Teade

Collapse
No announcement yet.

Visaton Solo 100 heli karakteristik

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Madis64 tuli ja mõõtis REW-ga minu Solo 100 üle, selgub, et selle nearfield karas on -10dB lohk 2...10 kHz alas, kas see on normaalne? Kuulamiskohal 3 m kaugusel kõlarist on aga ruumi mõju näha alumisel graafikul, kas see tähendab, et ruum sööb alumist otsa vähemaks, tasandades graafikut? Filtri konf on hetkel standardne, paralleeltakk on 15 oomi. Proovin varsti seda muuta 10 või 12, kas keegi teab kommenteerida või on kunagi katsetanud, millises ulatuses siis kõrge ots tõuseb?

Kõlari konstruktsioon:

Filtri skeem:

Vs: Visaton Solo 100 heli karakteristik

Simuleeri seda filtrit Visatoni enda Boxim softiga, seal peaks see filter või kogu kõlar ka kuskil valmis kujul olemas olema.
    viimati muutis kasutaja moi; 18 m 2017, 11:49.

Comment

Vaatasin, ei saa sellele Boxsimile siiski eriti pihta. Teen parem laboratoorse katse jootekolvi ja kõrvadega.

Comment

Ära kiirusta.
        Nägin nüüd pilte mida enne ei näinud, nearfield mõõtmine pole kõrgematel sagedustel kuigi õige, sobib ainult bassi osa mõõtmiseks.
        1m gated mõõtmised, mida ka nüüd näinud olen ja kuulamiskoha omad on täitsa OK, mingeid nivoode nihutamisi nagu vaja ei oleks.

Comment

Ahaa, unustasin veel mõõtmisfaile lisada, või kas said need juba Madiselt?
          viimati muutis kasutaja rein113; 18 m 2017, 16:41.

Comment

Just.
            Aga üsna suurelt karvane on küll see ASK kõrgemalt otsast ühe suure kitsa auguga ka 1 m gated mõõtmisel.
            Kas valjukate koonused on millegagi töödeldud või tehase omad?
            viimati muutis kasutaja moi; 18 m 2017, 17:19.

Comment

Töötlemata.

Moi, mis arvad, kas phase plugi paigaldamine teeb kõrgete levimise kuidagi paremaks või on tegu pigem uskumusega?

Comment

Krt seda teab, niisama neid ju ei panda aga ilmselt peab koonus ka sedasi tehtud olema et tast midagi kasu oleks.
                Üldine suund on küll selline, et phase plugiga valjukatel on ülemine ots siledam aga see ei pruugi ainult plugi teene olla.

Comment

Ei pruugi siledam olla, midbassidel viljeletakse seda, sest see muudab päris palju. Selle kuju ja materjal pigem kasutatakse neid reeglina midbassidel, et kõrget otsa tagasi tõsta. Saab lõikesageduse vähe kõrgemale.

Minuarust pole see ask nii karvane midagi lairibade kohta, päris ok tundub olen näinud ja kuulnud kindlasti hullemaid.

Kõrgete levimine läheb paremaks, kui need 2 riba kõlariks teha.
                  viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2017, 05:05. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Esmalt postitatud rein113 poolt Vaata postitust
                    Madis64 tuli ja mõõtis REW-ga minu Solo 100 üle...
                    Et kõik ausalt ära rääkida, siis Reinuga saime kokku selleks, et tema vinüülikal erinevaid helipäid proovida.

Sessioni lõpus mõõtsime üle ka kõlarite poolt väljatava heli - et vinüülika helipea valikuga ei hakataks kompenseerima võimendi-kõlar-tuba ahela koosmõju (Rein kuulab ilma ekvalaiseri ja tämbriregulaatoriteta).

Sellest ka need mõtisklused ...

Comment

Esmalt postitatud MK poolt
                      Minuarust pole see ask nii karvane midagi lairibade kohta, päris ok tundub olen näinud ja kuulnud kindlasti hullemaid.

kõrgete levimine läheb paremaks kui need 2 riba kõlariks teha.
                      Kas sa REW 1m mõõtmisi ka vaatasid?
                      Karvasust ma võrdlesin muidugi lihtsalt kõrgete valjuka mitte lairibade omaga.

Comment

Vaatasin ja ei midagi erilist, juba kogetud värk ja paistab ka see 7-8 kHz muhk mis minulgi avaldus.
                        Helikaart ja mikrofon on kalibreerimata ka seega seda kõrge otsa tasakaalu ei saa 100% tõena võtta.

Comment

Kasutatud mikrofon on kalibreeritud ja ka kui ei oleks, oleks temast tekkiv viga sujuv tõus või langus ülemises otsas, mitte lohud/muhud. Helikaardi väljundis on viga kindlasti väga väike.
                          Kas sul ka sügav kitsas -15dB auk 11,2 kHz peal oli või on see ainult konkreetse rakenduse omapära?

Comment

Minu ostetud MM-1 on kalibreerimise graafik tehasest kaasas. Kui mikrit pole loobitud, siis ilmselt kehtib graafik kauem. Osadel programmidel saab korrektsioonid graafiku järgi sisse viia. Minu helikaart on ainult täielik p..k, ei kõlba täpseks tööks. Seepärast tegin ise SSM2019 + balansseerimise Op-ga eelvõimendi. Algne variant oli sisendis paralleelsete vene KT3102E + Op ja mürises isegi vähem.
                            Kui võrrelda arvutiga varianti - eelvõimendi + millivoltmeetriga mõõdetut, siis viimase graafik on palju karvasem. Ilmselt sõltub mõõtekiirusest ja toimub ka teatud määral silumine. Olen kasutanud ka tööstuslikku mõõteriista, see annab sarnase karvasema tulemuse.
                            Kehva helikaardi tõttu eelistan ka moonutusi mõõta esiisade kohaselt. Minu arvuti helikaardi alumise otsa mürad on päris suured (väga hea mõõdetava võimendi korral). Proovisin ka erinevate kaablitega, oli isegi väike erinevus.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                              Helikaart ja mikrofon on kalibreerimata ka ....
                              Helikaarti (EMU 0202) ei ole kalibreeritud, kuid RMAA-ga loopback-i mõõtes näitab suhteliselt sirget joont:

Click image for larger version

Name:	EMU 0202 loopback.png
Views:	1
Size:	3,9 KB
ID:	870820

, mis antud otstarbeks peaks esimeses lähenduses piisav olema.

Mikriks oli kalibreerimisfailiga Umik-1 (usb-ühendusega).

Comment

Working...
                              X