Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Tegin Excelis algelise paralleelsete juhtmete induktiivsuse arvutamise analüüsi ära, põhinedes Wiki valemitele, seal kõrgsageduslik variant
on sama, mis OSX kasutas oma arvutustes:
Teine veel rohkem lihtsustatud valem on:
Konstandid ja juhtme pikkuse jätsin välja, pildil on ainult otsesel suhtest s/d (sama mis d/2a) sõltuvus normeeritud skaalas.
Juhtmete vahekaugust s ja juhtme diameetrit d mõõdetakse järgmiselt:
Nagu näha saab teoreetiliselt juhtmetevahelise induktiivsuses nulli kui juhtmed on üksteise vastus nii, et magnetväli nende vahelt läbi ei mahu, mida rohkem juhtmete vahelt magnetvälja läbi mahub, seda suurem on induktiivsus. Suhte s/d suurendamisel vahemikus 1-3 on induktiivsuse suuremine väga kiire, pärast läheb palju laisemaks.
Kokkuvõttes on küsimus optimeerimises, kuidas on mõistlikum suhe s/d võimalikult ühe lähedale viia, kas vähendades juhtmete vahelist vahekaugust või suurendades juhtme läbimõõtu.
Nagu näha saab teoreetiliselt juhtmetevahelise induktiivsuses nulli kui juhtmed on üksteise vastus nii, et magnetväli nende vahelt läbi ei mahu, mida rohkem juhtmete vahelt magnetvälja läbi mahub, seda suurem on induktiivsus.
Jah, see on hea tõdemus ka seletamaks miks sama laia vahega jämedam kaabel on väiksema induktiivsusega - kummagi soone diameetri lähimate punkide vahe kahaneb, ehk et mahub vähem magnetvälja läbi kui nii sõnastada.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Oh jah, foorumi liige moi on kulutanud vist terve nädalavahetuse joonistamisele ja arvutustele, kuid minu jaoks on see tulem ikkagi puudulik. Juhtidel ei ole ainult induktiivsus tegur, miks ma ei näe tekstis sõna impedants. Kui selleni jõuad, hakkad ehk natuke rohkem aimama,et lisaks L komponendile on väga olulised komponendid ka R ja C. See on minu arvamus.
viimati muutis kasutaja olevtoom; 19 m 2017, 09:39.
Päris huvitav. Võrdlesin QED XT silver kõlarikaableid cat6+4mm ofc bi-wire kaablitega. Viimastega on rokilood (ja disco) oluliselt paremad, bass on jõulisem ja kõreged kõrgemad aga vokaal viletsam. QED kaablitega vastupidi (jazz palju parem, põhiliselt vokaal just) ja teine suur vahe on see, et heli on kõlarite taga vs cat6 kaablitega kõlarite ees keset tuba.
Ei old bi-wire, ei näe mõtet sama kaablit 2x panna, kui erinevad siis jumet. QED oli ühendatud kõrgete otstele ja siis kõlari orig. sillad madalate külge.
Ilmselt parameetritelt piisavalt palju erinevad kaablid, nii et vahet ka kõrvaga kuuleb.
Selle lehe andmetel http://www.electroclub.info/other/real_skin.htm
on 4 CAT kaablit punutuna induktiivsusega 0.04 µH/m. Sellel lehel muudki huvitavat kaablitest kirjas.
Laulja asukoht ruumis... minu oletus, näiteks kui mängida filtri järkudega kõlaris, saaks midagi niisugust tulemuseks - see oleks siis mängimine faasiga. Aga et vastasefekt oli n.ö. vastu nägu olev esitus, siis see nagu viitaks mingile ASK muutusele. Nii et kokku on nähtavasti mingi kombinatsioon mõlemast ning lisaks veel midagi, mille peale kohe ei tule.
Ma uurisin natuke CAT kaabli hankimist - vähe sellest et teflonisolatsiooni ei ole, ei ole ka vaske nagu pakkumises. Tähendab, kõik mis pakutakse on CCA või - müüja lihtsalt ei tea, tema jaoks on see lihtsalt CAT5e ("mis vahet seal on...?"). Läheks ilmselt 305m pakk ära, 120-130m jaoks oleks sihipärane rakendus (kasutades PoE'd), ülejäänu võiks siis ära punuda.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Minu DSP süsteemiga mängimisest olen ma küll näinud/kuulnud kuidas suht väike ASK muutmine muudab ka helipildi asukohta, umbes nii nagu stosoorok kirjeldab. Asi oli veel sedasi, et suur ja ilus kõlaritest kaugel olev pilt ei olnud aga tämbrite poolest kõrvale kuigi mõnus, ehk kahte head asja korraga ei saa.
Comment