Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarikaabli vs kummikaabel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlarikaabli vs kummikaabel

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
    Ei ma ei kardagi võimendi pärast vaid mahtuvus sööb madala bassi ära. Kunagi punusin 6x cat5 kaabli ja bass põhimõtteliselt puudus (mitte puudus, aga oli aint mid bass) võrreldes 4mm2 tavalise vasega. Või on sellele mingi teine seletus?
    Kui mahtuvuse jadamisi paned ja see piisavalt väike on, siis võiks küll see juhtuda.

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
    http://www.electroclub.info/other/real_skin.htm

Joon. 3.2; kolmas punane mõõtepunkt = 5kHz; on pingete suhe 1,0016131 (0,0147dB).
    Ja teine mõõtepunkt on veel väiksem.

Huvitav millega mõõdavad? Kuidas mõjutab mõõtetulemust mõõtja sisendtakistus, kaabli või
    V-meetri sisendmahtuvus? Mõõtemääramatus?

Oluline ei ole, kuidas vad mõõdavad vaide see, et Sina usuks.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
      Kui mahtuvuse jadamisi paned ja see piisavalt väike on, siis võiks küll see juhtuda.

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Panid kogemata vastandfaasi kõlarid?
      Meenub seik, kus vend tegi "võrdluskuulamisi" vinüüli ja CD pealt. Ning vinüüliheli oli avaram, mahlakam, CD oma aga tuhm. Isegi sama artisti albumitel. Ja.....suur oli ta üllatus kui kõlari faseeringuga muutus CD heaks ja vinüüliheli saastaks.
      Ehk plaadimängija helipea oli vastandfaasi ühendatud.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

See graafik ja artikli jutt ajas mind lihtsalt naerma.

Ma olen küll rohkem mõõtnud koaksiaalkaableid kuni sageduseni 2GHz; arvutanud, ehitanud ka erinevat järku madalpääsfiltreid ja vastutanud tööalaselt mitmes firmas kõikide mõõtmiste eest. Sellise graafiku ja jutu eest oleks mind päevapealt vallandatud …

Aga see on rohkem audiofiilia valdkond ja ma olen selles valdkonnas rumal nagu rublane kummipõrsas

Comment

Meenub seik..
          On mulgi üks väidetavalt tõesti sündinud anekdootlik lugu ajast kui HiFi Klubi veel Roosikrantsis oli ja ma ka seal vahelduva eduga sponsoreeriv külastaja olin.
          Olla Andrei ja Volli saanud värskelt valims 6x6S33S lampidel monoblokid kaaluga mingi 30 kg tükk vist, igal juhul täitsa 1. Eesti väärilised võimud. Vedasid need siis klubisse, ühendasid kõige kallimad kõlarid külge ja hakkasid kuulama ning arutasid pikalt laialt oma tunnikese kuidas ikka helipilt on nii ja naa sugune, lai ja sügav, 3D jne. Janno olla seda natuke eemalt kuulanud ja lõpuks vabastas mehed piinast ja ütles ka neile, et kõlarid on vastandfaasis, bass sisuliselt puudub, mehed seda ise üldse ei kuulnud.

Comment

Krt võib-olla siis olidki vastandfaasis. Kahjuks ei saa enam katsetada ka kuna pole neid kaableid ega viitsi ka uusi punuda.

Comment

5 meetrit 5 soont PPJ elektrikaabel on mul siin, kahest soonest ühele kõlarile, kahest teisele ja lõpus hargneb stereoks, ega sellest mingit häda ei teki, et ühes kaablis stereona jooksevad sedasi? Saaks ka eraldi kaabli toppida, aga ühega mugavam.
              otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
                5 meetrit 5 soont PPJ elektrikaabel on mul siin, kahest soonest ühele kõlarile, kahest teisele ja lõpus hargneb stereoks, ega sellest mingit häda ei teki, et ühes kaablis stereona jooksevad sedasi? Saaks ka eraldi kaabli toppida, aga ühega mugavam.
                Mitteaudiofiil ütleks- ei teki.
                Insener ütleks - võib tekkida märgatav ülekostvus alates mõnesajast kilohertsist
                Audiofiil võtaks sellest kinni ja ütleks, et kui see ülekostvus on mõnesaja kHz juures, siis on see ka kuulda, aga ülejäänud kaks esimest ei kuule, kuna nad ei oska keskenduda.

Mina ütlen - kui toimib ja rahul oled, lase käia.

Comment

Mul on tegelikult kehvavõitu kuulmine nagunii, üle 15kHz ma ilmselt väga ei kuule, seega jätan siis sellesama lahenduse käiku.
                  otsija

Comment

Oleneb mis hinnaklassis su tehnika on. Kui ikka poes uuena alla ~1000€ per seade siis pole erilist vahet mis juhtmeid kasutad, üle selle hakkavad vahed välja tulema. Teine küsimus on see, et mis sagedused (või muud parameetrid) tekitavad helis 3D, lava, pillide asukoha või hoopis selle efekti kas laulja on sinu ja kõlarite vahel või kõlarite taga "laval".

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                      Oleneb mis hinnaklassis su tehnika on. Kui ikka poes uuena alla ~1000€ per seade siis pole erilist vahet mis juhtmeid kasutad, üle selle hakkavad vahed välja tulema. Teine küsimus on see, et mis sagedused (või muud parameetrid) tekitavad helis 3D, lava, pillide asukoha või hoopis selle efekti kas laulja on sinu ja kõlarite vahel või kõlarite taga "laval".
                      Huvitav, kas seda on suutnud keegi vettpidavalt tõestada . Kleebin Vesna 306le peale 2000 € sildi ning hakkan "lava" kuulma Panen sildi 999 € ja ei kuule .

Comment

Tere! Tahad teada, tee pimetest. Muidugi tobe on iseennast petta! Igasuguseid pimeteste on tehtud ju maailmas hulgi. Probleemid tulemuste tõlgendamisel tekivad, kui "eksperdid" saavad teada, kuidas asi tegelikult läbi viidi! Väljaütlemisi ju tagasi ei saa! Seepärast tulebki "pimekuulamisi" karta! Seda, et sildid müüvad, näed juba paari nädala pärast! Peaasi on säilitada rahulikust! Seda Sul ju jätkub! Ilusaid pühi! RA
                        viimati muutis kasutaja rainadov; 01 m 2017, 14:58. Põhjus: täht

Comment

Huvitav, kas seda on suutnud keegi vettpidavalt tõestada . Kleebin Vesna 306le peale 2000 € sildi ning hakkan "lava" kuulma Panen sildi 999 € ja ei kuule .
                          No kamoon... Hinda mainisin selleks, et aru saada kus jookseb umbkaudne piir mid-fi ja hi-fi vahel. See Vesna pole isegi extra low-fi

Paljud inimesed ei saagi vahest aru, ma ei teagi täpselt millest see tuleb. Arvatavasti sellest, et pole kunagi head soundi kuulnud või lihtsalt ei huvita. Või siis kuulmeelundid pole piisavalt tundlikud/arenenud, umbes nagu mõni ei tunne higihaisu näiteks. Võib-olla ka kuulmise treenitusest kui tuua paralleele spordiga. Tugitoolisportlased õllepurgiga ja suure kõhuga ei suuda ju samu asju teha mis tippsportlased. Mul üks sõber ütleb, et Raspberry pi koos ~35€ arvutikõlaritega on täiesti okei muusika kuulamiseks, kuigi tal on ka elutoas keskmises hinnaklassis Onkyo ress + Jamo 5.1 komplekt mis oleks nagu natuke parem kuna mängib kõvemini.

Comment

Kõlarikaablit valides peaks lähtuma esmalt elektrijuhtivuse näitajatest ja siis kaabli soonte vahel tekkivatest mahtuvuslikest näitajatest, kuni 20m liinidel on viimane näitaja sedavõrd väike, et sellest ei sõltu praktiliselt midagi, mida isegi vilunud kõrv kuuleks...
                            Ostes elektripoest korraliku kummikaabli, tead vähemalt, et tegu on vasega aga kuskilt elektroonikapoest ostes võid saada ilusas läbipaistvas või kummi meenutavas kestas vasetatud alumiiniumi või vasetatud teraskiudu, hinnatase on kõigil sarnane.
                            Ma ise olen PA juures kasutanud Draka kaablit, Esvikast saab seda hea hinnaga kui oled püsikunde.http://www.draka.ee/public/product/D...%20V%20est.pdf
                            Samas kui uni sellepärast öösel enam ei tule, osta KLOTZ kaablit, selle hind ka mõistlik: http://www.stanfordmusic.com/et/toot...kaablid-rullis
                            Thomannist tuleb veel odavam, kes tellida ja oodata viitsib...
                            Enamasti jääb tänapäeval heliklvaliteet võimendite ja kõlari elementide taha kinni, osta kas või kullast soontega kaablid, ikka midagi normaalselt läbi ei tule, Hiina suurtoomine on isegi parimad omaaegsed usaldusväärsed kaubamärgid täis sit*unud.
                            Mul on siin tihti õhus küsimus, kus kohast saab osta head kvaliteetset uut helitehnikat, kui kõik see vana nn. "kolhoosi aegne" kraam otsa saab...

Comment

Osta saab ikka see pole probleem, samuti ka kvaliteet see pigem isegi kasvab küsimus on rahas.
                              Tihtipeale kvaliteedist arusaamine on kas väärastunud või erinev.

Comment

Working...
                              X