Teade

Collapse
No announcement yet.

OB kõlarid Eestis?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: OB kõlarid Eestis?

Ilmselt see ongi põhiline probleem ja kui veel need väiksemad on ka palju odavamad, siis ongi selge, mida rohkem ostetakse ja tehakse.
    Noh ja veel lisaks see, et bassi otsas tuleb maksimaalne seeditav helirõhk OB puhul palju enne vastu, kui inverteril, ei saa suure tümmi vajadusega kuulajatele seda pakkuda, mida nad tahavad.

Comment

Üks reaalselt lintvaljukatega OB tootja http://www.forsman.no/cms/

Kui nüüd OB levikut Eestis natukene läbi arvutuste vaadata, siis üks versioon on selline.
      Meil on inimesi, kes uue tulumaksu seadusega jäävad kogu maksuvabast miinimumist ilma, umbes 60 000. Kui neist umbes 2% arvab, et muusika kuulamiseks on vaja midagi paremat, kui suvaline kodukino, saame 1200 inimest. Kui neist 1% arvab, et OB tüüpi kõlareid peaks just kuulama, saame 12 inimest. Siit foorumist tean 4 kasutajat, kes hetkel kindlalt OB kõlareid kuulavad. Veel tean vähemalt 4 kasutajat, kes kunagi oma OB kõlarid kellelegi teisele on müünud, neist üks kasutaja on müünud vähemalt 2 paari OB kõlareid. Ühes väikses Eesti linnas on ka kellelgi Jamo R909. Seega on veel kuskil 2 paari, millest midagi teada ei ole. Võibolla eksisin %-tidega aga ehk mitte rohkem kui kaks korda. Seega on neid OB-sid ikka väga vähe.

Comment

Ma mõtlen täiesti tõsiselt OB peale, nii et ma olen siis nr. 11

Jääb veel leida see kaheteistkümnes.

Comment

Kasutaja walwal, Bastanised... kui mälu ei peta.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud EnnS poolt Vaata postitust
            Ma mõtlen täiesti tõsiselt OB peale, nii et ma olen siis nr. 11

Jääb veel leida see kaheteistkümnes.
            Ma mõtlen ka, ehk 12 siis, aga see Linkwitzi disain kohe mitte ei lähe. Kuigi see konkreetne LX521 on vist kõige viisakam mida näinud.

Comment

Ega ma ka kindlasti kõiki ei tea ja Walwali omad olin ära unustanud, tal oli ikka päris ise oma aretus, Bastaniselt oli ainult bassi valjukad, mis olid Ripolina tööle pandud.
              Nagu näha on üle 90 % Eesti OB kõlaritest ise ehitatud ja praegu on vaba koht 13.
              Ega see LX521 ei pea disainilt nii kole olema, võib ise ilusama teha, peaasi, et suurem keskmiste valjukas on ebasümeetrilisel paneelil.
              Teine LX521 sarnane OB on NaO Note eri versioonides, ehk näeb parem välja?
              viimati muutis kasutaja moi; 05 m 2018, 10:56.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                Bassiots on vähelubav:
                Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                  Ega see LX521 ei pea disainilt nii kole olema, võib ise ilusama teha, peaasi, et suurem keskmiste valjukas on ebasümeetrilisel paneelil.
                  Natuke parem jah, aga ma sain aru, et selle LX521 disain on väga täpse ja suure "lihvimise" töö tulemus ja peab just täpselt selline olema. Ma olen mõned visandid paberile visand, aga no ei ole ikka rahul tulemusega. Mõtlen LX521 ja selle Delta r10 hübriidi. Või siis üldse 2 eraldi ikkagi ("riiulikõlar" ja "bassikad"), ma eeldan, et "bassikastid" võib eraldi kõrvale panna? Neid suht lihtne "musta kaltsuga" katta.

Comment

Ma annan end üles kui 12,5 siis ... bassiosa inverter kast, keskriba OB

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                      See on ainult ülemise paneeli ASK, kokku koos bassi osaga on umbes selline: http://www.musicanddesign.com/images..._responseA.jpg

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                      Natuke parem jah, aga ma sain aru, et selle LX521 disain on väga täpse ja suure "lihvimise" töö tulemus ja peab just täpselt selline olema. Ma olen mõned visandid paberile visand, aga no ei ole ikka rahul tulemusega. Mõtlen LX521 ja selle Delta r10 hübriidi. Või siis üldse 2 eraldi ikkagi ("riiulikõlar" ja "bassikad"), ma eeldan, et "bassikastid" võib eraldi kõrvale panna? Neid suht lihtne "musta kaltsuga" katta.
                      See paneeli disain ei ole nii kole kriitiline, eriti kui asi on DSP taga, sellega saab korrigeerida.
                      Üks natuke sarnane variant on veel: http://gainphile.blogspot.com.ee/201...-radiator.html

Comment

... ja ongi meil tosina OB kvoot lõhki.

Comment

Sulle on koht 11. reserveeritud.

Comment

Veel üks korraliku ehituskirjrldusega OB: http://www.htguide.com/forum/showthr...Picante-thread

Comment

Need on täitsa viisakad ja pole ka väga keeruline ehitada. Aga kas sul mitte kaks keskmiste valjukat ei tekitand mingit jama?

Comment

Vastupidi, mitte jama vaid nii on isegi parem.

Comment

Working...
                                X