Teade

Collapse
No announcement yet.

Filtriteema: McCauley elementidega kõlarid, filtrid umbes

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Filtriteema: McCauley elementidega kõlarid, filtrid umbes

Kaste kokku paar. Korralikult rasked ja tundub, et hästi ehitatud. Ei tundu, et päris liinitöö. Elemendid kõik läbi põlenud, va üks kesksageduselement.
    Mis filtritesse puutub, siis mida asja? Kesksageduselementi kastis oli mingit moodi ühendatud keraamiline takisti, mõlemas kastis ära põlenud otstega. Samuti ei usu, et see on OK et enne kõrgsageduselementi on peotäis takisteid. Kas sellisest filtrist võiks veel elulooma saada ja mida tuleks ette võtta, et saaks? Mõte on kõlarikastid ära kasutada ja istutada sinna sisse tänapäevased elemendid, kuna kastid on tõesti hästi tehtud.
    Lõikaks ca 70Hz pealt kõik mis allapoole jääb eraldi bassikõlarisse ja peaks olema üsna okei väikeseks võimenduseks.
    Click image for larger version

Name:	20170926_022831.jpg
Views:	1
Size:	331,3 KB
ID:	881636
    Lisatud failid

Vs: Filtriteema: McCauley elementidega kõlarid, filtrid umbes

Esialgu tuleks valida valjukad, mis sobivad konkreetsetesse kastidesse. Seejärel neile filter arvutada. Kui õnnestub vana filtri komponente taaskasutada, on hästi. Eelnevalt tuleks nende parameetrid üle kontrollida.

Comment

Kastist endast oleneb vaid 15" bassielement. Kesksagedusvaljukas on enivei oma väikses ruumis. Aga las need küsimused hetkel olla sealmaal.
      Edasi filtriga: Ma ei ole just väga palju passiivfiltreid näinud, kas see on tavapärane praktika panna hunnik takisteid enne (kõrg- ja kesksagedusvaljuhääldeid)? Võibolla oli bassielement lihtsalt väga halva tundlikusega...

Comment

Takisteid ei pea koguseliselt palju olema küll aga väärtused peavad olema nii nagu vaja.

Comment

Esmalt postitatud jannozz50 poolt Vaata postitust
          kas see on tavapärane praktika panna hunnik takisteid enne (kõrg- ja kesksagedusvaljuhääldeid)?
          Praktika on selline: Kui mul on vaja näiteks traattakistit 47 oomi, aga mul sellist pole kohe võtta, siis võtan teisest karbist 4,7 oomiseid 10 tk (mida on mul veel palju) ja koostan järjestikkuse ahela. Ruumi ju on ja disain pole kinnises kastis oluline. Tulemus on pildil.
          Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Working...
          X