Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika S-50B bassielemendid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Radiotehnika S-50B bassielemendid

Tere.

Oman Radiotehnika S-50B 8 oomiseid kõlareid ning ühel kõlaril bassielement läbi. Kas keegi oskaks soovitada alternatiivseid bassielemente neile kõlaritele, ma vahetaks siis mõlemad välja.Samas, kas neil kõlaritel tasuks ka teised elemendid välja vahetada, või läheks see liiga kulukaks. Tänud ette.

Vs: Radiotehnika S-50B bassielemendid

Jõudu
    Alternatiividena, nagu oled ka ise juba kindlasti uurinud, on vanemad 25GD-26B, Visatoni W20X seeria valjukad mahuvad samasse auku jne. Iseasi kas sellel mõtet üldse on. Müügis on, kui jälgida, nii ühtesid kui teisi ja ilmselt ka originaale S-50B sisse. Kui asendada valjuhääldi millegi muuga kui originaaliga on muutujaid nii palju, et südamerahuga võid S-50B märgistuse kõlarilt kustutada. Visatonid kostuvad hoopis hoopis teist moodi kui 25GD-26B. Filtrid jms vajab siis samuti ülevaatamist. Ma pigem usaldaks riiakate mõtte- ja käte(masin)tööd ja üritaks taastada originaalilähedase olukorra.
    Kas sul on soov valjuhääldeid vahetada selle pärast, et tekkinud on kahtlus, et mingid muud töötaksid nende kohal paremini või et olemasolevad on katki?

Comment

Ega jah, sain ise ka aru, et vast originaalid parimad neis kastides.. aga no mõtlesin, et uued audesed äkki annavad paremat bassi välja, aga no jaa siis peaks filtritega ka midad tegema.. otsustasin ikka et ostan originaal bassivaljukad, olen sukka tinutanud mitu korda, aga ei jää püsima :P

Comment

Mul olid kunagi need estonia 35ac021-1, kärgmembraanidega külarid.. neil olid kenad pikad sukad, need olid laenukõlarid, muidu poleks neist ealeski loobunud aga radiotehnikatel, nagu ka s90 puhul tõdesin, et sukad kipuvad puruks minema suurema mürtsutamisega

Comment

Suure mürtsutamisega ja võnkeamplituudiga peab need vuntsid või karvad, või kuidas keegi neid nimetab, vägagi hoolikalt paigaldama. Ja ikkagi on oht et optimaalsest pikkusest jääb just mill puudu või üle ja hakkab ühest kohast seda viiku "pooma". Kuid, nagu autodegagi, enamasti on ennetav hooldus mõttekam kui lõpuni kuluda laskmine.
          Või kuskohast need sul lendavad? Koonuse küljest? Siit foorumist on läbi käinud nõuanded kuidas ja millega vuntse kinnitada, proovi otsingut.
          Vuntsimaterjal ise on ka oluline - juppide lahtitinutamise sukk ei kõlba selleks. Venelastel CCCP ajal oli nt selleks 5 või 6 niidist koosnev "nöör" iga niit oli omakorda mähitud õhukese vasklindi sisse. Nii sai asi painduda piisavalt ja ei murdunud. Omaette teema oli selles kuidas seda üllitist valjukatele pandi, kui palju kampolit või räbustit mööda niiti sisse imbus jne jne

Comment

Working...
          X