Teade

Collapse
No announcement yet.

Omnidirectional efektikõlarid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Omnidirectional efektikõlarid

Tere.
    ei tea kas sõnastus oli õige, aga mõte selline, et kasutada 5.1 tagumisteks kõlariteks üles poole suunatud kõlareid.
    Põhjus lihtne, kõlarid asuvad täpselt diivani kõrval ja kõrvade kõrgusel, vahepeal istub inimene 30cm neist eemal ainult ja seega äärmiselt ebamugav seal olla.
    tean, et neil tavaliselt on silinder koonus ees, mis suunab siis kõla ringi kujuliselt horisontaalselt laiali, sedca aga kasutada ei soovi, kuna kaob nagu asja mõte ära (istuja saab ikkagi kogu heli näkku)
    Kõlareid liigutada kuhugi ka nagu väga võimalust ei ole, kui siis ainult üles ja alla. üles ei taha, sest jääksid juhtmed rippuma. allapoole? viimast vast isegi saaks katsetada, aga kardan, et diivan summutab siis heli ära!
    Ideid, lahendusi.
    päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Vs: omnidirectional effekti kõlarid.

Autos ka ju kõlarid väga ligi, pole väga hullu. Ehk kui ressi ekvalaiserit sättida ja kõlarite suunaga mängida, kas sellest ei piisa?
    -

Comment

Vs: Omnidirectional efektikõlarid

Kasuta dipole/bipole kõlareid. Võid pmst kõrva vastu panna ja ikka aru ei saa kust heli tuleb
      Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
      Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

otsin täna oma vanad Philipsi mini plastikust kõlarid ülesse ja hakkan katsetama. lihtsam suunata igas suunas (olid vist nii 10cmx10cmx10cm kuubikud)
        minu mõte oli lihtsalt selles, et kui 4 kesi diivanil logeleda siis äärmistele karjub lihtsalt kõrva, ja diivanist eemale suunatud suunaga nagu pole ka päris õige.
        2kesi istudes on kõik väga okei hetkel., ideaalis jah tõmbaks diivani 1m seinast eemale ja vaataks, aga tuba ei võimalda lihtsalt.

Comment

Ei saanud täpselt aru... seda need minu soovitatud kõlarid teevadki, et kaotavad kõrvakarjumise efekti ära kuid samas teevad tagumise soundstage oluliselt avaramaks kui muidu.

Või tahad nende philipsitega sama efekti saavutada?
          Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"

Comment

Philipsitest rääkisin, kuna nad olemas ja saab katsetada, samas neil kaldus nurgad seega saaks nad "piltlikult" dipole/bipole kõlariks kokku kruvida (katse/eksitus) meetodiks.
            küsimus siis. di/bi-pole kõlarit läheb 1tk siis vaja, kui aru saan õieti. ehk siis vasak/parem kõlar on 1 kastis sees.

Comment

Esmalt postitatud rxs poolt Vaata postitust
              küsimus siis. di/bi-pole kõlarit läheb 1tk siis vaja, kui aru saan õieti. ehk siis vasak/parem kõlar on 1 kastis sees.
              Ei, kahte on ikka vaja, vasak ja parem nagu ikka. Ise tehes peaksid otsima, mis seal sees täpsemalt on, tootjad kasutavad erinevaid lahendusi. Olen lugenud sisude kohta ja kuidas toimivad, kuid lahti pole kunagi lammutama hakanud. Lihtsalt kahel kõlaril seljad kokku panna ei ole kindlasti sama tulemus. Kuid proovimiseks võib isegi mingit moodi kasu sellest olla, kuid vaja läheb nelja, et kaks valmis teha.
              Seda võin küll kinnitada, et päriselt toimivad need ikka ülihästi ja kui ise tehes ei õnnestu, siis osta endale ühed.

Comment

õnneks kõlari elemente (Logitechi z906 komplekte millel võimendid läbi)seisab keldris piisavalt, et ise teha. seega saab neist ehitada küll, aga selleks vaja ära oodata puhkus, et oleks aega tegeleda.

Comment

Working...
                X