Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
hipi, sul on vast mikker ja sobiv soft olemas, mõõda graafikud ühe ja kahe "toruga" olukordades, on asi selgem. Ühtlasi saab ju mõlemad torud ära mõõta - st et saab arvutada nende häälestussageduse ja võrrelda kuidas need sagedused graafikul käituvad.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Mul see bass veel segasemaks aetud. 12" passiivkiirgur bassikaga nägupidi koos, nende vahel veel lekkepilu. Kiirgur natuke madalpääsfiltri eest ka ja hetkel selline kompunn rahuldab.
Natuke must-valge on see thread seal. Et nagu vahepealseid olukordi polegi, faasipööraja nagu käituks digitaalselt (paned kaks toru, lühem toru "lühistab " pikema, seda nagu pole enam?) aga kas ikka on nii. Tõsi on et kummagi toru kasutegur muutub väiksemaks, aga nad ei kao süsteemist.
Viimane kirjeldus eri masside vedrudega tõukamisest on kohane. See aitab selgitada et energia mis paneb (veidi erinevad) massid liikuma, saab jaguneda ka sujuvalt masside vahel, mitte "digitaalselt, on/off" põhimõttel. Ja ma usun et hipi just koges seda sujuvat jaotumist ning kasuteguri vähenemist. Ma olen suht kindel et mehaaniline aseskeem veidi erinevate massidega vedrudel näitaks seda väga hästi.
Autoheli juures muidugi ei tööta see trikk, sest seal on vaja ainult ja ainult maksimaalset pauku ja iga dB vähem on "no-go".
Reaalne füüsika töötab siiski "analoogis" ja energia jäävuse seadust järgides (eri massid vedrudel !).
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Ega seal ka kõik akadeemiliselt korrektselt ei seleta, see "lühistamise" jutt on muidugi jama. Ühe kastiga/kambriga on üks vedru, sinna otsa erinevate masside panemine ei tekita süsteemile kahte resonantsi sagedust. Resonants on üks aga selle sagedus muutub.
Flööt on üsna hea analoog, on ka mitu ava/porti ja üks elastsus/vedru aga ikka mängib ainult ühte tooni korraga.
On ka ümaraid sellised ja kasti sarnaseid, okariin nimeks, üks näide: http://www.roima.fi/sahlypallo-okariina.htm
Ühes kastis ei anna kaks eri pikkusega toru kahte erinevat häälestussagedust, seega ka takistuse graafikusse ei tule 3 piiki vaid ikka kaks nagu inverterkõlaril tavaks.
Mingi esialgse variandi mõtlesin välja ja realiseerisin ära aga see vajab veel tuunimist.
Hetkel mul sellist inverteriga kõlarit ei ole millel oleks liiga suure inverteri Q-ga probleeme ja pole ka kahe avaga kõlarit.
Pilt ise on otse iverteri ava eest mõõdetud. Võimalik et Q on liiga väikseks läinud aga seda on teoreetiliselt võimalik timmida. Sinine ja punakas joon on valjuka nearfield mõõtmised, kust on ka näha, et päris kinniseks kõlar ei muutunud, kuigi peaaegu on seda.
viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2017, 08:03.
Põhjus: järjestikpostitused kokku
Ühes kastis ei anna kaks eri pikkusega toru kahte erinevat häälestussagedust, seega ka takistuse graafikusse ei tule 3 piiki vaid ikka kaks nagu inverterkõlaril tavaks.
Ei olnud see Q muutmine nii lihtne. Kõik Q muutmise katsed toovad kaasa ka inverteri häälestuse muutumise ja eespool oleval pildil on häälestussagedus nii madal, et ei mahu pildile.
Natuke paremad variandid, kus häälestussagedus nii palju ei ole langenud. Sama värvi jooned on ühe sama Q vähenduse seti omad, must on ilma Q vähenduseta. dB skaala on eelmise pildiga täpselt sama.
viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2017, 08:03.
Põhjus: järjestikpostitused kokku
Ilmselt sa mõtled pluss all seda et on kaks kasti, üks inverter, teine aperioodilne?
Summa on umbes sama, mis ainult inverteril kuna aperioodiline on palju väiksema kasuteguriga.
Comment