Teade

Collapse
No announcement yet.

Inverteri hüveteguri vähendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Inverteri hüveteguri vähendamine

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
    Kui ma nüüd õieti mäletan miskit videot, siis immutas ka neid, näis et immutusvedelik on nagu nooruse eliksiir mis kõigile sobib........
    Just nii nagu kõige kallimad kaablid mis muudavad ka kõige odavamad kõlarid võimendid ultra high-end kaubaks.
    Muideks viimased visatonid pole ka kõveraks tõmmanud.

Comment

Mul endal tuli hulka "kavalam" mõte, mis oleks kui kleebiks membraani mingi kleepekaga üle? Komposiit peaks veel paremini resonantse summutama kui lihtsalt immutamine, lisatakse ju kleepekaga 2 erinevat kihti, liim ja plastikust kilematerjal.

Comment

Sa võid ju proovida ega raske on leida inimest kes selleks paremini sobiks kui sina, teooriat jagad, katsetada viitsid, mõõta oskad, ja see teema sobib dokumenteerimiseks küll.

Comment

Oi, hea saavutus AP poolt, et lamedat membraani pole kõveraks aetud. Enda poolt nähtud bg20 töötlus oli küll kole. On ta siis kompenseerinud rikutud koonused esialgsetes imekõlarites, pole minu asi. Aga mingeid pooltooteid müües peaks teatav vastutus ikka olema.
          80dB.... noo, energiavampiirlus minu arvates.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
            Mul endal tuli hulka "kavalam" mõte, mis oleks kui kleebiks membraani mingi kleepekaga üle? Komposiit peaks veel paremini resonantse summutama kui lihtsalt immutamine, lisatakse ju kleepekaga 2 erinevat kihti, liim ja plastikust kilematerjal.
            Natuke julgen soovitada akrüülvärvi. Kummilõdvikute katteks hea, samuti väga õrn kiht lihvitud-kooritud paberkoonusele annab komposiitsena kevlari iseloomu pisut.
            Meenutasin nüüd, et olen kleepekaga katnud Audese kärgbasse deko mõttes. Aga see oli liiga ammu, et muutusi helis detailselt mäletada.
            Click image for larger version

Name:	01333382fb5f4.jpg
Views:	1
Size:	72,7 KB
ID:	870934
            (mid ja tweet Vifalt, u. kümne aasta tagune project)
            viimati muutis kasutaja hipi; 17 m 2017, 17:23.

Comment

Aga jätaks selle AP. Mida sa ise teeks, et neid ülemise otsa muhke maha saada?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                Aga jätaks selle AP. Mida sa ise teeks, et neid ülemise otsa muhke maha saada?
                Kuulaksin paremaid kõlareid, naljaga öeldes. Nt Seas alu tweet kambrita (dipole). Hää avar- v. lairiba midbassiks pluss sub.

Comment

Oled sa ju ka s*tast saia üritanud teha, kas akrüül värv on ainus variant?

Comment

Õlivärvi olen katsetanud, termopastat vist isegi kunagi jne. Akrüül paksemas kattes on natsa kumjas, õhukesena huvitavam. Pabertweetide koonused isegi ei moondu sellise kattega.

Comment

Moi kirjutas:
                      TEBM65C20F-8 muhkudega ASK põhjustab. Membraan on sellel valjukal paberist tasapinnaline kärg, paber ise on selline tugevamat sori mitte kerge ja õhuke nagu enamasti väikeste valjukate membraanid on. Mähise pooli alus on ka paberist ja membraanile kinnituse juures on 6 umbes 4 mm ventileerimise ava, et õhk membraani tagant ja pooli seest saaks välja. Magnetil ventileerimise ava ei
                      ole.
                      Kuidas see pisike 108mm diameetriga olevus, millel läbivat vent ava pole, üldse mingit bassi esitada suudab. Selles 60 hertsis, mis passiandmetes, kahtlen sügavalt, eriti kui üle 1 meetri kauguselt kuulata.
                      Ja teda tasapinnaliseks nimetada on overkill, sest tööpinnast kolmandik on nõgus lõdvik, kus heli eritub kusiganes suunas.

Siin on tulem, mille karakteristik tunduvalt sirgem, kui moi 1sel eksperimendil.
                      Tegu 2se elemendiga pisikeses kastis ning elemendid on "niisutamata":
                      DIY Granite Speakers using the Seas G17REX/P Woofer and 27 TFFC Tweeters in Bass Reflex speaker box.
                      viimati muutis kasutaja martk; 17 m 2017, 22:01.
                      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Sa oled jälle millestki väga valesti aru saanud.
                        Ega ma siin teemas ei tegele mingi absoluutselt hea kõlari ehitamisega vaid odavast, liiga üles haibitud valjukast mittestandardsete lahendustega viimase välja võtmisega. Ehk üritan s*tast saia või vähemalt sepikut teha. Oleks mul vaja head kõlarite ehitada, ei kasutaks ma muidugi mitte seda TEBM65C20F-8 valjukat.

Bassis ei maksa kahelda, suures kastis võrreldes Vas-iga ja madalale häälestatud inverteriga mängib 60 Hz ära küll. Viimases versioonis on mul 100 Hz suhtes mõõdetud -3 dB punkt 47 Hz. Muhud lohud on +/-1 db aga nii madalale ma seda ilmselt ei jäta. Ja mängib selle 50 Hz maha ka kaugemalt kui 1 meeter. Läbivat ava magnetis ei ole aga võnkepooli ette jääv tühimik on ventileeritud võnkepooli ülaosas olevate avadega nii, et seal mingit ülearust kopressiooni ei teki.

See et kolmandik membraanist on lõdvik, ei tee membraanist kuidagi koonust, ta on ikka tasapinnaline.
                        viimati muutis kasutaja moi; 18 m 2017, 11:03.

Comment

Tegelikult on see väga hariv kogemus. Kui kuulata sellist mitte just kõige paremat lairiba kõlaripaari ja siis oma igapäevase DSP-ga OB peale tagasi minna, saad aru kui hästi ikka OB tegelikult mängib.

Comment

Tegin väikse kleepimise ära, katsin kogu membraani musta duct teibiga, hankisin ühe peaaegu sama lai kui membraan, 5 cm rulli.
                            Tulemus on aga kehvake, umbes midagi sellist natuke kahtlustasin.
                            Sinine on algne, punane on kleebitud variandi ASK 1 m kauguselt.
                            Kleepimine kõrgematele muhkudele, eriti see 13 kHz, väga ei mõjunud. Ilmselt ei saanudki mõjuda kuna igal dünaamilisel valjukal on nii, et kõige kõrgemaid sagedusi kiirgab sisuliselt valjuka võnkepool, mitte membraan. Langesid hoopis sagedused 2-7 kHz, mida ilmselt kiirgab veel membraan, 30 kHz on aga nii kõrge, et kiirguse teele jääv teip ka juba takistab seda sagedust.

Comment

Panin 1. järku filtri 3 kHz peale ette ja asi hakkas jumet võtma, sinine joon filtriga, punane ilma, roheline on võrdluseks OB DSP joon 1 m ja 2,7 ms gated aga skaalas nihutatud.
                              Väike aga on ainult selles, et üldine nivoo on kõlaril kuskil 50 dB peal, kõrgete osa jääb aga filtriga 45 dB peale. Kuna pildil on 1 m 2,7 ms gated mõõtmine, siis ASK joon alumises otsas nagu kukuks aga on tegelikult on üsna sirge alates kuskilt 400- 500 Hz juurest.
                              Kuulata on aga juba täitsa OK, kõrgete ots enam kõrva ei kriibi aga natuke võiks nagu heledam olla.

viimati muutis kasutaja moi; 20 m 2017, 10:53.

Comment

Et oleks kogu info kleebitud ja filtriga membraanist, panen veel ASK suunast sõltuvuse pildi.

Comment

Working...
                                X