Teade

Collapse
No announcement yet.

kõrgsagedus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kõrgsagedus

    Mul autos süsteem ehitatud nii, et kogu muusika tuleb hetkel tagant (ovaalid tagaplaadis ja sub pagassis). Aga "karjuvalt" jääb puudu kõrgsageduselementidest ees. Probleem aga selles, et kuna pole rca väljundit siis pean 2 kanalit kasutama supaka võimu jaoks. Kuidas saaks ühendada väikesed kõrgsageduskõllid ette?? Milliseid kanaleid peaks kasutama, kas neid mis ovaalidele lähevad või neid mis võimu? Ja kuidas seda tegema peaks - kas rööbiti või jadamisi? Ja millise kondeka sinna vahele panema peaks (saan aru et see sõltub ka elemendist, aga kas on ka mingi varjant, mis peaks enamvähem sobima igale vähemnõudlikule kuulajale ). Tähh siis asjalikele vastajatele

    #2
    Kui sa ette ainult kõrgsageduskõlarid paned, siis läheb sound puhta pornoks kätte. Targem oleks osta 2-ribalised komponentkõlarid, või siis koaksiaalid, kui tahad odavamalt läbi ajada. Signaal võta neile võimendist, võimu filter flati peale ja subbar samade väljundite peale silda. Subbarile ja soovitavalt siis ka esikõlaritele pead tegema vahele filtri, ühest JBL-i kataloogist leidsin järgneva tabeli:

    Lõikesagdus Pool Konde
    75Hz 8.0mH 530uF
    100Hz 6.4mH 400uF
    125Hz 5.0mH 318uF
    150Hz 4.2mH 265uF
    175Hz 3.6mH 227uF
    200Hz 3.2mH 198uF

    Filter on siis 6dB/oct ja antud väärtused kehtivad 4oomiste kõlarite korral. Pool käib subbarile ja konded esikõllidele. Pooli teeb sulle herr Intz, konded saad Tevalost, peavad olema bipolaarsed ja võta siis juba natsa kallimad, Visatoni omad näiteks. Kui su võim minu poolt soovitatud konfiguratsiooniga maha põleb, siis mina ei ole süüdi, enne uuri kindlasti järgi, kas sinu võimendi puhul selline asi lubatud on.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    Comment

    Working...
    X