Teade

Collapse
No announcement yet.

OB kõlarid Eestis?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: OB kõlarid Eestis?

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust

Et nagu nii juhuslikult ongi?
    Eks selles on tõesti omajagu juhust, et nad mulle ette jäid ja ma nad ära restaureerisin. See, et nad mul nüüd põhikõlarid on, enam nii juhuslik pole
    Toidan trolle!

Comment

Ergo Esken ütles mulle kunagi et üks paar Jamo'sid on ühes kohalikus väikelinnas täitsa olemas ja ta on seal isegi käinud kõrgeid vahetamas. Võibolla need ongi Audiocenteri ex-demod...
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Kas ma saan õigesti aru, et madalal peaks olema suht suur ja tugev plaat millele kinnitub ja keskmisel/kõrgel võimalikult väike?

Päris hästi ei hammusta veel läbi mis disainiga peaks/võiks alustada - I/U/H. Parim vist tre/mid väiksel plaadil (I) ja bass U/H?

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
          Ja siis märkate tundide ja tundide kuludes et tegelikult muusika mängib õieti, originaalne ruumiheli ei ole peitunud ja esitub nagu 3D, väljaspoolt kõlarite baasi.

Nii et see "kuidas tundub" on lai ja huvitav temaatika. Mille juurest tavaliselt lihtsat tagasiteed kastkõlarite juurde ei tule.
          Pange vunki juurde kolmekesi - osx, moi ja stoosorok. Enamus kuulab "kaste" ja mitte "lauda" ja enamusel pole ka eraldi kuulamistuba.
          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
            Kas ma saan õigesti aru, et madalal peaks olema suht suur ja tugev plaat millele kinnitub ja keskmisel/kõrgel võimalikult väike?

Päris hästi ei hammusta veel läbi mis disainiga peaks/võiks alustada - I/U/H. Parim vist tre/mid väiksel plaadil (I) ja bass U/H?
            Paneelil või U/H tarastuses määrab teepikkus valjuka tagumiselt küljelt ümber tarastuse esiküljele selle, milline on mängitav (ilma korrektsioonita) madalaim sagedus. Mida kõrgem see madalaim sagedus on, seda väiksemate mõõtudega võib olla tarastus. Kui midagi tegema hakkad, tee kohe korralikult ja ära sea madalaid eesmärke. Mina pakuks U või H bassile ja tavaline kesksagedusele, umbes nii nagu Linkwitzi lingil. Üsna oluline selle tarastuse valikul on see, kas tahad teha passiivseid või aktiivseid filtreid või hoopis DSP varianti.
            Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
            Pange vunki juurde kolmekesi - osx, moi ja stoosorok. Enamus kuulab "kaste" ja mitte "lauda" ja enamusel pole ka eraldi kuulamistuba.
            Ei kommenteeri.

Comment

Esmalt postitatud OFFTOPIC poolt
              Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
              Enamus kuulabki täielikku saasta! Enamus joovad oma raha maha - seega peaks ka jooma hakkama?
              Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Paneelil või U/H tarastuses määrab teepikkus valjuka tagumiselt küljelt ümber tarastuse esiküljele selle, milline on mängitav (ilma korrektsioonita) madalaim sagedus. Mida kõrgem see madalaim sagedus on, seda väiksemate mõõtudega võib olla tarastus. Kui midagi tegema hakkad, tee kohe korralikult ja ära sea madalaid eesmärke. Mina pakuks U või H bassile ja tavaline kesksagedusele, umbes nii nagu Linkwitzi lingil. Üsna oluline selle tarastuse valikul on see, kas tahad teha passiivseid või aktiivseid filtreid või hoopis DSP varianti.
              Väga hea seletus, nii ma arvasin, thnx! Tegelikult meeldib välimuselt see PureAudioProject Trio 15 Voxativ kõige rohkem. Ainult see coax valjukas seal keskel paneb muretsema. Ideaalis tahaks DSP või aktiivse krossi peale minna, aga natuke pidurdab signaali ahel:
              "pc" -> dac -> dsp (adc->dac) -> amp -> kõlarid - ei tundu väga mõistlik.
              "pc" -> aes/spdif -> dsp -> aes/spdif -> dac -> amp -> kõlarid - see kombo ei söö jälle dsd-d.

Miks profiilil/disainil nii oluline vahe on mis filter valida?

EDIT: Tegelt tahaks selle esimesse postitusse panna, et algajatel oleks lihtsam!

Click image for larger version

Name:	dipolspeaker.gif
Views:	1
Size:	3,5 KB
ID:	870958

Comment

Minul näiteks ongi U frame ja bassist ülespoole on ainult ümaraks tehtud äärega MDF paneel ehk siis puhas dipool laiusega 340mm.

Kui ma praegu peaks tegema endale midagi, siis arvestades võimalikke modifikatsioonide/muudatuste tegemise võimalust elementides, siis läheksin ainult seda teed - http://www.pureaudioproject.com/quin...ffle-speakers/ ja seda esiteks elemendipõhise mooduli ning teiseks selle suunatud vertikaalkuju pärast. Moodul võimaldab samal alusel kombineerida erinevaid valjuhääldeid ilma et kogu kõlarit tuleks uuesti teha, kuid on üks asi mis mulle projekti juures ei meeldi - pilu paneeli moodulite vahel. Sellisena vähendab see tarastuse toimet. Õnneks on see hõlpsalt lahendatav.
                Konfutsius

Comment

Aktiiv filter ja korrektsioon või DSP lubavad tarastuse profiilist tulenevatest piirangutest mööda minna, vähemalt osaliselt.
                  Kui tahad DSD tuge algusest lõpuni ja DSP-d, siis pead seda "Jussi" lahendust http://www.signalyst.com/consumer.html kasutama, mis tähendab koos DSD sünkroniseeritud 6 kanalise DAC-iga umbes lisa 10 kEUR väljaminekut.
                  Mulle imponeerib Linkwitzi LX521 lahendus, kui bassi osa on valmis, siis ülemise kesk- ja kõrgsageduse osa ümber tegemine ei ole kuigi ressursinõudlik. Kitsam kesk- ja kõrgsageduse paneel peaks tähendama ka täpsemat helipilti.
                  LX521 eri versioone müüakse ka kittidena koos DSP-ga.
                  Või osta ehituskirjeldus 155 dollarit ja tee kõik ise.
                  viimati muutis kasutaja moi; 29 m 2017, 09:55.

Comment

Quintet 15 - mis moodi sellise pika "vibu", paneeli jäikus saadakse? Või kesk- ja kõrgsagedust see ei sega? Endale on tundunud, et valjematel nivoodel laulavad isegi bassika plekk-korvid kaasa ning need võiks olla valatud korvid.
                    -

Comment

Selle mudeli eellasel oli küljeraam tehtud 12mm paksusest alumiiniumist. Midagi see ikka jäikusest teab ilmselt. Mudel oli Stellar12 (4x12"bass, 1x5"mid, 1" soft dome). Ma arvan et kuna Stellar oli 168cm kõrge ja Quintet on 215cm siis kehvemalt nad seda ei teinud.
                      Kodulehel on see olemas - http://www.pureaudioproject.com/stel...ffle-speakers/
                      viimati muutis kasutaja OSX; 28 m 2017, 23:11. Põhjus: täpsustus
                      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                        Seda detailsust ja sügavust tuleb taga ajada valjuhäälditega mis võimalikult vähe moonutavad, see annab kokku ehedama mulje, mis tipneb paremal juhul sellega et te ei saa enam aru mida oleks vaja kõlarite juures häälestada - kõlarid hakkavad tegelikult esitama nii et esile tulevad heli tootmise "omadused" ja kuna need lugude lõikes erinevad, ei leiagi justkui enam seda õiget sätungit. Ja siis märkate tundide ja tundide kuludes et tegelikult muusika mängib õieti, originaalne ruumiheli ei ole peitunud ja esitub nagu 3D, väljaspoolt kõlarite baasi.
                        jajah, ühel hetkel saavutab koosluse, mis helilt ja võimekuselt sarnane suurimate Adam S7A Mk2 kastidega. Ja hakkab ära kuulma kas salvestis on 5...6 korda lintmakkide abil restaureeritud või salvestatud digis ühe korraga parimate SCHOEPSi mikrite duoga.

Comment

olavsu1, mis sa sellega öelda tahad? Et ostaks kohe 5x kallimad jube koledad kõlarid või heli läheb liiga heaks või peaks hoopis leppima paarisotiste väikeste lähikõlaritega?

OSX, äkki oleks hoopis mõte teha "suured vibud" kahe suure ja ühe co-ax'ga? See konkreetne co-ax on ikka sigakallis ~2k €/tk, Eminence'id peaks alla 100€/tk kätte saama.

moi, DSP jääb ilmselt ära kuna ei taha ühte "adc-dac" vidinat vahele kus pole eriti helikvaliteedile rõhku pandud. (miniDSP või behringerid)

Comment

Sellisena näeb minu OB konstrui välja.
                            Bastanis on tänaseks avalikult kiti müügist loobunud, ilmselt saab sobilikke elemente temalt endiselt.

viimati muutis kasutaja Sully; 29 m 2017, 12:05.

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                              OSX, äkki oleks hoopis mõte teha "suured vibud" kahe suure ja ühe co-ax'ga? See konkreetne co-ax on ikka sigakallis ~2k €/tk, Eminence'id peaks alla 100€/tk kätte saama.

moi, DSP jääb ilmselt ära kuna ei taha ühte "adc-dac" vidinat vahele kus pole eriti helikvaliteedile rõhku pandud. (miniDSP või behringerid)
                              Koaksiaal valjukas on alati suur kompromiss, parem ikka vali eraldi valjukad.

DSP ei tähenda kohe miniDSP-d või Behringeri, võimalusi on palju rohkem. DAC võib olla DSP-st eraldi selline nagu soovid ja DSP digi sisendiga ja väljundiga nii, et kui sul põhiliselt digi materjal on kuulamiseks, ei tule mingeid ülemääraseid muundamisi.

Comment

Voxativ pole koksiaal

Comment

Working...
                                X