Teade

Collapse
No announcement yet.

Visaton Solo 100 heli karakteristik

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Visaton Solo 100 heli karakteristik

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
    . Minu helikaart on ainult täielik p..k, ei kõlba täpseks tööks. .
    Osta näiteks see: https://osta-ee.postimees.ee/m-audio...l?_src=listing
    Kui Win8-st uuema külge ei ole vaja ühendada, saab odavalt hea asja.

Comment

Minu viga ma vaatasin valesti ma ei näinud et mikrofoni kalibireerimisfail siiski on.
      Ma olen korra seda umikut kasutanud päris ok aga maru tuim.
      Seda 12 kHz mingit lohku, mis tundub mingi faasi jama ei mäleta võis vabalt olla ka, pigem kui miskit häirib siis muhk pigem ju.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
        Osta näiteks see: https://osta-ee.postimees.ee/m-audio...l?_src=listing
        Kui Win8-st uuema külge ei ole vaja ühendada, saab odavalt hea asja.
        Ma mõtlesin vahepeal sellist: Focusrite Scarlett Solo 2nd Gen USB Helikaart.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
          ...pigem kui miskit häirib siis muhk pigem ju.
          Kui oleksid minu kõlarid, siis ma üritaksin "lahti saada" sellest ca 400 Hz-st algavast ühtlasest langusest, mis nii meetri kauguselt kui ka kuulamiskohal mõõdetuna tuvastatav on (väiksed lokaalsed hüpped siia-sinna ei muuda suurt pilti).

Kui rein113 ei soovi tämbriplokki ega ekvalaiserit ahelasse lisada, peaks proovima midagi kõlarifiltrite või topendiga muuta.

Comment

Siis võib pigem proovida see notch esmalt eemaldada .

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
              Kui oleksid minu kõlarid, siis ma üritaksin "lahti saada" sellest ca 400 Hz-st algavast ühtlasest langusest, mis nii meetri kauguselt kui ka kuulamiskohal mõõdetuna tuvastatav on (väiksed lokaalsed hüpped siia-sinna ei muuda suurt pilti).
              .
              See langus on väga maitse küsimus. Üldiselt soovitatakse (BBC ja EBU), et kõlarid koos kuulamisruumiga annaks ASKs väikse sujuva 6 kuni 10 dB languse alumise bassi ja kõrgete ülemise otsa vahel, siis pidi kõrvale kõige meeldivam olema. Mul ka umbes sarnane summaarne ASK ja mulle meeldib.

Comment

See langus on väga maitse küsimus. Üldiselt soovitatakse (BBC ja EBU), et kõlarid koos kuulamisruumiga annaks ASKs väikse sujuva 6 kuni 10 dB languse alumise bassi ja kõrgete ülemise otsa vahel, siis pidi kõrvale kõige meeldivam olema. Mul ka umbes sarnane summaarne ASK ja mulle meeldib.
                Nõus see annab väga loomuliku tulemuse.
                Samas ollakse ka väga teravate süsteemidega rahul, kuidas keegi harjunud on ja välja suudab kannatada.

Comment

Huvitav ongi see, et kõrvaga kuulates justnagu ei ole kõrgemal otsal viga, pigem alumine on pigem tagasihoidlik.

Comment

Bass on muidugi tagasihoidlik, nearfiled mõõtmistelt, mis bassi otsa täpselt mõõdab, on näha, et valjuka bass kukub kuskilt 70-80 Hz pealt, inverteri (või õigemini vist bandpassi) sagedus on 60 Hz, seega alla 50 Hz see kõlar eriti ei mängi, mis on näha ka ruumi ASK-lt, hea bassi saamiseks peaks umbes 30 Hz ka mängima. Ega lairibast väga bassi ei saagi oodata sellist nagu subbakast. Lairiba on üldse üks suur kompromiss, erinevad heli sagedusribad vajavad nii erinevate omadustega valjukaid, et üks lairiba valjukas neid erinevaid omadusi kuidagi kõiki ei saa omada.

Comment

Ok, tämbreid ei ole, aga kas loudnessi võimalus on?
                      Minu võimendis ka ei ole tämbriregulaatoreid, need mis olid on bypassed täielikult (füüsiliselt), aga loudness on enamasti kasutusel (ütleme 2/3 kuulamisest), ja sellest on mulle enam kui küll diboolkõlaritega.
                      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                      Konfutsius

Comment

Accuphase´i attenuator on vaiksel kuulamisel abiks, muidu eriti mitte, teeb heli rasvasemaks.

Hakkan nädalavahetusel kõlariga mässama ja filtriga katsetama.

Oot, MK, kas sa soovitasid elemendiga paralleelse filtri osa prooviks eemaldada, st need 4,7ohm+33uF+0,68mH?

Kuna mul ei ole oskusi ja seadmeid kõlarite mõõtmiseks, leidsin aga paar mobiilirakendust, millega saab sagedusgraafikut pildina salvestada, küsin, kas kõige mõistlikum on mul mõõta valge müra helinäidist ja saadud graafikuid siis võrrelda? Saan aru, et see lahendus on kaugel täpsest mõõtmisest, aga mingi orientiiri ehk siiski annab Mul on mitmeid testplaate, saan tulemusi ka kindlate sagedusnäidetega võrrelda.
                        viimati muutis kasutaja rein113; 20 m 2017, 14:16.

Comment

Ma olen kontrollmõõtnud mitmeid testplaatide signaale - need on nii jubedad et miks neid avaldatakse ma ei saagi aru. Nii et nende abil saab suht vildaka ettekujutuse neist asjust. Tasub genereerida arvutis vajalikud signaalid, need on isegi onboard kaartidega paremad kui need mis plaatidelt leidnud olen. Enam ei otsigi.

Valge müraga saaks mingi pildi, kui app laseb leida mingit keskväärtust sagedusalas ja seda suudab pildiks teha.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

OT.
                            Helikaartide parameetrid polegi nii ulmelised - s.t. inimese kuulmise jaoks Ok, kuid mõõtmiseks mitte.
                            Mõõdetakse ju A-filtriga. Kui filtrit mitte arvestada, siis alla 0,1% mõõdetava võimendi klirri ei mõõdagi madalamatel sagedustel, sest mürad varjutavad parema mõõtetulemuse. (A-filtri karakteristik: 31.5Hz= -39,4dB; 63Hz=- 26,2dB jne. ja alles 1kHz=0). Eks ma sellepärast hakkasingi ehitama eriti väikese klirriga generaatorit. Lambi ja termistoriga reguleerides ei saagi madalamatel sagedustel väikest klirri. Selleks ongi kiire optroniga variant, kus reguleerahela erinevate PID parameetitega erinevatel sagedustel on võimalik klirri vähendada ka madalamas otsas + õige Op valik võimendusel 3, takistused jne.

Tegelesin 3 aastat mobiilide tootmise tehnoloogiaga. Vaatasin ka nende mikrofonide karakteristikuid. Madalatel algas langus juba 150Hz alates ja 80Hz oli juba tugev langus. Kõrgete ots langes tugevalt üle 7kHz. See on kõne jaoks piisav ja isegi soovitatav. Ei saa ju moblasse panna mõõtemikrofoni, kui kogu mobla omahind ei ületa 10USD. Hinna määravad tüübikinnitus, riigimaksud ja erinevad kasumid ning (müügi) kulud.

Aga noh igasugused äpid teevad moblaga lausa imet, eriti mõõtmiste valdkonnas
                            viimati muutis kasutaja Svago; 21 m 2017, 19:53. Põhjus: ju

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                              OT.
                              Helikaartide parameetrid polegi nii ulmelised - s.t. inimese kuulmise jaoks Ok, kuid mõõtmiseks mitte.
                              Mõõdetakse ju A-filtriga. Kui filtrit mitte arvestada, siis alla 0,1% mõõdetava võimendi klirri ei mõõdagi madalamatel sagedustel, sest mürad varjutavad parema mõõtetulemuse. (A-filtri karakteristik: 31.5Hz= -39,4dB; 63Hz=- 26,2dB jne. ja alles 1kHz=0). Eks ma sellepärast hakkasingi ehitama eriti väikese klirriga generaatorit. Lambi ja termistoriga reguleerides ei saagi madalamatel sagedustel väikest klirri. Selleks ongi kiire optroniga variant, kus reguleerahela erinevate PID parameetitega erinevatel sagedustel on võimalik klirri vähendada ka madalamas otsas + õige Op valik võimendusel 3, takistused jne.
                              OT jätk.
                              Ei ole see asi nii kehva helikaartidel midagi.
                              See kuidas mõõdetakse sõltub tarkvarast mitte helikaardist. Helikaart konverteerib analoogist digisse ja tagasi sirge ASK-ga ja korralikel kaartidel jäävad moonutused 0,00x % kanti kogu sagedusribas ja ka mürad on umbes sama väiksed kogu ribas. See REW soft , millest siin juttu, ei tee mingeid A-kõveraga korrigeerimisi, kõike tehakse sirge ASKga kogu sagedusribas.
                              viimati muutis kasutaja moi; 21 m 2017, 10:12.

Comment

.. ei tee mingeid A-kõveraga korrigeerimisi, kõike tehakse sirge ASKga kogu sagedusribas.
                                Kaardi mürasid mõõdetakse A-filtriga.

SNR= -101dB, A-weighted

viimati muutis kasutaja Svago; 21 m 2017, 19:55. Põhjus: lisa

Comment

Working...
                                X