Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Olen mõõtnud ka filtrite poole: õhk- ja ferriitsüdamikuga. Mul on moonutuste mõõtmiseks LC kontuur + 20mA lambid stabiliseerimiseks tagasisides. Ühendan mõõdetava võimendiga ja mõõtegeneraatorit pole vaja. Ferriidi puhul on moonutus, mis suureneb märgatavalt suurematel pingeamplituudidel. Õhksüdamiku puhul on moonutused samas režiimis väiksemad. Olen katsetanud paari erineva kõlari filtrist võetud induktiivpooliga, vähemalt nendega oli nii.
Ilmselt audiofiilsete peale pole sattunud
Nii ja naa. Nad on erineva alusmaterjali peale ehitatud, K73 lääne nimega mylar'i baasil ja K78 polypropylene' baasil. Viimati lingitud viidetest on näha et konkreetselt K73-17 ja K73-9 ei sobi kõlarites kasutuseks. Esiteks mahunäitajate pärast, maksimaalne 2,2uF on enimalt kõrgriba filtrisse sobiv, kuid teiseks - neil on märgatav "mikrofoniefekt". See tähendab et nad moduleerivad tugevas heliväljas olles signaali. Kunagi ammu sai defekteeritud Estonia 009 kõlaris olevat võimsusvõimendit, suur oli üllatus kui detaile koputades kostis see ka kõlarist, sest sisendis kasutati mikrofoniefektiga kondekaid.
Nad sobivad pigem sidestuskondensaatoriteks, kuid siingi tuleb meenutada nende mikrofoniefekti.
Kõlarisse sobib rohkem K73-16 seeria, millel mikrofoniefekti praktiliselt polegi, mahud aga ulatuvad kuni 22uF. Ka K73-11 seeria on sobiv (kuid mitte nii hea heliga minu arvates).
Neid on heli järgi hinnatud, aga tulemused on erinevad ja ei vasta nagu audiofiilide esmastele ootustele. Nimelt just K73-16B ja K73-17 on pimetestis "ära teinud" Jantzeni ja Mundorfi keskklassi polüproppidele (kõlari filtris), teisalt aga K78-2 on peetud liiga teravaks ja kesksagedusi nagu unarusse jätvaks variandiks (lampvõimendimeeste juttude järgi). Nii et nende audiofiilsus vist siis sõltub süsteemist kuhu neid pannakse. Ma ilma häbenemata julgen kasutada K73-16B ka signaaliahelates lüütide asemel, sest isegi kui nad pole audiofiilsed, on nad igast lüüdist etemad . Midagi imelikku pole ka selles kui erinevaid kondekaid pannakse nn bypass'i.
Neid kandilisi paberkondesid tasub enne käsitlemist käes hoides raputada - kui kostub seest nagu liiva sahinat, tuleb sama soojaga need prügikasti visata.
viimati muutis kasutaja OSX; 16 January 2017, 13:49.
Põhjus: typo
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment