. Üldiselt arvan,et õige heli nautimise koht on ikka kodu koos korraliku hi-fi tehnikaga. Lihtsalt oleks soov oma autos olevat helipilti natukenegi normaalsemaks saada,sest hetkel on see ikka päris vilets ja moonutatud! Auto ise Audi 80 B4. Kuulaksin meeleldi asjatundjate soovitusi!
          20+ aastat elfafoorumis

          Comment


            #6
            Originally posted by dixo+Apr 27 2004, 21:04--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (dixo &#064; Apr 27 2004, 21:04)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-mees@Apr 27 2004, 20:59
            Kui aga soovid neid kasutada ainult esikõlarite toetuseks, et tonaalsust tõsta, siis muidugi teine asi.
            Kõlarid taga aknalaual teinekord hoopis keeravad heli kihva. Parim lahendus on esikõlarite näol kas siis 2 riba või 3 + subwoofer.[/b][/quote]
            Olen sinuga täiesti nõus selle koha pealt, aga mõningatel juhtudel on annab see pisut tonaalsusele juurde, kui väga vaikselt taga kõlarid ka mängivad. Ei pidanud siin silmas SQ poole püüdlevaid ning tasemel SQ installe. Mis aga minu arust väga kehv kuulata on, on see, kui ainult taga aknalaual kõlarid on ning siis veel taga istuma peaksid :huh:

            Comment


              #7
              Tagumised kõlarid, esimestele lisaks annavad ka minu arvates natuke ikka helile juurde küll. Kui hetkel makist tagumiste kõlarite heli maha keerata siis läheb helipilt ikka vaesemaks küll. Või oskab keegi teisi sobivaid komponente soovitada. Ette seega heal juhul uued 10 cm-ised +tweeterid ja taha siis 13 cm + tweeterid. Mingite kõva "tümaka" autot nii ei saa ja seda ma ei tahakski&#33; Isu lihtsalt ühtlaseme helipildi järele.
              20+ aastat elfafoorumis

              Comment


                #8
                Saan aru, et väga palju raha praegu kulutada ei ole. Helipildi paika saamiseks tuleb ikka meeletult vaeva näha, endal pole kahjuks olnud siiamaani võimalust kuulata sellist autot, kus helipilt paigas on. Arvan, et pidasid siiski tonaalsust silmas. Kardan, et kui suuremaid kõlareid tahad paigaldada, siis pead midagi lammutama hakkama. Kunagi sai vanas corollas uksepolstritesse lihtsalt augud lõigatud ja vahe rõngad pandud, originaalis olid kõlari kohad armatuuri all, kust midagi välja võluda oli suht võimatu.

                Soovitaks siis teha paksemast mdf plaadist alused uste peale ja kõlarid sinna sisse panna, kasvõi samad 130 CA&#39;d, kuigi soovitaksin siiski komponentkõlareid. Plaadi saad ju nt musta naha/kunstnaha/riide/värviga katta. Kahjuks ei mäleta millised 80 uksepolstrid on, kas mingid ukse sahtlid asjad ka on. Taha aknalauale paigalda nt Signati H96 ovaalkõlar, mis mängiks ainult madalaid sagedusi.

                Comment


                  #9
                  Alati on võimalus ka klaaskiudu/vaiku kasutades endale kastid uste peale valmis meisterdada.
                  Põhimõtteliselt see, et helipilt vaesemaks jääb on IMO tingitud tänu nirudele esikõlaritele(armatuuris). Variant komponendid ette + komponendid taha ei oma mingisugust mõtet. Üks kompromiss on vaid midbasside näol tagaaknalaual, mis on kah suhteliselt laialt levinud.
                  kris@andmevoog.eu

                  Comment


                    #10
                    aga äkki oleks varjant ka ette originaalide asemele focal 100ca kui eriti ehitada soovi pole

                    Comment


                      #11
                      Olen ka ise mõelnud,et Focal 100 CA võiks ees olla aga probleem selles,et sinna pidi mahtuma maksimaalselt 45 mm sügavune kõlar aga Focal 100 CA sügavus on 55 mm&#33;
                      20+ aastat elfafoorumis

                      Comment


                        #12
                        Aga pane siis kõrgendus rõngad sinna armatuuri peale, võid ju teha pisikese kaldega suunamise suhtes ja kasutada kõlarite katetena kaasa tulevaid katteid. Esialgu kindlasti kõige lihtsam variant. Korraliku madalat otsa ette otsa sellega arvatavasti ei saavuta. Saad kasutada ka Polyglass 100 V2. Miks sa tingimata taha aknalauale 13 cm kõlarid panna tahad? Kõige pealt installi ette kõlarid ära ja kui tunned, et madalast otsast jääb puudu pane taha aknalauale midagi aga kindlasti mitte nii väikest. Kui juba augud sees on, siis suuremaks saab neid ju ikka lõigata .

                        Comment


                          #13
                          Võin kohe kindlasti öelda, et ei ole mõtet armatuuri komponentkõlareid ehitada (mõtlen just midbasse). Eriti kehtib see juba kallimate see on ka Polyglass seeria puhul. Tegemist oleks stock avade kasutusele võtul paraja raharaiskamisega.
                          kris@andmevoog.eu

                          Comment


                            #14
                            Enda tähelepanekus, et mida kallim kõlar, seda raskem enale meeldivalt mängima saada. Lihtsalt ootused on niivõrd kõrged . Praegust olukorda vaadates, et kui inimene ei taha ümberehitusi teha ning soovib kindlalt focalit kasutada, siis on ju ainus võimalus originaal auke kasutada. Parandage mind, kuid minu arust 10 cm kõlar just väga madalale ei mängi 100 CA, 100 CA mängivad alates 90 Hz, 100 VA alates 85 Hz. Nii või teisiti oleks etteotsa vaja midagi mis toetaks 60-90 Hz. Hinna poolest oleks muidugi kõige parem 100 CA&#39;dega katsetada. Pigimatiga alt armatuuri katta, mdf rõngad, ära viimistleda ja ma usun, et võib asja isegi saada. Ise muidugi läheks uksepolstrite kallale B) .

                            Comment


                              #15
                              Lisaks sellele see müstiline 90hz on ideaaljuhul mingites x tingimustest mõõdetud. Optimistlik oleks sealt midagi alla 130-150hz oodata ja seda veel armatuuris
                              kris@andmevoog.eu

                              Comment

                              Working...
                              X