Teade

Collapse
No announcement yet.

Filtri taastamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Filtri taastamine

Nii on, ja lisaks väheneb ka induktiivsuste mõju.

Comment

Mul on üks raadiokell aastast ca 75. Olnud kogu aeg võrgus ja näidanud aega. Siiani töötab, vast pole lüüte sees.

On üks PC aastast 1985. Seal peaks küll olema toites mõni lüüt aga ta töötab siiani.

86. tuli Ülikooli 20 PC-d. Üks pani Selga urisema ja jäi meie kätte.
      Üks pisike 200uF lüüt toite sisendis oli veider.
      Sai pandud uus, suur venelane, asemele ja käis veel kuskil 90-ndte keskel.

Huvitavad need lüüdid.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
        Minu lüütide praktika on kahjuks teine. Keskeltläbi normaalsel firmal 2000 ja parimatel 6000 töötundi.
        Nii sõbrad ... ja nüüd vaadake, milline on LED pirnile märgitud tööaeg.

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
          Nii sõbrad ... ja nüüd vaadake, milline on LED pirnile märgitud tööaeg.
          mul taskulambi omadel oli lubatud 10000 tundi. tegelikult töötasid 10 minutit.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
            mul taskulambi omadel oli lubatud 10000 tundi. tegelikult töötasid 10 minutit.
            Kas toitepinge oli ikka õige?
            Võta üles tunnusjoon ja otsusta siis mis ja kuidas.
            Siin ju kõik elektroonikud, saavad hakkama.

Oomipoes on müügis väike laser, 5V, 3€.
            Põles minuti ja kustus. Toitsin 3V-ga - põleb ja ei kustu.
            Vist kuumenes üle.
            Aga mis nende kondensaatoritega ikkagi juhtub?
            Lühis, mahtuvuse kadu - siis kui nad punni lähevad.
            Või ei peagi alati punni minema?

Comment

Pärast seda, kui paigaldati kaugloetav voolumõõtja, tuli kõik lambid 10GU LED vastu ringi vahetada.
              Kahju oli muidugi sensoriga omatehtud regulaatoritest, mis tuli seintest eemaldada, kuna iga saateimpulsiga hakkasid lambid ise põlema. Kuna lambid on jaotatud 3 faasi vahele, siis polnud kilbis vaba ruumi 3 filtri jaoks. Lisanduks kasuteguri eest ka lisaraha.
              Selle paari aastaga on mul 3 LED lampi läbi läinud. Kaks tegid isegi paugu ja ees olev plastsuunaja lendas tükkideks. Rohkem seda tüüpi pole ostnud. Olid ikka võimsamad 7W-sed. Ilmselt jahutusprobleemid. Mul on tütrel läbi läinud kõik Eestis toodetud LED lambid.

Aga mis nende kondensaatoritega ikkagi juhtub? Lühis, mahtuvuse kadu - siis kui nad punni lähevad. Või ei peagi alati punni minema?

Tavaliselt lähevad punni siis, kui tagurpidi ühendada. Sama reaktsioon on ju inimesel kes märkab, et valestiühendaja on nii rumal ja silmad lähevad imestusest punni. Kondekatel ju silmi peas ei ole ja siis lähevad ise punni. Mõni pahandab ja läheb vihast lausa lõhki.

Lk. 6 on kaasaegse kondeka aseskeem. Lk. 13 peaks ka huvi pakkuma. Kunagi kirjutasin sama juttu, kui meenutasin õpitut ja uurisin kaasaegseid tehnoloogiaid.

viimati muutis kasutaja Svago; 16 m 2016, 11:35. Põhjus: lisa

Comment

Mul on tütrel läbi läinud kõik Eestis toodetud LED lambid.
                Jah? On neid siis palju, tootjaid ja mudeleid?
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                  Kas toitepinge oli ikka õige?
                  toitepinge oli 3V , stabilisaatoriks oli üks takisti ja trans. peale led'ide vahetust töötab aastaid.
                  Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                  Siin ju kõik elektroonikud, saavad hakkama.
                  //ei ole siin kõik elektroonikud, mõned on seda vaid suure häda sunnil.

[ot]ma arvan, et teema tuleb kaheks lüüa[/ot]

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                    Ei ole huvi tundnud. Lampe kasuan ainult Osramilt. LED vist pole nad veel kõige kõvemad tegijad.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                      //ei ole siin kõik elektroonikud, mõned on seda vaid suure häda sunnil.

[ot]ma arvan, et teema tuleb kaheks lüüa[/ot]
                      Et teha teema häda sunnil elektroonikutest? Meil on juba naljanurk olemas, http://www.elfafoorum.eu/threads/625...sed-õnnetused , väga loetud teema...
                      Konfutsius

Comment

Ei ole huvi tundnud. Lampe kasuan ainult Osramilt. LED vist pole nad veel kõige kõvemad tegijad.
                        ... Aga tütar on siis patriootlik kodanik, oskab oma riigi majandust toetada...
                        Konfutsius

Comment

... Aga tütar on siis patriootlik kodanik, oskab oma riigi majandust toetada...
                          See rohkem nagu väimehe rida ja ta alustas LED kasutamiset minust tunduvalt varem. Mma olin Osramite ja regulaatoritega sinnamaani rahul.
                          Ilmselt tollase hinna pärast ja hoiatas ka mind kui esimest läksin ostma.

Comment

milleks? meil oli teema filtri taastamisest, kuid saba on juba led'ide elueast.

Comment

Mis milleks? Mehed võtsid jutuks, ja mind näiteks tõesti huvitab kas ja kes Eestis TOODAB LED lampe. Kui teema läheb huvitavamaks selles osas, teeme uue teema kui osutub vajalikuks.
                              Või arvab olavsu1 et igast uitama läinud lausest tuleks eraldi teema teha? Saame teada et ostsid odava hiina praagi ja edasi ootame 15 000 tundi saamaks kinnitust et korralik lamp vähemalt selle aja töötab...
                              viimati muutis kasutaja OSX; 16 m 2016, 14:47.
                              Konfutsius

Comment

Helistasin ja öeldi, et EST LED, aga väga ammu. Võib-olla on tal mõni karpki veel järgi, aga momendil ta ei otsi.

Comment

Working...
                                X