Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarikaabli vs kummikaabel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlarikaabli vs kummikaabel

Кабель тянется по грязиА за ним – начальник связи. Проза жизни Никогда бы не подумал,Что буду делать аудиокабели. AudioKiller Многие, купив кабели за 5000 долларов, […]

Joon. 3.2; kolmas punane mõõtepunkt = 5kHz; on pingete suhe 1,0016131 (0,0147dB).
    Ja teine mõõtepunkt on veel väiksem.

Huvitav millega mõõdavad? Kuidas mõjutab mõõtetulemust mõõtja sisendtakistus, kaabli või
    V-meetri sisendmahtuvus? Mõõtemääramatus?

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
      Laulja asukoht ruumis... minu oletus, näiteks kui mängida filtri järkudega kõlaris, saaks midagi niisugust tulemuseks - see oleks siis mängimine faasiga. Aga et vastasefekt oli n.ö. vastu nägu olev esitus, siis see nagu viitaks mingile ASK muutusele. Nii et kokku on nähtavasti mingi kombinatsioon mõlemast ning lisaks veel midagi, mille peale kohe ei tule.
      Aga ma vahetasin ainult kaableid, kõik muu puutumata.

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
      Ma uurisin natuke CAT kaabli hankimist - vähe sellest et teflonisolatsiooni ei ole, ei ole ka vaske nagu pakkumises. Tähendab, kõik mis pakutakse on CCA või - müüja lihtsalt ei tea, tema jaoks on see lihtsalt CAT5e ("mis vahet seal on...?"). Läheks ilmselt 305m pakk ära, 120-130m jaoks oleks sihipärane rakendus (kasutades PoE'd), ülejäänu võiks siis ära punuda.
      See tundub ainuke asjalik mis leidsin. Insulation Material: Polyolefin - see on pea sama hea kui teflon.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
        Joon. 3.2; kolmas punane mõõtepunkt = 5kHz; on pingete suhe 1,0016131 (0,0147dB).
        Ja teine mõõtepunkt on veel väiksem.

Huvitav millega mõõdavad? Kuidas mõjutab mõõtetulemust mõõtja sisendtakistus, kaabli või
        V-meetri sisendmahtuvus? Mõõtemääramatus?
        Tegelikult tõesti huvitav kusimus kui vähegi mõelda. Lehelt ei ole leidnud muud kui et autor meelega ei avalda kuidas ja millega mõõtis, mis tekitab natuke kahtlusi aga kuna toimub põhiliselt mõõtmiste võrdlus siis ehk mõned vead on ellimineerunud:
        На сегодняшний день, когда все всё измеряют (в том числе и те, кто не умеет пользоваться даже вольтметром), вопрос не праздный. Сначала я хотел рассказать об этом подробнее, но потом решил этого не делать: я измерять умею, и этого достаточно. Измерения проводились в течение нескольких месяцев, и временами дублировались – судя по повторяющимся результатам, ошибок не было. Все кабели имели длину 10 метров и сечение 2,5 мм2 (если не указано особо). Так что я имел дело, во-первых не с микроскопическими, а довольно большими значениями параметров, которые возможно измерять с достаточной точностью; во-вторых – реальные кабели обычно оказываются короче, т.е. не хуже этих. Так что если при реальных тестах этот длинный кабель работает хорошо, то более короткий будет еще лучше.

Comment

Ma olen oma esimest töökohast alates pidanud tegelema mõõteriistade korrashoiu, remondi, kalibreerimise või siis vastavasse asutusse saatmisega. Seda küll esialgu vastu minu tahtmist. Hiljem juba mitmes erinevas firmas. Ühes elektroonikafirmas oli mul täielik mõõtelabor, kus konditsioneerid ja õhukuivatid hoidsid vajalikku mikrokliimat.
          Teiste mõõteriistade kalibreerimiseks olid mul 1 suurusjärk täpsemad riistad. Osa neist käis kalibreerimisel isegi Saksamaal, kuna Metrosertil polnud vastavat tehnikat. Olen läbinud ka 3 suuremat vastavateemalist koolitust ja pidanud tegema mõõteprotokolle, kus on mitmed kordusmõõtmised ja mõõtemääramatuse arvutused.
          Pikapeale jäi see mõõtmiskiiks mulle külge, terve elu pidanud midagi mõüõtma

Kui elektroonikafirmasse tuli uus klient, siis ta tutvus kõigepealt liiniseadmetega – mis tüüpi, kuidas hooldatud. Hoolduse ja remondi kohta oli nii elektroonilisel kui ka „pardažurnaalina“ kirjas kõik seadmete hoolduse ja remondi kohta. Klienti huvitas eelkõige tootmistehnika tüüp ja olukord, seejärel alles töötajate teadmised. Lõpuks toodang, mis liinilt tuli. Päris tihti tehti kogu tehnoloogia ja seadmete kohta täielik audit. Neid oli nii emafirma kui kliendi omi ja päris väsitavalt tihti.

Ma ei usalda ühtegi sellist graafikut, kui ei ole toodud, et millega ja kuidas on mõõdetud.
          Ka mõõtemääramatust. Antud juhul on mõõteskeemis isegi 2 voltmeetrit …

ошибок не было - see ütleb kõik mõõtmiste kohta - e. väga kommertslik lähenemine.
          Kui mõelda, et mitmendat järku madalpääsfilter see on ja milliseid parameetreid ja skeemi on vaja sellise graafiku saavutamiseks.

Parem mõõtke ise üle, arvestades ka füüsikat.
          viimati muutis kasutaja Svago; 20 m 2017, 14:35. Põhjus: lisa

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
            Aga ma vahetasin ainult kaableid, kõik muu puutumata.
            Juhul kui kaablil on mingi sageduslik sõltuvus kuuldavas alas, näiteks tänu pind-efektile, toimub ka paratamatult faasinihe. Siis vahetadki ainult kaablit ja tulemus oleks kui filtri järgu muutmine. Ma ei ütle sellega muidugi et faas muutubki kohe järgus +6db/okt.

See tundub ainuke asjalik mis leidsin. Insulation Material: Polyolefin - see on pea sama hea kui teflon.
            Teflon vs polyolefin, selle kohta üks kuldsete seadmetega kuldkõrv ütles et polyolefin oli niikaua väga hea kuniks ta vahetas selle aiapikendusjuhtme vastu välja Teisisõnu, see vahe pidavat olema täiesti märgatav. Miks mitte, kui teflonkondensaatoril ja tantaalil tehakse pea eksimatult vahet...

"Polyolefin is similar to Polypropylene in it's sonic signature, and while it IS better than PVC and a lot of the other plastics used for cables, it is not quite as good as teflon"

Jama on selles tefloniga cat5 kaableid ei müüda EU's pärast 1996 aasta Düsseldorfi lennujaama põlengut, kus suri 17 inimest arvatavalt just kaablite mürgiste gaaside tõttu. Polyolefin on selline materjal mis on lubatud ka laevade süsteemides kasutamiseks - just põhjusel et ei ole nii mürgine kui põlemiseks läheb.

Nii et üldistades võib öelda et meie kohalikud entusiastid ei teagi ilmselt kuidas kõlavad teflonisoleeritud cat kaablid, kahjuks.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Eriti jama, äkki peaks tellima hiinast prooviks. Teine mõte mis tuli, et kleebiks cat6 paarid üksteise kõrvale kahe mäkaiveri teibi riba vahele.

Proovisin veel korra mõlemaid kaableid kahe erineva dac-iga - Marantz NA-11 ja Mytek Brooklyn - esimesega olid cat6 kaablid isegi väga head (jazz veidi kehvem) aga viimasega päris vastikud (heli nagu karjuks sulle näkku), samas QED kaablid Mytek dac-iga on päris head (rock/disco/jazz) aint bass on veidike nõrgem/pehmem. Peab vist bi-amp panema ja madalatele jämedad kaablid.

Comment

Teine mõte mis tuli, et kleebiks cat6 paarid üksteise kõrvale kahe mäkaiveri teibi riba vahele.
                Mis selle eesmärk peaks olema?

Comment

Kõrged tulevad hästi läbi ja natuke rohkem madalaid. Ehk mahtuvus ei läheks nii suureks kui punutud/keerutatud kaablil. Teoorias peaks siis keskimised sagedused (vokaal) veidi parem olema? Mõte lihtsalt.

Comment

Hea vaiba alla lükata.
                    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kõrged tulevad hästi läbi ja natuke rohkem madalaid. Ehk mahtuvus ei läheks nii suureks kui punutud/keerutatud kaablil. Teoorias peaks siis keskimised sagedused (vokaal) veidi parem olema? Mõte lihtsalt.
                      Kui sul võim on korralike ei ole vaja kaabli mahtuvust karta, sest helisageduse vahemiku jaoks tuleb kaabli mahtuvus väljundi ja kõlariga paralleeli.

Comment

Ei ma ei kardagi võimendi pärast vaid mahtuvus sööb madala bassi ära. Kunagi punusin 6x cat5 kaabli ja bass põhimõtteliselt puudus (mitte puudus, aga oli aint mid bass) võrreldes 4mm2 tavalise vasega. Või on sellele mingi teine seletus?

Comment

Ei ma ei kardagi võimendi pärast vaid mahtuvus sööb madala bassi ära. Kunagi punusin 6x cat5 kaabli ja bass põhimõtteliselt puudus (mitte puudus, aga oli aint mid bass) võrreldes 4mm2 tavalise vasega. Või on sellele mingi teine seletus?
                          Kui madal on madal bass? Nt Technics sb-10 kõlar edastab kenasti 25Hz, kuigi tal kõlari siseses filtris jadamisi bassivaljukaga on 660uF.
                          viimati muutis kasutaja martk; 21 m 2017, 22:07.
                          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Just, mahtuvuse probleem see kindlasti ei ole.
                            Sellist asja, et "bass põhimõtteliselt puudus" on üsna võimatu ainult kaabliga põhjustada, kui sul just mingid vääääga pirtsakad kõlarid ei ole.

Comment

Siis kui neid kaableid proovisin oli Onkyo 929 ja Polk RTi A7 kõllid. No mitte täielikult ei puudunud, aga oli selline kõrgema poolsem "kuiv" bass. Rocki/disco lood kõlasid veidralt ja suht kiirelt panin 4mm2 kaablid tagasi. Ma arvan, et see võis olla mitte alla 100Hz. Huvitav mis siis sellist effekti võis põhjustada?

Comment

Panid kogemata vastandfaasi kõlarid?

Comment

Working...
                                X