Teade

Collapse
No announcement yet.

Filtri taastamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Filtri taastamine

Esmalt postitatud q139 poolt Vaata postitust
    .Filter läheb arvatavasti alcap kondede peale.
    AlCap ei ole elektrolüüt?
    Võta siis vähemalt vene K73-16, neid sai veel hiljuti Ostast hea hinnaga ja peoga, 22 ning 4,7 mkF variantides.

Comment

Mul tuttav tahtis Ostast neid osta, vastuseks tuli pärast ostu et "ups, mul vist ikka pole enam" - nii et tunnistage üles, kes ostis kõik ära??
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Ostsin kunagi aga minust jäi neid veel hulgim maha.

Comment

...
          viimati muutis kasutaja martk; 12 December 2016, 11:44.
          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Vene omad on sellised;

Comment

Kondensaatorid K73-16V- 22uF x 63V- Karbitäis 24 tk uued on kohe mitu karbitäit just ostasse müüki pandud.

Comment

Võimalik et läbi lüüdid ja muud konded normi piirile ligemal , kõlar siiski juba 25+a.
                Need väiksemad konded kannataks poly vms. materjal ka vahetada aga 70uF+ lähevad väljamaa toodangu hinnad küllalt kõrgeks ,niipalju ei tahaks sisse matta filtritesse.
                See alumine 72uF elektrolüüt on paraleelselt 6.8uF teist tüüpi kondega , see vist pandud et aitaks ESR parandada.
                Kui ma õieti aru saan saab kahest tava elektrolüüt kondest ise bipolari teha kui 2x - või + ühenda järjestikku.
                viimati muutis kasutaja q139; 12 December 2016, 21:27.

Comment

Svago,seleta lahti, mis värk selle K73-16 kondensaatoriga on. Eile sulle metallkestas näidatud mudelid ei sobinud, panid eposse valatud isendite lingi. Täna 12 h hiljem on needsamad metallkestas isendid sul ülesse riputatud?
                  Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Ma olen alati kasutanud neid esimesi elektronsüüdetes. 4 silindrilise 4 taktilise mootori süüde töötab siis 6000 pöördel 200Hz-ga. Olen süüted arvutanud ikka 8000 ja tellimisel ka veel suurematele pööretele. Tööpinged on olnud piires 350..500V. Need konded on töötanud väga pikka aega ja hästi, näiteks kirjaga 400V-sed pingetel 350V. ..400V. Olen uurinud ka nende temperatuuristabiilsusi – on väga head. Korpusel tasub otsida rombi märki, siis on kindlasti paremad.
                    Teises viites olevate korpustega on mul süüdetes päris ruttu rikki läinud ja sellepärast ei ole nende vastu huvi tundnud. Tootvaid tehaseid oli tollal ikka rohkem kui 2 ja sama markeeringuga oli neid veel rohkemates erinevates korpustes. Viimasel ajal tulevad sama markeeringuga ka Hiinast.
                    Minu kogemus käib muidugi enne 1990.a. toodetute kohta, uuemate kohta ei oska midagi öelda. Teise viite omad paistavad uuemad olema – pinged on uue standardi kohased.
                    Tundub ainult, et Hiina hinnasurve pärast on hakanud kõik tootjad odavamaid ja tihti ka tarbija jaoks kehvemaid lahendusi otsima.

p.s. Võib olla oli tollal küsimus ikkagi selles „saladuslikus“ rombiga märgis.
                    Eile mõõtsin kasutatud 2T819V transistore, mille Uke max on raamatu järgi 40V (60V).
                    100V mõõtes oli lekkevool 100µA riistaga mõõtes 0.
                    Sama parameetritega uuel KT819B oli 40V juures lekkevool 50µA.
                    viimati muutis kasutaja Svago; 13 December 2016, 12:28. Põhjus: lisa

Comment

Tänud Svago valgustamise eest, kuid mida teha, kui vaja nt teemaalgataja 72uF kokku saada ilma, et lõpptulem lapse pea suuruseks kujuneks.
                      Väikseimate mõõtudega ongi vaid bipolaar elektrolüüt variant.
                      Tiba suurem tuleb, kui kasutada K73-16 metallkestas isendeid rööbiti:
                      kui panna nt 3x22uF+6,8uF, siis tekib klots mõõtudega 87x25x50mm.
                      PS. lingis, mille eile su arrogantsuses kustutasin oli samuti suures kirjas rombi teema:
                      K73-16 are Russian PETP capacitors designed for military applications. They are bipolar. The capacitors are NOS, this particular lot came from Russian Military surplus. Paint color may sometimes differ from what you see in the picture above. The Rhombic sign on the capacitor body near the part name means they were made for military and passed a very strict QC.

Comment

Filtri taastamine

Eks kõik sõltu ka sellest, et kas soovitakse veel 25 aastat sama kõlarit kuulata või remondib müügiks.
                        Muidugi meenusid kohe ka hobuse paristamise lood - kooliaegne Šolohovi kohustuslik kirjandus „Ülesküntud uudismaa“ ja Štsukari taat (Как дед Щукарь коня покупал).

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                        T
                        PS. lingis, mille eile su arrogantsuses kustutasin..
                        Ma ei palunud ega käskinud seda kustutada, vaid lisasin teise korpusega variandi.

Ja kuna oma variandi millegipärast ära kustutasid, siis hiljem lisasin ka teise, mis oli tingitud eespool olevast viitest Ostale.

Vabandust, et sõna „ka“ esimeses postituses ära jäi!
                        viimati muutis kasutaja Scott; 14 December 2016, 06:04. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Kui satuvad kätte vene konded siis saab elektrolüüt konded vahetada välja.
                          Uskumatu et vaid ~10a kestavad lüüdid. See aeg läheb kapitalistliku majandus mudeliga hästi kokku , enamus asju polegi vast määratud pikalt töötama.

Comment

Olen yamaha, kenwoodi, technicsi kõlarite filtrites huvi pärast mõõtnud bi-polaar lüüte, mis 30 aastat vanad. Enamus neist on täiesti korras.

Comment

Esmalt postitatud q139 poolt Vaata postitust
                              Uskumatu et vaid ~10a kestavad lüüdid. See aeg läheb kapitalistliku majandus mudeliga hästi kokku

Eks tehakse praegu samuti kvaliteeti, maksab jällegi tublisti rohkem.
                              *
                              Korrastasin hiljuti viiekümnendatel Saksamaal toodetud lampraadiot, toitelüüdid: mahtuvus korras, ESR korras...
                              Üks peenem papptoru el.lüüt kondekas oli hapu, selle vahetasin ja vahetasin kõik mittepolaarsed, papist kestas kondekad, mõned mis mõõtsin oli DC leke nagu arvata oligi.
                              http://hparchive.com/
                              https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Working...
                              X